SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravím a pozdravuji, má někdo ponětí jaký je mezi těmito svářečkami rozdíl ? ... či to má na chlup stejné střeva ( až na nějaké nuance jako je např třeba hl. vypínač) a jen to jen o tom, ze je 1950 na kolečkách ? A případně prosím doporučil by mi někdo kde nejlevěji koupit celý set ( invertor, kabely, mig horak, redukckak, bombu, kuklu apd) ?
Jaký je mezi těmito mašinami rozdíl nevím. Nákup si zkuste přes srovnávače cen, třeba Heuréku. Nebo se mrkněte po e-shopech co znáte a uvidíte kde to vyjde levněji.
Stačí si dát na obrazovku oba stroje u kteréhokoliv prodejce a porovnávat. Nevím, co skutečně potřebuješ, nevím, co budeš a kterou metodou hlavně svařovat. TIG je tam popisovaný jen náškrabem - tedy bez HF startu.
varok napsal(a):
Jaký je mezi těmito mašinami rozdíl nevím. Nákup si zkuste přes srovnávače cen, třeba Heuréku. Nebo se mrkněte po e-shopech co znáte a uvidíte kde to vyjde levněji.
no to bylo uplne na zacatku - kdyz jsem zacal hledat a vyhledavaci portali typu Heureka jsou pro svarecky na pytel - nepouzitelny .... specifikace kolikrat chybi a bezna je zamena OMI vs Gamastar apd
Editoval Andrew_cz (10-01-2022 21:42:03)
jirkati napsal(a):
Stačí si dát na obrazovku oba stroje u kteréhokoliv prodejce a porovnávat. Nevím, co skutečně potřebuješ, nevím, co budeš a kterou metodou hlavně svařovat. TIG je tam popisovaný jen náškrabem - tedy bez HF startu.
vim ze TIG maji jen naskrabem .. ono od multifunkce nemuzu chtit vse ... me ty specifikace mezi temito dvema prijdou stejny .. jen je to rochu jinak zabaleny ...
A jaký je rozdíl mezi OMI a Gamastar? Vždyť mašiny OMI jsou odbočky a Gamastar invertoorové, ne? Že nějaký herec na youtube plácá nesmysly, to je jiná.
Omi 176ls a omi 196Ls PFC jsou taky invertory.Varoku,Varoku,tak kdo tady plácá? 🙄
Editoval KoHy (11-01-2022 05:07:14)
Reakce na #5. Vidím, že chceš, aby za tebe někdo udělal odborné posouzení. Jenže co koupíš, záleží jen na tobě, nikdo jiný za to zodpovědnost nemá. Ty musíš vědět, k čemu budeš svářečku používat. Mezi těmi dvěma mašinkami je dramatický rozdíl. Pokud ho nevidíš, jak chceš svařovat? Ale specielně pro tebe: Porovnej si u obou mašinek maximální svařovací proudy při jednotlivých metodách a hlavně zatěžovatele. Tam je ten rozdíl. Jedna mašinka je skoro profi a druhá skoro hobby.
Omlouvám se, měl jsem otevřeno mnoho svářeček a porovnal jsem jiné mašinky. Mazat to nebudu.
Editoval jirkati (11-01-2022 18:50:42)
Jirkati, sak pisu rovnake zatazovatele aj prudy
Editoval jean (11-01-2022 11:39:53)
jirkati napsal(a):
Pokud ho nevidíš, jak chceš svařovat? Ale specielně pro tebe: Porovnej si u obou mašinek maximální svařovací proudy při jednotlivých metodách a hlavně zatěžovatele. Tam je ten rozdíl. Jedna mašinka je skoro profi a druhá skoro hobby.
