SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobré ráno
Nevím, jestli je to nejlepší místo pro tuto otázku, ale nenašel jsem lepší.
Z modelů svařovacích strojů v Číně, které se na našich trzích prodávají s mnoha různými barvami a logy, které jsem měl možnost pozorovat s výjimkou pochybných kvalitních svářeček aliexpress, se zdá, že všechny stroje pocházejí od půl tuctu čínských výrobců. Jsou to jasic, rilon, wtl (Flama) hugong. Čína vypadá jako továrna půl tuctu společností, které absorbují téměř většinu produkce modelů svařovacích strojů!
No a ta otazka je kde?
nemýlím se ve svém pozorování? Existuje více mega továren vyrábějících svařovací stroje?
Editoval passarotrovao (20-10-2021 10:00:04)
No, já myslím, že továrny vyrábějící svařovací stroje zas tak moc mega nebudou. Ono jaksi procento lidí používajících svařovací stroje bude jaksi výrazně menší než procenta lidí používajících chytré mobily nebo hodinky. Nebo nakonec přes ježdění autem a výrobce elektronických automotive komponent s chipy, které automobilky montují do aut.
Ja jsme se dival na dalsi dotazy tady toho clena a udelal jsem si nejaky obrazek. Nebral bych ty jeho dotazy moc vazne.
Jasic je tedy firma dost velká. Má tuším sto tisíc zaměstnanců, kolik z nich však vyrábí svařovací stroje nevím.
Ahoj, denně mám v rukách nejrůznější typy svářeček a po letech bych to zjednodušil asi takto. Máme výrobce v Itálii, Německu a Číně. Dá se obecně říct, že v Číně je pár fabrik, které chrlí nejrůznější kryty od různých "výrobců". Ale ve většině případů jsou objednací čísla na deskách stejná u většiny "výrobců". Takže ano, pár fabrik v Číně chrlí stejnou svářečku pod tisíci značkami. A to napříč Evropou.
Nejen Čínské fabriky to tak dělají. Víme o svářečkách prodávajících se jako ESAB a skrývající v sobě Selco genesis 150. Víme o zdrojích od Lincolnu, které v sobě mají desky Selco a vyrábí se v itálii. A také známe Českéí "výrobce", kteří mají stejné svářečky uvnitř s polovinou evropy pod všemi různými názvy. Velmi se to proplétá mezi modely. Například invertorový omicron v sobě skrývá kitin 190. Atd atd. Museli bychom se bavit přímo o daném modelu, abychom mohli říct kde je původ.
http://en.lastonweld.com/About.html
http://en.lastonweld.com/Products.html
cinsky trh je velky ... ja som svoj Lastom kupil od chobola.cz som spokojny ziadny šmejd zvara dobre...
Stránky: 1