SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nešiko, ta seš takovej divnej pták. Registrovanej v roce 2018, pár příspěvků, pak dlouho nic, teď najednou zase plevelíš každý vlákno. Tak mě napadlo: nepropustili tě nedávno z nějakýho ústavu?
Editoval pafik1605 (29-10-2021 10:06:33)
pafiku - bohužel nee, ale našel jsem po letech obrázek kde mám heslo na WIFI. Klid budeš mít až paní vychovatelce vymění router. :-) Lepšíš se! Počet vět stoupá.
Jenže to nejsou bludné a parazitní proudy, ale vf rušení.
Admine díky. Už bylo načase, jinak by odtud "nešika" postupně vypudil všechny přínosné přispěvatele. Jole.
Famater - chtěl jsem to nechat být, ale když jsi taková "šajba" proč jsi něco neporadil ve vláknu o ESABU Pow - Com 400? K ETP Compact 160 jsi napsal, "že schéma by jsi měl vykreslené"... no a co jako?
Kdyby jsi chtěl doopravdy pomoct napíšeš - pošli mi to, a za cenu pošty to opravím.
Česká fóra jsou prostě taková!
Každý se tady snaží ukázat jak ho má velkého. Jen některým to prostě nevycází a mnohým to ani nejde.
Nevím jestli jsi koukal ( Omi 2550 LS) na to jak se do mě pustili o tom, že můj Esab je starý, a že Gamastar je Čína.
Ani jeden!!! Z těchto "odborníků" tady nepověsil nějakou fotku, odkaz..NIC! Jenom kecy, ... ty ja nevím? Za ty výrazy...zas banán... kašlu na to.
Třeba takový pafik1605...téměř 2000 převážně jednovětých, nic neříkajících bludů, objevuje po OSMI LETECH zde strávených na SF význam celokovové (mosaz) matice na Mig kořáku. A to je jo !!ODBORNÍK!!
Je to, ale ještě horší!
Za totální vrchol analfabetismu pokládám záměnu Výkonového štítku na svářečce s nějakou tabulkou nalepenou někde na dvířkách.
No a ustrašený jole se osmělí až po té co mám ban..zvláštní do teď žádný jole nebyl.
Omlouvám se Administrátorovi těchto stránek za použití slov Gay a Trio.
Editoval nešika (06-11-2021 04:34:50)
Ty si nedáš pokoj. Tím co jsem napsal, jsem chtěl říct, že ta deska je tak jednoduchá, že než shánět schema by bylo jednodušší schema vykreslit. Ostatní předpokládal tazatel, že když bude mít schema, si vyřeší sám. A tak se také stalo. Schema bylo poskytnuto a závada je odstraněna.
Tak co tam máš dál.
nešika napsal(a):
..
Třeba takový pafik1605...téměř 2000 převážně jednovětých, nic neříkajících bludů, objevuje po OSMI LETECH zde strávených na SF význam celokovové (mosaz) matice na Mig kořáku. A to je jo !!ODBORNÍK!!
....
Krátce, ale výstižně. O to jde, ne? Pravda, občas to chce trochu vyšší IQ než 80, aby čtenář poznal to, co je v pozadí, "co tím chtěl básník říci" ...
S tou maticí - před třema lety jsem koupil svářečku, nasadil hořák a od té doby jsem na to nekoukal.
Je to tak prosté, milý votsne .....
Editoval pafik1605 (06-11-2021 11:33:12)
pafik1605 napsal(a):
S tou maticí - před třema lety jsem koupil svářečku, nasadil hořák a od té doby jsem na to nekoukal.
enem, ze ty mas cervenu zvaracku - pri inofarebnych masinach nie je tento postup asi uplne bezny................
tam treba vediet, aj kolko voltov a zubov ma podavac, kolko otaciek za minutu ma ventilator, pripadne ktoru skrutku je treba raz za tyzden dotiahnut, aby si zapalil obluk.......
Editoval rcp (06-11-2021 11:45:03)
To víš že červenou, jak jinak
Pružiny jsem zatím ještě neobjednal, po počátečním nadšení jsem "zvadnul" s konstatováním, že aspoň s keramickým pásem to funguje a teď už je venku moc veliká zima, abych tam něco brousil ....
pafik1605 napsal(a):
nešika napsal(a):
..
....S tou maticí - před třema lety jsem koupil svářečku, nasadil hořák a od té doby jsem na to nekoukal.
rcp napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
enem, ze ty mas cervenu zvaracku - pri inofarebnych masinach nie je tento postup asi uplne bezny................
tam treba vediet, aj kolko voltov a zubov ma podavac, kolko otaciek za minutu ma ventilator, pripadne ktoru skrutku je treba raz za tyzden dotiahnut, aby si zapalil obluk.......
pafik1605 napsal(a):
To víš že červenou, jak jinak
....
