SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
To souhlasím, je to tak.
nešika - já na to kašlu, neboj, jen jsem byl zvědav, jestli bys někdy dokázal nějaký svůj výkřik konkretizovat
jeesi - já a výkřik? :-) najdi mi jediný. Protiřečíš si v tom, že odmítáš nadměrné (zbytečné) broušení sváru. To je pochopitelné. Přitom podbízíš Ideal, u kterého se podle toho videa nabrousíš až až! A neříkej, že nevíš o jakém kanálu na YU píšu. Lunetici si to pouštíte na dobrou noc. End.
Editoval nešika (02-12-2021 07:29:52)
nešika napsal(a):
jeesi - já a výkřik? :-) najdi mi jediný. Protiřečíš si v tom, že odmítáš nadměrné (zbytečné) broušení sváru. To je pochopitelné. Přitom podbízíš Ideal, u kterého se podle toho videa nabrousíš až až! A neříkej, že nevíš o jakém kanálu na YU píšu. Lunetici si to pouštíte na dobrou noc. End.
Nemůžu se ubránit pocitu že jsi idiot
jees: nebraň se ....
jeesi - ještě k tomu nešikovný.
jeesi - projel jsem některá vlákna a už vím! Ty jsi ta socka, pro které je Gamastar, který my s varokem už léta používáme příliš drahý... a jó tak to promiň.
Nešika: Jees prý má taky Gamastár, ale ten starší typ než mám já. Ten celoplechový, teď nevím jestli 175 nebo 195
varok - ale kdepak! Koukni sem http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 0&p=22 #531...
je to socka. Za půjčené peníze koupil Ideal a je sakra nas.aný, že neumí svařovat ani se synergií.
A tak píše kra..ny. Nadává aj. Nemá smysl se zabývat takovým nýmantem.
To trolíš, alebo si fakt myslíš, že omicron je "něco víc"?
jean - Omc jako stroje ani tak ne, ale je na ně servis a ND do druhého dne. A za mě jsou spolehlivé.
(prosím nedávat do souvislosti ...ND do jednoho dne a spolehlivé. Jedná se o dva různé stroje!)
Ať tu někdo napíše jak se opravují Číny a jestli je oprava takové bedýnky rentabilní.
Omi je takisto na čínskej elektronike. Co tam máš dál?
Jean: I kdyby, tak dáte mašinu do servisu Omicronu a oni vám to opraví. Když koupíte mašinu někde na netu, čistou čínu, kdopak vám to opraví?
jean - a co neobsahuje součástky vyrobené v Číně? Možná housky, ale trouba co je upekla určitě ano. Ty to nechápeš stejně jako spousta dalších. Je jedno na čem ty stroje makají. Zásadní ovšem je jak se v případě poruchy na zařízení výrobce či dodavatel zachová a kolik to bude ve finále stát.
Jestliže má živnostník na něco výrobu a může si dovolit mít pokažený výrobní prostředek řekněme 14dnů tak klobouk dolů. Rychlost a kvalita servisu výrobek (stroj) nepřímo prodávají!
A v tom je Omc fakt hodně dobrý!
Jean - ona i většina Froniusovské elektroniky je z Číny. Jenže když jsem viděl na vlastní oči, co s deskami z Číny provádějí v rakouském Froniusu na stoprocentní vstupní kontrole, tak jsem jen zíral. Každá deska šla na zkušební stav, kde byla několik hodin "týrána" při maximálním zatížení, včetně mezních hodnot napětí, otřesů a mechanického zatížení pod napětím. A čínský dodavatel každou desku, která neprošla, vymění za novou. Technik, který mně provázel mi chtěl nepovedenou desku ukázat, ale nebyla tam ani jedna z poslední desetitisícové dodávky. Ty desky jsou samozřejmě díky tomu všemu dost drahé, ale čínská firma dodá to, co si objednali.
To je ale jedním z důvodů, že při servisu se jen mění celé jednotlivé desky elektroniky, protože na otestování každého typu desky je nutný speciální tester a software. Najít na mnohovrstvých deskách ve spleti digitálních IO vadné místo je už velice obtížné.
Tohle chápu. Fronius jsou mašiny za obrovské prachy, tak si nemohou dovolit prodat kus, který už od novoty stávkuje, nebo špatně funguje regulace posuvu a mnoho dalšího. U levné mašiny za pár tisícovek je to jedno. Tam s tím člověk musí počítat.
Lopezi - moc si se tady toho nedozvěděl, tak alespoň za mně. Kdybych byl na začátku šel bych jednoznačně do Lidl PMSG 200 A1. Je to asi nejlevnější invertor. Lidl dává 3roky záruku a na nic si nehraje. Nevěřím, že v případě problému (porychy) tě nějak vyšpoluchnou. Je to Německá firma a tam platí jistá pravidla.
Daleko větší pozornost bych věnoval kukle. Píšeš, že by jsi rád něco v Tigu - fajn, ale na něj budeš potřebovat kuklu opravdu kvalitní. Co na tom, že samotná kukla na tvé hlavě bude dražší než svářečka.
Tu si koupíš klidně druhou, třetí a další, ale oči se fakt blbě schánějí.
Na Tiga (další stroj) budeš muset vydělat. Ale neboj jakmile se rozkřikne (budeš-li šikovný), že děláš auta nebudeš mít o zakázky nouzi. Tig bych doporučil s HF zapalováním a puls jako bonus.
jean napsal(a):
Omi je takisto na čínskej elektronike. Co tam máš dál?
.. tak pokud řešíš elektronickou součástku od součástky, tak ano ( jenze co dnes neni ze ... tu kondik tu rezistor ci tranzistor Made in China atd ) , ALE...
...(kdyztak me nekdo opravte) .. co jsem slysel, tak Omicron si šije a osazuje desky sam ... tady v CR
Taky jsem to někde viděl a i tady to někdo před nějakou dobou psal. Ale místní odborníci to nechápou.
No a co, že v ČR?
No pokud je pravda, co tu nekdo psal pred casem, tedy, ze ani u celkem drahych modelu nemeli HF protoze ho neumeli udelat tak, aby nerusilo zbytek elektroniky, tak je snad lepsi koupit od cinana desku, ktera funguje, a jen ji poradne otestovat... Ale verohodnost tehle informace neumim posoudit, jediny clovek, ktereho znam osobne, a o kterem vim, ze ma Omi invertor, ji pouziva na elektrody pri montazi plotu.
varok napsal(a):
Taky jsem to někde viděl a i tady to někdo před nějakou dobou psal. Ale místní odborníci to nechápou.
Psal jsem to já, ale už netuším, v kterém vláknu ...
Stránky: 1 2