SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jééé,s tou dělám v práci .
Já psal o drátech, ne celkově o firmě Esab.
varoku - úplně v poho! To o tom infarktu je sranda. Jednak se o své srdíčko starám a svářečku jsem si vybral někdy v září.
momák - no a nějaké reference ?
Za ty prachy by mě asi iritovalo trafo Cu/Al. Jinak asi Ok, 40 napěťových stupňů, čtyřkladka, tlumivka....
V práci keď nás presviedčali nahradiť celomedene trafa na Cu/Al resp. celo Al mali dva dobré argumenty
-Pri celohliníku to bola hlavne cena a váha (cena váha skoro polovica dole) ale väčšie rozmery
-Pri Cu/Al rozmery ostávali porovnateľné a cena vaha boli tak o 1/3 dole pri tých istých parametroch
Ale to je pri 400kVA a väčších trafách
nešika:prečo ste vybrali esab a nie napr. Omi 385?
nešika: koukám, že jsi staromilec; nejen že žádná synergie, ale ani žádná elektronika na ovládání. Možná že jsou uvnitř ještě selenový usměrňovače
No aspoň máš jedno malé plus, pokud jsi to koupil u Slaniny....
Esab proto, že mám ještě starší model, který svařuje doopravdy parádně. Nový by měl taky, 40poloh a oba jsou bytelně vyrobené, celokovové provedení. V domácích podmínkách ho nikdy nemůžeš zničit. A ten nový se mi líbí, 3r. záruka, servis za barákem.
Pafiku, věc se má takhle. Pro mě je nastavení synirgie tak obtížné, že jsem se raději naučil svařovat. A nevím co myslíš elektronikou na ovládání. Podle mě má všechno co je ke svařování potřeba. Pana Slaninu neznám.
nešika: Pan Slanina je majitel obchodu Svářečky-Elektrody. Já u nich taky už párkrát nakupoval a velká spokojenost.
Já synergii taky moc nemusím. Má to své výhody, že třeba jen točíš jen jedním kolečkem, i když ve skutečnosti to není pravda a vyrovnává to trošku chyby svířeče. Ale co máme mašiny v práci, synergie mi nějak nevyhovuje. Ať ladím jak ladím, pořád to plive hodně kuliček na některé nastavení. V manuálu mi do toho mašina nekecá a můžu si to přizpůsobit tak abych kuličky omezil na úplné minimum.
Tak od p. Slaniny mám kuklu. Netvrdím, že synergie je k ničemu. Kdo ji má ať ji používá, každého věc. Mi je na nic. V tom jsou ty víceodbočkové stroje dobré, že nastavení sv. napětí je téměř tak jemné jako u invertoru, takže nic moc netočíš. A i synergie má korekci, aby jsi to lépe trefil.
Editoval nešika (20-12-2021 18:21:18)
Však ano, staré jednoduché odbočky hobby mašin měly třeba jen 4 nebo 6 odboček po řekněme 2-3V, někdy i více a tudíž dost omezení. Ty značkové mašiny mají odboček mnohem více a napětí jde po třeba 1V a tudíž krásný rozsah. Však ano, u synergie je i korekce napětí + nastavení elektronické tlumivky, ale..... To je jedno. Dobré jsou prý i odbočkové mašiny LE Powertec a podobné.
Powerteca - 300C mám v práci. 300A/20 odboček, je to polovina co při cca stejném výkonu nabízí ten Esab a navíc nemá tlumivku. Ale zase LE mají jinou vychytávku. Nepoužívají malý ventilátor se šílenými otáčkami, ale "pomaluběžný" víceméně větrák, který chladí jen trafo a usměrňovač. V I. patře svářečky je řídící elektronika, ovládací trafo a stykač , které i po 15ti letech vypadají jako nové. Jinak tady v Čechách máme klenot. Je to AWECO. Řadu let si jedou tu svou STOPROCENTNÍ kvalitu!!! Hodně jsem o ní uvažoval, ale myslím si, že parametry je ten Origo lepší.