SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 20 21 22 23 24 … 30
Lídl je velký obchodní řetězec, nemůže si dovolit lhát. Nebo aspoň lhát takovým způsobem, že by se mezi lidmi rozneslo.
Zatímco malá dovozní firma o pár lidech, když "vytěží" třeba prodej z Číny dovážených svářeček, může už za pár měsíců stejným způsobem těžit z prodeje třeba Wapek nebo sbíječek a prodej svářeček být dávná minulost.
V obchodech se svářecí technikou si takový shit jako je Powermat a jemu podobné nedovolí snad prodávat a jestli ano, jejich boj. Výrobců svářeček je dnes spoustu, ale ty nejlevnější nemá cenu kupovat. Lídl je asi vyjímka. Mě osobně se to pořád nějak nezdá, ale lidi s tím jsou spokojení.
Horšie je to že srandy ako powermat a pod. sa nájdu v rôznych železiarstvach, obchodoch s náradím kde to spĺňa účel pokrytia dopytu. Takto som prestal nakupovať v jednej sieti zeležiarstiev kde začali ponúkať srandy ako powermat a ešte aj predražené. Predtým tam mali solídnu ponuku od dewalt, makita, milwaukee(u nich zvýšili cenu na skoro dvojnásobok aby mohli predražene ponúkať extol, einhel, dedra, xtline,....)
Já toho Powermata co jsem chvíli měl taky koupil v obchodě se zahradní technikou Maxtechnika. Mají tam i nářadí Metabo, tak jsem myslel že obchůdek na pohodu. U nás v různých železářstvích je to podobné, nářadí XTline apod. Údajně česká firma, Discovera tady jejich nářadí kdysi chválil.
Ale abych se vrátil k tématu. Tenhle Ideál je hobby třída a jestli ho někdo používá jako živnostník na celé směny je přece jenom jeho soukromá věc ne? Jestli má Discovera odzkoušeno že ten Ideal 212 pěkně svařuje a vydrží i delší dobu v zátěži, proč ne? U nás v práci svařujeme větší věci a hrozný bordel z broušení, jinak bych taky zkusil ten můj Třebíčský zázrak kolik vydrží. Na drobnější věci by určitě nebyl problém.
A je ten Gamastár vážně tak dobrej, že bych si ho měl pořídit? Ty papírky s českými ženskými jmény na součástkách, to bych se klidně zřekl ACDC HF Tigu, displeje a toho, že nevím, jestli v tom Spartusu vůbec nějaké papírky jsou?
autocross- z pohledu ceny - na to, kolik Gamastar stojí není až tak dobrý, z pohledu výkonu - není až tak výkonný, na to, kolik stojí. Jinými slovy, buď by měl být levnější, nebo lepší
jees napsal(a):
autocross- z pohledu ceny - na to, kolik Gamastar stojí není až tak dobrý, z pohledu výkonu - není až tak výkonný, na to, kolik stojí. Jinými slovy, buď by měl být levnější, nebo lepší
To naprosto souhlasim, byl jseme v jejich prodejne a odesel jen s katalogem...
autocross - víš to je problém asi všech diskusních fór. Každý trouba má potřebu se vyjádřit ke každému příspěvku. Ani nevíš o jakém Gamastaru je řeč a je pro tebe nepochopitelné, že je někdo ochotný dát za svářečku 20 a více tisíc. Jenom doplním tvé znalosti. Gamastar nebyl vyroben pro mega výkony, pro Tig AC/DC ani neměl být s HF zapalováním. Jeho hlavní gro měla být multifunkce. Což se Omicronu povedlo.
Jede bomby na 16A jističi, má podvozek a není ani těžký při nakládání do kufru auta. Ale víš co je jeho hlavní přednost - spolehlivost!!!
jees napsal(a):
... a ani ta žlutá není úplně správně žlutá .....
Nešiko, Multipro je taky multifunkce. Proč myslíš, že je pro mě nepochopitelné dát za svářečku 20 a více tisíc?
No a ta spolehlivost Omicronu, nevím, tady na fóru je nejčastěji spojována se servisem.
Navíc když nikdo kromě Jeese asi s Gamastarem nesvařoval. Nebo ano?
autocross - multipro, ano multifunkce, ale jak sám píšeš čínská šmajda (ikdyž ji nemám to oslovení mi vadí, promiň). Je mi jedno jestli tomu věříš nebo ne, ale v r. 2009 se prodával za 24,- bez hořáku, kabelu hodin a tak, kdyby ho vyrobili s AC/DC a HF (zdůrazňuji v Čechách) stál by dejme tomu 40,- no a za 50,- (třeba) by byl k mání EWM či Fronius. Prodejní šance?
A pak jsou tady priority. Ty jsi chtěl plně vybavený stroj se střídou a HF (servis či původ neřešíš). Mi "stačil" v Čechách vyrobený nesprávně žlutý v Tigu náškrabový krám, který má servis24. Děkuji (vlastně né Bohu), ale Omicronu, že se za ty roky NEPOKAZIL. Jinak hlinu nevařím.
