SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý deň ,plánuje kúpiť túto zváračku ALFAIN Perun 200 MIG SYN PFC ,má niekto s ňou skúsenosti alebo poradili by ste niečo v tejto cenovej kategórii do cca 1200 € ?
Za ty peníze doporučuji JASIC MIG 200P EVOLVE. Má navíc i pulz a to i dvojitý.
Mám ju asi polroka a zatiaľ spokojnosť, kvôli pulzu som chcel J5 pulz ale v malej garazi/dielni ten ventilátor robí hrozný kravál. Alfain je na tom lepšie, chvíľu pri zapnutí fučí, potom pri zváraní a chvíľku po zváraní - je tam časovač ale stále hučí menej ako J5.
Jediná nevýhoda že do tej velkej bedni sa nezmestí veľká cievka.
Pekne varí aj s 0.8 aj s 1 dratom - na tom zlyhávala moja stará Riland.
Synergia je fajn naladená, sedí to presne podľa údajov na displeji o hrúbke a manual tiež dobrý.
Zdenal ............jsem si říkal že se mrknu co doporučuješ a vyskočil mi samý Tig
Ešte si asi musíme počkať kým budú "bežne" dostupnejšie
Ale houby jsem se tady na to optal a už mi na to chodí odkazy jak nějaký virus. Já bych to te dy nechtěl, zase nějaký šmejd z Činy.
Pat: Čína to je, ale spoustukrát tady bylo v různých tématech psáno, že má firma Jasic svůj vývoj, výrobní linky a patří mezi ty lepší číňany. A za tu dobu co tady jsem na fóru jsem nezaznamenal že by na tuhle značku někdo vyloženě nadával.
Editoval varok (04-01-2022 21:18:09)
Varoku já si zase nedokážu představit mít tu to svářečku na dílně.
100 lidí, 100 chutí
Ako hoc čo iné je aj výber zváračky o prioritách = čo chcem/na čo mám.
Moje priority pri MMA boli: ľahká, spoľahlivá, potrebujem ju pri práci vyšlo mi z toho EWM Pico
Pri MIG/MAG som mal: ľahká, jednoduché nastavenie =synergia, a keď nie je iná možnosť aby varila pekne aj bazikami =vyšla mi z toho Riland
Tig - iba ako hobby, chcem aj hliník, nech to nestojí veľa =zobral som Jettigmini
Pri MIG/Mag som zmenil prioritu - váha , nech to dá aspoň 180A (Riland toľko nedá), nech ten zvar aj vyzerá ale stále mi nezába na živobytie vyšla mi J5 pulz ale pri skúške ma ten ventilátor odradil a zobral som radšej Alfain
nechci to tu zaneřádit, ale toto by mohlo mnoho členů zajímat:
https://www.filko-opava.cz/zbozi/svarov … -cel-puls/
Dobra cena, 160 bez pulzu som kupoval drahšie
Milan12:ako si s ňou spokojný?
So veľmi spokojný synergia perfektne vyladená z možnosťou doladenia.
sttefo86 napsal(a):
Milan12:ako si s ňou spokojný?
Tam jsou dvě synergie, ne? Jedna pro kouťák a druhá pro tupej spoj....
Ano
pafik1605 napsal(a):
Tam jsou dvě synergie, ne? Jedna pro kouťák a druhá pro tupej spoj....
Stránky: 1