SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj hoši. Potřebuji poradit. Povedlo se nám ulomit nožičku na starém mlýnku na mák který má naše mamka už spousty let. Nový nechce a prý to mám opravit. Nevím jestli je to litina, nebo ocelolitina. Koukal jsem na elektrody od Chemweld a Castolin a nevím jaký koupit.
Kdysi jsem opravoval něco podobného. Dostal jsem tenkrát Castolinky od bývalého svař. technologa. Bohužel už není mezi námy, tak nevim označení. Vařilo se to bez předehřevu a elektroda hodně tekla musel jsem jí rychle posunovat až do lázně. Svar byl pěkný jak od TIG a má barvu do stříbrna. Žádné póry, praskliny, ale rovnou pěkný svar, který drží dodnes. Stejnou elektrodou jsem
pak ještě vařil uraženej kus hlavy svěráku York a taky bez problému. Bohužel elektrody už nemám a označení jsem si já vůl nenapsal.
Poradí mi tady někdo co mám od toho Castolinu koupit?? Cenu za elektrody neřešim. Dají se koupit i po kusech.
Díky za odpovědi.
Mlynčeky Porker na mäso sú z bežnej sivej liatiny a elektroda NI-Cl
OK 92.18
Alebo
ESAB E-S 716
Použitie: pre zváranie a opravy dielov šedej a tvárnej liatiny za studena, napr blokov motorov, čerpadiel, odliatkov strojných zariadení a pod.
Editoval Hades20 (12-10-2021 21:47:16)
Nebo pájet, mosazí nebo možná i stříbrnou tvrdou pájkou.
Před cca 5 lety jsem vařil kliku k nějaké loupačce kukuřice CO2, světe div se dodnes drží.
Je zde vlákno sváření litiny .
bobobo-jestli je to na mě, tak to byla klička z litiny.Nebylo to CO2 ale Corgon,kromě sváření kovů také vařím pivo,proto se tam připletlo to CO2.