SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vysvětlete mi výhodu kovové matice na hořáku, když protikus má závit plastovej. Je to tak zásadní věc?
Protikus je celý mosazný. Takže asi tak. Potom svařovací proud putuje i přes závit a nejenom po styčné ploše. Jole.
pafik1605 napsal(a):
Vysvětlete mi výhodu kovové matice na hořáku, když protikus má závit plastovej. Je to tak zásadní věc?
Pafíku, viděl jsi někdy euro-zásuvku konektoru MIG/MAG?
Viděl, schválně jsem se na to byl dívat. Mám originál MB15 s plastovou maticí a MB25 s mosazným závitem v plastové matici. Sice jsem se nějak extra nezabýval protikusem, ale závit mi připadal na první pohled být černý, ergo plastový.
Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil Už je mi to jasný.
Byl jsem se podívat do té koncovky a když jsem si v garáži pořádně rozsvítil, tak jsem zjistil, že ten protikus je opravdu celej mosaznej .
Zásuvka ve svářečce je buď celá mosazná, taková asi 35mm kulatina dlouhá odhadem 40mm, nebo už se začíná oj...t i to a masazná je jen přední část, kolečko tlusté odhadem 5mm a zbytek je plastový. Ta mosazná vložka se závidem v protikusu na hořáku pomáhá přenest proud mezi oběma konektory, tedy v mašině a na hořáku i když nedoléhají úplně 100%. A když je matka na hořáku celoplastová a mosazné plochy úplně nedoléhají, tak to tam jiskří a za chvíli je to celé opálené. Nedávno to tady někdo řešil a jednu takovou mašinu máme i v práci.
Hmm,
plánoval jsem si tu 185tku jako vánoční dárek a trochu zaváhal,aktuálně je buď na eshopech nedostupná nebo dražší o 3-4 tisíce.
Když budeš ještě chvíli váhat, nebudou Vánoce vůbec ...
HOHOHO, a jestli zaváháš, nebude ani bruska .....
V případě,že bych EASYMIG 185 nedokázal sehnat,je nějaká vhodná alternativa ve stejné kvalitě pro začátečníka ? Spartus 210S popř. Ideal 212 ?
Editoval mamut (06-11-2021 20:27:35)