Pokud máš červenou, tak je jasné, že o té matici nemusíš vůbec nic vědět...
j.bill: tak teď jsi to zabil
rcp napsal(a):
akurat som sa ta chcel spytat, ako si pokrocil s bruskou, ci si uz pobrusil nejake trubky aj produkcne, atd. - sme dlho nepisali....takze nijak - cakas do jari......
vonku zima? no vidis! ja mam stan, nehorlave zvaracske plachty a bufik
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 7_stan.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … lachty.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … _bufik.jpg
akurat transformatoroveho oleja mam malo
Koukám, že i bufík máš stylovej ... . Já nemám ani stan, ani nic jinýho na makání venku. Vlastně mám, averzi ...
Kdybys nebyl tak blbě daleko, tak bych ti sehnal vyjetej olej; zeták dělá v autoservisu. Ať se Gréta pose....
j.bill: no vídíš, teďs to nešikovi nandal. Je vidět, jakej je to nýmand....
Mohl bys to zkusit naředit naftou 1:1, třebas. Kdybys ho ovšem měl
Na vojně topili leteckým petrolejem, ten krásně hučel. Ale dostal se jen na ošetřovnu, obyčejní vojáci měli prd.
pafik - je vážně smutné, že pokaždé, když jsi s obpovědí v pr...i se oháníš IQ. Hele znám ten pocit. Stejně tak jako ty se svými, dejme tomu padesáti vzhlížíš k nám co máme 80 s velkým respektem a obdivem. Tak i my osmdásátníci smekáme před stovkaři!! A přál bych ti být takový nýmant jako jsem já a hlavně tvé partnerce... ta by to zcela jistě několikrát ocenila!!!
Editoval nešika (06-11-2021 23:21:14)
rcp : Akú to ma reálnu spotrebu nafty ten bufík ?
Zišlo by sa mi tiež niečo také do garáže.
Hlavne aby to šlo spustiť na diaľku.
rcp: Vďaka za odpoveď .
To je výhoda , že sa to samo dokáže zapáliť a keď je horúco tak samo vypnúť.
Hlavne z ekonomického hľadiska .
Moja pec ide vkuse a zbytočne míňa palivo aj keď už netreba kúriť .
Preto uvažujem , žeby som si niečo také zaobstaral aspoň na temperovanie garáže , keď nieje v prevádzke pec.
To je výhoda.
Ja musím pec manuálne zapáliť a aj vypnúť .
Nemá to žiadnu elektroniku .
Aj ja používam tekuté palivo .
EDIT: Celkom by ma zaujímalo , koľko energie dá napríklad liter oleja alebo nafty .
Alebo to skôr bude o účinnosti horáku?
Editoval m.evil (06-11-2021 21:30:19)
V podstate áno.
Niekde som sa dočítal , že výhrevnosť oleja je kolo 10 kW na liter .
V tabuľke je to udávané hmotnostne .
Znamená to ,že môj horák pri spotrebe 1 liter oleja na hodinu ma výkon 10 kW ?
rcp - osobně bych nedoporučoval jakékoli experimenty s palivem. Např. použití bionafty, v tak pokročilém a velmi rozšířeném nez. topení Webasto (téměř všechny náklaďáky), má za následek zkrácení životnosti trysky či samotného "kotle" zhruba na polovinu! Jenomže Webasto má velmi vychytanou ŘJ a v případě problémů zařízení včas vypne.
Nevím jak to má tahle Čína, ale než něco někde míchat či ředit bych doporučil najít nějakého buldozeristu či jiného strojníka, který bude mít dozajista nafty dost.
Ty kde zijes,ze strojnika ? Casy su uz davno prec,ze hocijaky strojnik s zeriavom alebo ,,buldozerom,, ma nadbytok nafty Dnes sa vacsinou vsetko kontroluje . To nie je ako za komancov,ze aj dokonca poziarnici si capovali pre seba
Joe66..... no, když myslíš?!
nešika napsal(a):
pafik - je vážně smutné, že pokaždé, když jsi s obpovědí v pr...i se oháníš IQ. Hele znám ten pocit. Stejně tak jako ty se svými, dejme tomu padesáti vzhlížíš k nám co máme 80 s velkým respektem a obdivem. Tak i my osmdásátníci smekáme před stovkaři!! A přál bych ti být takový nýmant jako jsem já a hlavně tvé partnerce... ta by to zcela jistě několikrát ocenila!!!
Že ty nevíš, co znamená ta zkratka?