SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
E-Ryc napsal(a):
Tak schvalne jestli se i pochlapi a bude to mit zdokumentovane rozhrani...
Ja mam v navodu (Expert Tig) napsano, ze to bezdratovy ovladac umi, ale nikde se mi nepovedlo dohledat ani ten ovladac ani jak se se svareckou bavi (nastesti je tam i konektor, ktery zdokumentovany, alespon castecne, je).
To se nemůžeš divit, že nepustěj do světa charakteristiku rozhraní včetně stavů. Dělaj na tom půl roku/rok/dva roky .... vývoj a pak uveřejněj kompletní podklady, aby si na to každá nahá hýžď mohla postavit na arduinu ovládací jednotku k obrazu svému? Eventuelně ty jednotky začala sama prodávat jinejm? Zapomeň
Nejspíš to bude mít adaptér, který se na konektor místo pedálu připojí.
Dálkové ovládání k inveroru MMA, který váží 5kg a je ovládán točícím knoflíkem nepovažiji za potřebné. Než dlouhé kabely, které by vážíly víc než svářečka je lepší mít svářečku v dosahu ruky.
pafik1605> Ja si naopak myslim, ze prunik domacich bastlicu a potencialnich kupcu originalniho ovladace bude minimalni.
A pokud to nekdo bude chtit opajcnout na kseft, tak si proste jedno koupi a analyzuje. Silne pochybuju o tom, ze tam bude nejake silne sifrovani. O motivovanem Cinanovi (pokud by ho jakysi lokalni vyrobce zajimal) s patricnym vybavenim uz nemluve vubec.
Famater> prave ze ta svarecka na videu konektor nema. Tak leda by byl nejaky "extension" konektor pro potenciometr na tom ovladaci.
Editoval E-Ryc (04-01-2022 11:06:02)
Já jsem psal k expert tigu, ne k omikronu.
Famater> prave ze podle manualu to nevypada, to parovani se ma spoustet z menu, to by odpovidalo necemu uvnitr (ESP8266 nebo neco podobneho, kdybych si mel tipnout). Navic popis konektoru nevypada, ze by tam byla moznost rizeni externiho modulu nejakym protokolem (nemluve o otom, ze by to byla zbytecna komplikace, tlacitko na modulu je vyrazne jednodussi)
Já jsem ten manuál nečetl, proto jsem sdělení o možnosti bezdrátového ovládání bral jako jako marketinkovou věc, kdy uvádějí něco, co ještě není a později to vyřeší třeba tím adaptérem.
Prakticky netuším , ale bluetooth již funfuje všade .
Stránky: 1 2