Nešiko, mám svářečky z PRC: JLT Welder Fantasy 250 AC DC 3x400V provozuji od r.2013. Je pravda, že ji neprovozuji v 3 směnném provozu. Dále mám Partner 200DC Pulse, také už několik let. Jsem s nimi spokojený. Bylo by zajímavé udělat pokus dát do ruky hořák nebo kleště od profi a nějaké PRC, tak aby nevěděl kterou svářečku má v ruce. Jaký by byl výsledek.
Napsal, jsem, že kdybych se živil jako RCP, tak bych opravdu lovil v dražších profi vodách. Pokud bych byl jako úplný hobík, tak bych se dobře rozmyslel, jestli se bude jednat jen o nějakou petlici za rok. Když už budu uvažovat, že bych si něco svařil sám, tak bych vybíral svářačku, která by mě umožnila svářet také nerez eldou, bronzovou a eldou na litinu, bronzovou. Hledal bych v obchodech, kde bych si mohl vyzkoušet, jak fungují na malých proudech. Informace od někoho o kterém nevím co ve sváření umí bych nebral.
Tolik také pro ty, kteří měli dojem, ža tu někdo usiluje o rozdělení fóra pro profi a hobby.
Famater - nevím co je PRC ani RCP. MMA svařovat neumím.
pro informaci:People's Republic of China (Chinese: 中华人民共和国; pinyin: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó; abbr: PRC)," RCP" je nick jednoho aktivního člena tohotpo fóra, podobně jako ty máš "Nešika". To co jsem psal, bylo o tom, že čínské stroje nemusí být žádná hrůza bez ohledu na metodu sváření. Ty mnou vlastněné uvedené stroje jsou primárně TIGové.
Famater - není lépe srozumitelné napsat Čína než jekési PRC?
Jinak Pán rcp se píše malými písmeny a jeho seznam mašin budí respekt.
Tady jsem to napsal blbě.....Majitelé Idealů a jiných Čínských krámů si o svařovacích vlastnostech těchto SVÁŘEČEK mohou jen nechat zdát!!!!!!!!......
Lepší by byla formulace dlouhodobých svařovacích vls... Myšleno tak, že životnost těch Čín je přímoúměrná jejich ceně.
A co myslíš že je Gamastar? Máš snad za to, že ho nakreslil Dočolomanský se Satoranským v Hlubočanských strojírnách hned po tom, co dali dohromady Perpetis?
Koupil sis Omicron z Číny a shazuješ tady jiný stroj z Číny o kterým leda tak tušíš, že se vyrábí, nic víc. Napiš do Omicronu ať ti dají firemní tričko a balík propisek za propagaci
jees - prosímtě, pověs tady (či jinde) tebou pořízené fotky Gamastaru z Číny, který máš namysli. Moc děkuji!
Neděkuj, fotky si můžeš stáhnout z webu Omicronu, nebo si vyfoť toho, co máš doma
Dobré odpoledne
Když už mluvíme o powermatu, když vyšly asi před 3 až 2 lety, byly nejlepší sázkou cena/kvalita. Byly prodány, jakmile dorazily do obchodů. Co se změnilo ??? Nebudeme znovu oslavovat vlastnosti stroje x nebo y po dobu 2 až 3 let, abychom zjistili, že tomu tak není?
jees - promiň, jsi doopravdy hloubý. Já ty fotky nepotřebuju. Jde o to, že ty ani nemáš páru o čem mluvíš, jen meleš (víš co). Kdyby jsi byl servisák, který těch mašin (všech) viděl stovky, neřeknu ani slovo.
(a máš pochopitelně i tebou!! pořízené fotky), ale tekhle? Hraješ machra a víške je ten hajz, že...
Jo a maloval p. Zdeněk Kružík
nešika- jasně, jsem "hloubý"
jees napsal(a):
nešika- jasně, jsem "hloubý"
nic si z toho nedělej, my všichni jsem blhci ...
Editoval pafik1605 (14-10-2021 11:40:10)
Pánové pěkně jste se zařadili vedle mě. Já blbec jsem také netušil, že člen fóra RCP může být někdo jiný než člen fóra rcp atd.
Vypadá to, že se schází Diskošův Lunetic....Famater - promiň, jsem více hloupý, ale toto je o MIG/MAG, proč tady slintáš o brozové eldě? A pak..."Ty mnou vlastněné uvedené stroje jsou primárně TIGové"
Takže v Migovém vláknu se probírá elektroda i Tig. Mě by jen zajímalo, kde tito chovanci, a v kterém ústavu mají neomezené připojení.
Editoval nešika (14-10-2021 19:06:56)
Stránky: 1 … 20 21 22 23 24 … 30