Také nevidím rozdíl v parametrech mezi:
https://eshop.omc.cz/53933-prenosne-230 … suvem-2x2/
a
https://eshop.omc.cz/53934-s-podvozkem- … -synergie/
196LS:
Zatěžovatel: Měřeno při 40°C
MMA-obalovaná elektroda
25% - 190A - 27,6V
60% - 140A - 25,6V
100% - 120A - 24,8V
MIG-sváření v ochranné atmosféře
25% - 195A - 22,75V
60% - 140A - 21V
100% - 120A - 20V
Parametry
Hmotnost 16,7kg
Napájecí napětí 1x230V (-30%/+15%)
Proudový rozsah MMA 10A - 190A/MIG 30A - 195A
Rozměry D=520 x Š=235 x V=410
1950LS
Zatěžovatel: Měřeno při 40°C
MMA-obalovaná elektroda
25% - 190A - 27,6V
60% - 140A - 25,6V
100% - 120A - 24,8V
MIG-sváření v ochranné atmosféře
25% - 195A - 22,75V
60% - 140A - 21V
100% - 120A - 20V
Parametry
Hmotnost 28,4kg
Napájecí napětí 1x230V (-30%/+15%)
Proudový rozsah MMA 10A - 190A/MIG 30A - 195A
Rozměry D=650 x Š=220 x V=610
KoHy: Zatím jsem OMI 176 ani 196 nikde neviděl, jen Gamastar.
Andrew_cz napsal(a):
.. ono od multifunkce nemuzu chtit vse ...
Ale můžeš, co bys nemohl. Jen je to potřeba zaplatit.
.. tak zjistěno přímo z Omicronu ... OMICRON GAMASTAR 196LS PFC a 1950LS PFC maji identicke střeva .... odcituji: řídící část a výkonová část je stejná .... 1950LS PFC je prostě s kolečkama a jinak plasty s vypinacem ...
varok napsal(a):
KoHy: Zatím jsem OMI 176 ani 196 nikde neviděl, jen Gamastar.
Andrew_cz - malinko ti to tady pomíchali. Jestliže je svářečka od OMC označená Gamastar je to vždy multifunkce/invertor. Je jedno jaké je tam dál číslo. Jsou jedno i tří fázové stroje.
Co se týče spolehlivosti tak za sebe mohu dát za Gamastar 1900 ruku do ohně. Ale jestli je to tvoje první mašina, zvaž to, někde tu najdeš povídání o úplně novém JASICU ?evolve? nevím přesně.
Co jsme tady pomíchali? Že GAMASTAR je multifunkce a OMI je prostě čistý mig-mag zdroj, ať už invertor nebo trafo? Invertorových Omi je celá řada 176,196,1750,1950,2550.Je to odvozeno vždy od konkrétního modelu gamastar,jen to prostě nemá elektrodu.
Aha, tak to se potom omlouvám. Asi to poměnili. Když jsem sháněl svářečku, tak měli všechno pojmenované jako Gamastar, jedno jestli jen čisté COčko nebo multifunkce. Pořád to nějak upravují a míchají mezi sebou.
KoHy - je třeba malinko zatřepat s tou makovicí! "....je to odvozeno vždy od konkrétního modelu gamastar, jen to prostě nemá elektrodu." Když to nemá elektrodu, nemá to ani TIG, a když to nemá ani jedno je to jen mašina MIG/MAG. Rozhodně to nenese označení GAMASTAR což je multifunkce. Ale co už, takových chytráků tu je.....
Editoval nešika (11-01-2022 18:46:28)
Co to meleš? Zatřep si s vlastní makovicí ty chytráku.Je mi jasný že když když má GAMASTAR elektrodu,tak má i TIG. Omi co jsem psal jsou pouze mig mag.Nevim co máš za problém,zkus se podívat na aktuální výrobky co omicron nabízí..
KoHy - " Co jsme tady pomíchali? Že GAMASTAR je multifunkce a OMI je prostě čistý mig-mag zdroj, ať už invertor nebo trafo? Invertorových Omi je celá řada 176,196,1750,1950,2550.Je to odvozeno vždy od konkrétního modelu gamastar,jen to prostě nemá elektrodu. "
A pak toto
" Co to meleš? Zatřep si s vlastní makovicí ty chytráku.Je mi jasný že když když má GAMASTAR elektrodu,tak má i TIG. Omi co jsem psal jsou pouze mig mag.Nevim co máš za problém,zkus se podívat na aktuální výrobky co omicron nabízí.."
Nejsi nemocný? Nebo tak něco? Chápu asi Omikron.....držím palečky.
