SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
vybíráme do firmy pulzní zdroje na MAG a do hledáčku se dostala mimo jiné společnost ArtWeld se zdroji Lorch (S5 SpeedPulse) a CEA (Qubox 405 W Pulse). Můžete někdo napsat zkušenosti s těmito zdroji (jaké zdroje, intenzita použití, jak dlouho je máte, jak jste spokojeni) a také se společností Artweld (dostupnost servisu a dílů, ceny, komunikace)?
Díky moc.
Petr
S firmou Artweld (libereckou) mám z doby mého působení v AUTOMOTIVE a další oblasti ty nejlepší zkušenosti stejně jako s pražským zastoupením firmy Fronius. Profi svářečku vždy přivezou, perfektně zaškolí v obsluze a vždy jsou ochotní v poskytování servisu - obě firmy nabízejí servis do 24 hod.
Pokud se nějak výrazněji nezměnil tamní personál tak mohu doporučit. Konkrétní typy svářeček neznám, ale Lorch je docela solidní značka, se kterou jsem nikdy neměl problém. Jak MIG/MAG svářečky, tak TIG mašinky fungovaly spolehlivě. Firmu CEA z praxe neznám, nemohu posoudit.
Svářečky Lorch máme v práci, ale jiný typ a docela v pohodě. Máme Lorch MicorMig 400, některé s pulsem a některé bez. 2 kolegové mají nějaké S typy, ale nevím které. Jeden myslím S8 a druhý nevím.
Qubox je jak nějaká okopírovaná Kemppi . Sice to umí plno věcí ale to že tam je jen 3 písmenkovej Ledkovej displej je na obsluhu uplná katastrofa když písmenkovej LCD co má lorch stojí asi 4 dolary . Fakt hroznej problém dneska . A jak to vaří nikdo neví protože i v manuálu mají místo fotek rendery z cadu xD
Lorch bude fungovat a má servis xD stejne jako Kemppi , Cloos , Migatronic , Merkle atd..
Lorch S5 mame v práci, zrejme staršiu verziu ma iný panel a nemá ten speed pulse tak ako ten zvara netuším. Zvara pekne len proti iným co tam mame sa mi zdá fajnovejsia na prípravu materiálu, inak zvara pekne ci pulse alebo twinpulse.
Zdravíčko,
zatím děkuji za odpovědi, ještě pokud někdo máte zkušenost s Jess svářečkami od Binzelu, tak můžete taky přihodit zkušenost.
Díky
Pylot - když budeš takhle pořád rozšiřovat sortiment svářeček, tak se nikam nedostaneš. Jestli to máš jako firma, tak se budeš postupně probíjet čím dál levnějšími svářečkami, až skončíš u nějakého hobby strojku sice levného, ale bez záruky dlouhodobějších vlastností, bez rozumného servisu. Kriteria si musíš nastavit sám.
Předpokládám, že i když ses čerstvě registroval, tak máš dané téma ze stovek zdejších příspěvků už dávno nastudované.
jirkati napsal(a):
Pylot - když budeš takhle pořád rozšiřovat sortiment svářeček, tak se nikam nedostaneš. Jestli to máš jako firma, tak se budeš postupně probíjet čím dál levnějšími svářečkami, až skončíš u nějakého hobby strojku sice levného, ale bez záruky dlouhodobějších vlastností, bez rozumného servisu. Kriteria si musíš nastavit sám.
Předpokládám, že i když ses čerstvě registroval, tak máš dané téma ze stovek zdejších příspěvků už dávno nastudované.
Kdepak, já se neprobíjím čím dál levnějšími svářečkami, všechny porovnávané zdroje jsou stejná kategorie a přímá konkurence. Vím, co od nich chci, ale robustnost a trvanlivost zdrojů a reference na kvalitu servisu a služeb bohužel z katalogu nevyčtu, takže nezbývá, než se ptát po zkušenostech ostatních. Samozřejmě jsem zkoušel vyhledávat jak dle slova "ArtWeld" tak dle "Lorch", ale moc zajímavých informací jsem nenašel, tak proto se ptám přímo. Se svářečkami Jess mě oslovil pán z Binzelu sám a byla by škoda se na ně také nezeptat, protože pro naši firmu je to taky potenciální partner.
Určitě Jess???
A co napsat odkud jste a co máte v plánu svařovat?
varok napsal(a):
A co napsat odkud jste a co máte v plánu svařovat?
Jsem z Trutnova a svařovat s tím budeme tlakové nádoby, takže potřebuji robustní a výkonné zdroje a ocením pulzní technologie specializované na svařování kořenů a přemostění nestejnoměrné mezery a pak pulzní režim s vysokým výkonem a minimálním rozstřikem pro výplňové vrstvy. Ve hře je Esab Aristo 500, Cloos Quineo Start a Next, Fronius Transsteel, Lorch S5 a ozval se mi pán z Binzelu se zdroji Jess. Dodavatele pro Cloos, Fronius a ESAB znám, ale neznám Artweld a jejich Lorch a neznám zdroje Jess. Proto se na ně ptám. Jde mi hlavně o reference.
Pylot: JESS - je spojeni firem Jäckle+Ess ,starsi stroje Ess jsou mozna i v Cr, Jäckle moc ne... Nevim jak by to pak melo servis... Jäckle jsou echt Dojce vyrobky...
Před odchodem do důchodu jsem používal ESAB ARISTO 4000i a na přemostění nestejných
mezer úplně ideální díky velké možnosti programování a kombinaci procesů.
Stránky: 1