SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Máte nějaký fígl jak svařovat MAG při teplotách kolem nuly? Vyjímečně, ale nutně jsem potřeboval dnes svařit několik plotových sloupků. Zvládl jsem asi 3 sváry a zamrzl mi redukční ventil. Bez CO2 to nebylo ono a tak jsem pokorně šáhnul po elektrodách. Na ten zamrzající redukční ventil znám jen vyhřívání.
Nebo fén
horkou vodou napustit hadr a omotat kolem ventilu
Zamrzá i směs, nebo jen čistej CO2?
Píše tam CO2.
Já vím, co píše. Moje otázka byla myšlená jako podnět na řešení.
"Jestli směs nezamrzá, tak použij směs místo čistýho CO2."
Ja myslim, ze je treba byt pokrokovy a namontovat tepelne cerpadlo, ktere bude chladit polovodice a ohrivat redukcak.
Nebo min pokrokovy a naucit se varit elektrodou Vim, knizeci rada (ale kdyz neni zbyti...).
Dík všem za rady. Ten mokrý hadr je vyzkoušený, nebo je to jen nápad? Konvici s horkou vodou a polejvat, to by asi šlo. Místo fénu jsem zvažoval použít horkovzdušnou regulovatelnou pistoli, ale trochu pofukovalo a tak jsem byl pokrokový a šel do těch elektrod. Až jsem se divil, jak krásně fungovaly s invertorem. Naposledy jsem s nima vařil s trafo svářečkou a to nebylo tak pohodový. Jenž strusku to dělalo stále a oklepávání mě už nebaví.
Tepelné čerpadlo nebylo třeba, do svářečky šel studený vzduch, že by to ani klimatizace nedala. Raději jsem jí ani nevypínal, aby se aspoň trochu zahřála.
Směs by to možná vyřešila, ale kde vzít když nemám. To už by byl pro mě jednodušší nejaký improvizovaný ohřev.
Editoval Charon (12-01-2022 12:28:27)
Ak pofukuje tak nemá zmysel sa trápiť s Mig/Mag, veď nato je elektróda.
Charon, jaký máš nastavený průtok ochranného plynu? Z jak velké lahve? Ostatně, při teplotě materiálu pod -5 st. C hrozí zkřehnutí v TOO.
tip s mokrou hadrou byl myslím na instruktážním videu ve svářečské škole, osobně jsem to ještě nepotřeboval
Jirkati, průtok cca 7l , láhev 6kg.
Sloupky jsou zavařený a spíše mi jde o budoucnost, pokud by zas něco vyskočilo. Ten hadr se mi líbí, asi bych to s ním zkusil jako nouzovku.