Ty jsi opravdu ubožák...😄
Nebolo by od veci niečo k téme:
Som úplný amatér a MAG začiatočník, takže porovnať moc neviem, len nejaké osobne skúsenosti.
Tažká je jak sviňa, v jednej ruke zváračka s 5kg drôtu, na krku káble, v druhej ruke 8l bomba cez celú 50m záhradu az do šopy nie je sranda. A po práci naspäť, nenechám ju zlodejom len tak. Takže som si zostrojil vozík, ktorý je tažký ako zváračka a ovešal som ho káblom a náradím, takže to je ešte väčšia zábava ako v ruke:-)
Ploche zvary (natupo) neviem, kútové zvary neviem, vonkajšie zvary sa učím.
TIG som neskúšal, lebo to zapaľovanie by ma sralo.
MMA som neskúšal, lebo na to som si tuto mašinu nekupoval.
Zabávam sa sprostosťami, bránkami, lyžicami na minibagre atď.
Editoval sigma (12-01-2022 13:30:59)
pafik1605 napsal(a):
Andrew_cz napsal(a):
.. ono od multifunkce nemuzu chtit vse ...
Ale můžeš, co bys nemohl. Jen je to potřeba zaplatit.
příklad ? ci existuje napr. zhuverilost v jedny kisne MIG/MAG/MMA/TIG AC/DC ?
jirkati napsal(a):
Reakce na #5. Vidím, že chceš, aby za tebe někdo udělal odborné posouzení. Jenže co koupíš, záleží jen na tobě, nikdo jiný za to zodpovědnost nemá. Ty musíš vědět, k čemu budeš svářečku používat. Mezi těmi dvěma mašinkami je dramatický rozdíl. Pokud ho nevidíš, jak chceš svařovat? Ale specielně pro tebe: Porovnej si u obou mašinek maximální svařovací proudy při jednotlivých metodách a hlavně zatěžovatele. Tam je ten rozdíl. Jedna mašinka je skoro profi a druhá skoro hobby.
Omlouvám se, měl jsem otevřeno mnoho svářeček a porovnal jsem jiné mašinky. Mazat to nebudu.
no ten dotaz se tykal zvedavosti v cem je rozdil pokud nejaky je ..a co se tyka vnitrku tak neni ( jak uz jsem citoval Omicron)
Editoval Andrew_cz (19-01-2022 22:23:12)
sigma napsal(a):
Nebolo by od veci niečo k téme:
Som úplný amatér a MAG začiatočník, takže porovnať moc neviem, len nejaké osobne skúsenosti.
Tažká je jak sviňa, v jednej ruke zváračka s 5kg drôtu, na krku káble, v druhej ruke 8l bomba cez celú 50m záhradu az do šopy nie je sranda. A po práci naspäť, nenechám ju zlodejom len tak. Takže som si zostrojil vozík, ktorý je tažký ako zváračka a ovešal som ho káblom a náradím, takže to je ešte väčšia zábava ako v ruke:-)
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 184901.jpghttp://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 202121.jpghttp://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 183737.jpghttp://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 202142.jpghttp://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 182444.jpghttp://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 191755.jpg
Ploche zvary (natupo) neviem, kútové zvary neviem, vonkajšie zvary sa učím.
TIG som neskúšal, lebo to zapaľovanie by ma sralo.
MMA som neskúšal, lebo na to som si tuto mašinu nekupoval.
Zabávam sa sprostosťami, bránkami, lyžicami na minibagre atď.
Nedalo mi aby som nezareagoval, aj keď trochu mimo tému. Vidím tam na tom vozíku červený magnet na zváranie. Nedávno som riešil zaujímavý prípad a aj tak som ho nevyriešil. Náradie nakupujem v jednom obchode so zváračskou technikou a stal sa mi takýto prípad.
Chcel som reklamovať, len som nevedel či uholník, alebo magnet. Reklamácia nevyriešená, lebo dodávateľ magnetu tvrdí, že je vadný uholník a dodávateľ uholníku, že je vadný magnet.
Editoval Juraj.A (20-01-2022 00:00:37)
Stránky: 1 2