SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Čau.Nešika-Špatně jsi to pochopil a já to mohl líp definovat.Nechápu vymazání tématu.Naopak ten stan se mi líbí
Tak možná je problém v samotném fóru. Forum je uděláno v nástroji PunBB, jestli to je správně, v roce 2005, podpora tohoto nástroje se u nás měla rozšířit až od roku 2007. Pokud se to neaktualizovalo, může mít dnes Admin se správou fóra problémy a může být tak mnohem snadnější něco smazat než upravovat. V takovém případě by to byl asi problém peněz, někdo by musel aktuliazace zaplatit nebo někoho přivést k tomu, aby to udělal zadarmo.
Myslím, že to tím nebude. Zmizela celá jedna kategorie fóra se spoustou témat mimo okruh svařování. Škoda, že se k tomu admin alespoň nevyjádří.
No před nějakou dobou odstranil sekci Všeobecná diskuze s tím, že tam něco upraví a pak to znovu zapne. Dodnes nic. Naopak zmizla i sekce o článcích na svarforu.
Tak jasně že by se k tomu měl hlavně vyjádřit admin.
Souhlasím.
Zdravím pánové,
mám Gamastar 2550ls, chtěl jsem zkusit vařit TIGem nerez zábradlí, postupně jsem si zakoupil hořák na Euro konektor, Argon. No a jak má svářečka dole konektor +- na zemneni. Tak jsem přehodil na plus. A ono nic. Já si celou dobu myslel, že v režimu TIG se prepóluje a ono nic. Takže jsem v háji. Multifunkci jsem koupil jen kvůli tomu TIGu že to má elektroventil. Tak ten plus je tam jen na MMA ale na to mám malej jednofazovej invertor. Tak jsem mírně zklamanej. Buď si můžu koupit obyčejnej hořák a plyn ovládat ventilem, nebo celou mašinu jen na TIG. 😒
Jako že jste dal kostru na +? A přepnete mašinu na TIG? Jen se ptám.
A nemusi se ten horak prepolovat "hardwarove" (prehozeni klemy nekde pod krytem civky)?
Ale evidentne je to nejake strasne tajemstvi, google mi nenachazi zadnu fotku vnitrku.
A vzhledem k tomu, ze v popisu TIG nemaji nic o nastaveni dofuku, tak mam podezreni, ze v TIG rezimu to mozna ani ventil ovladat nebude (ale to hadam, treba je tu nejaky majitel).
V tom případě bych nepochopil proč by to dělali na eurokonektor. U mého gamastaru to normálně otvírá elektroventil když sepnu eurokonektor. Nemám ale přímo TIG hořák, tak jsem to zkoušel MIG/MAG hořákem.
E-Ryc napsal(a):
A nemusi se ten horak prepolovat "hardwarove" (prehozeni klemy nekde pod krytem civky)?
Ale evidentne je to nejake strasne tajemstvi, google mi nenachazi zadnu fotku vnitrku.
A vzhledem k tomu, ze v popisu TIG nemaji nic o nastaveni dofuku, tak mam podezreni, ze v TIG rezimu to mozna ani ventil ovladat nebude (ale to hadam, treba je tu nejaky majitel).
Taky bych si typnul, že se musí někde uvnitř přehodit polarita na ten eurokonektor. Mezi dvěma plusy se ten oblouk hodně špatně zapaluje .....
Až pak řešit eventuelní problém plynového ventilu.
Možná blbá připomínka/podnět- nikde na čelním panelu nevidím jediný konektor na ovladače nebo myslíte že všechno poberou pouze piny v tom Eurokonektoru?