SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím pánové,
chystám se vyměnit zemnící kabel u Spartuse Easymig 210S,připojovací bajonet je stejný pro kabely 10-25 i 35-50 nebo je tam rozdíl ? pravděpodobně budu kupovat hotový kabel Eproflex,ptám se jako začátečník,tak aby to pasovalo.
děkuji
Editoval mamut (07-12-2021 15:58:50)
Neni, pokud ma prumer cca 9mm, je to 10-25, pokud 13mm, je to 35-50 (podle fotky bych si tipnul, ze je to ten vetsi)
Něco málo jsem googlil,mělo by to být 9 a 12,9 mm,na 10-25 nějakých 130A a 35-50 cca 200A ,strop Spartuse je 200A za ideálních podmínek.
na 30-50ku je väčší, niekde davaju kabel iba 16mm2 a niektore su s 25mm2 ber tie hrubšie..
10-25 je 9mm, na Spartuse bude stačit tento rozměr a kabel 16mm2. Můžeš dát i kabel 25mm, ale bude to spíš jen kvůli lepšímu pocitu
Budu trochu rypavy (ono je to stejne nejspis trollovaci vlakno, tak co). Vzhledem k vlastnictvi svarecky predpokladam alespon minimalni technicke dovednosti. Takze to se vezme takova ta kovova vec jmenem suplera (posuvne meritko pro hnidopichy), v pripade nouze krejcovsky metr od manzelky, odpoji se kabel a zmeri se bud prumer koliku na kabelu nebo prumer diry na svarecce (znalci rozdil mezi 9 a 13mm daji od oka). A na oslavu uspechu se bouchne flaska bohemky, samozrejme.
Pripadne, pokud jsem totalne technicky neschopny, odpojim kabel (otocenim doleva), dojedu do nejblizsiho kramu se svarecskymi potrerbami, pozdravim, hodim kabel na stul a reknu: "Tohle".
Editoval E-Ryc (08-12-2021 09:31:32)
E-Ryc napsal(a):
Budu trochu rypavy (ono je to stejne nejspis trollovaci vlakno, tak co). Vzhledem k vlastnictvi svarecky predpokladam alespon minimalni technicke dovednosti. Takze to se vezme takova ta kovova vec jmenem suplera (posuvne meritko pro hnidopichy), v pripade nouze krejcovsky metr od manzelky, odpoji se kabel a zmeri se bud prumer koliku na kabelu nebo prumer diry na svarecce (znalci rozdil mezi 9 a 13mm daji od oka). A na oslavu uspechu se bouchne flaska bohemky, samozrejme.
Pripadne, pokud jsem totalne technicky neschopny, odpojim kabel (otocenim doleva), dojedu do nejblizsiho kramu se svarecskymi potrerbami, pozdravim, hodim kabel na stul a reknu: "Tohle".
Souhlasím s tebou nicméně nemám tu svářečku teď fyzicky doma,jinak bych tuto banální operaci s posuvkou udělal.
E-Ryc: Třeba by chtěl objednat díly přes net a neví.
varok napsal(a):
E-Ryc: Třeba by chtěl objednat díly přes net a neví.
Vieš varok, oni sú dnes poniektorí ľudia veľmi pohodlní. Nedávno som písal odpoveď do jedného príspevku. Sedí si chlapík z Bratislavy doma na soličke a pýta sa tu na fóre - citujem: "
"Kde v BA nakupujete v kovosrote?"
Tak som zadal do Google "výkup šrotu Bratislava" A za 0,46 sec. som mal na obrazovke 460 výsledkov. Na prvý odkaz som zatelefonoval a behom minúty som sa dozvedel všetko. Otváracie hodiny, že aký kovový šrot predávajú a aký nie a kedy je najlepšie prísť. A to som zo Stredného Slovenska 140 km od Bratislavy. To bola ukážka typického lenivca, ktorý než by mal pohnúť prstom a ešte lepšie rozumom si nechá radšej na zlatom podnose bez vlastného pričinenia a trochu snahy doniesť všetko až pod nos. Neznášam takýchto ľudí.
Juraj.A: Já mám naštěstií kolem sebe hodně obchodů se svářecí technikou, odhadem 8. Nějak se v poslední době vyrojily. Tak nemám problém se zajet zeptat na co potřebuji a v lepším případě i rovnou koupit.
Jsou ale takoví, kteří bydlí na dědině a široko daleko žádná svářecí technika. Další problém je ten co tu už někdo zmínil. V obchodech kolikrát pracují lidé, kteří tomu vůbec nerozumí. Takže se kolikrát na něco zeptáte a prodavač na vás vykulí oči a neví co po něm chcete. Obchody v mém okolí naštěstí tímhle netrpí. Snad jen Chobola Ostrava.
varok napsal(a):
Juraj.A: Já mám naštěstií kolem sebe hodně obchodů se svářecí technikou, odhadem 8. Nějak se v poslední době vyrojily. Tak nemám problém se zajet zeptat na co potřebuji a v lepším případě i rovnou koupit.
Jsou ale takoví, kteří bydlí na dědině a široko daleko žádná svářecí technika. Další problém je ten co tu už někdo zmínil. V obchodech kolikrát pracují lidé, kteří tomu vůbec nerozumí. Takže se kolikrát na něco zeptáte a prodavač na vás vykulí oči a neví co po něm chcete. Obchody v mém okolí naštěstí tímhle netrpí. Snad jen Chobola Ostrava.
Situácia, ktorú popisuješ dokážem pochopiť. Ale prípad, ktorý som popisoval ja, bol úplne o niečom inom. Chlap z Bratislavy sa pýta na českom fóre, kde sa dá v Bratislave kúpiť kovový šrot.
Tak s tím kovošrotem asi ano. Já psal o těch konektorech.
Hm, já jsem se tím před nějakou dobou zabýval, protože jsem si myslel, že invertor, který jsem koupil, je bez kabelů a že je budu potřebovat dokoupit. A zjistil jsem, že obvykle je v eshopech u daných konektorů uváděn rozměrový výkres konektoru nebo rozměrové označení konektoru, stejně jako u nabízených invertorů je často uváděn rozměr konektoru. A že tedy není problém po troše studování těch nabídek i v eshopu objednat kabel přesně aby pasoval do daného konektoru. A to ani nemluvím o možnosti příslušný obchod osobně navštívit a vybrat si přímo na místě podle doneseného vzorku nebo naměřených velikostí nebo třeba v nejhorším případě i otisku konektoru na papíře nebo do plasteliny, rozhněteného jílu, rozhněteného včelího vosku, chlebové hmoty atd.
z aliexpressu som si objednal magnet a doma stal cca 2 roky a až dnes z dlhej nudy a kúpy noveho kabla som si urobil nový zem .kabel na skušku ...
Editoval radek1910 (13-09-2022 20:19:39)