SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
caute,
precital som toho vela, ale stale si nie som isty vyberom. Chcel by som kupit vrtacko-frezu na domace pouzitie. Vyroba drobnych veci, napr redukcia na zadne strmene do auta:
- cena cca 3500€ (na doplnky okolo frezky su € este bokom)
- ziadna seriova vyroba
- cas obrabania neriesim
- presnost na stotiny netreba (ale nie zasa vola v mm)
- obrabat sa bude kov, hlinik, plast, mozno drevo
- nikdy som na takom niecom nerobil, nemam znalosti z fachu, to mam v plane zmenit - nejake knizky, net a hlavne skusat (pokus/omyl)
vsetko som zatial vyrabal rucne (stojanovka, flexa...)
Zatial je vitaz Optimum MB4 (pride aj technik od nich, vsetko ukaze, spravi vstupny servis)
Je to dobry vyber? Ci radsej od CauCau VF45FG ? Na poctivy stroj od sudruhov nemam miesto (ani znalosti na repas).
Pripadne aky shop odporucate (kde bude frezka rovno pripravena na pouzite, pristup predajcu, reklamacie...)?
To je spíš otázka na https://forum.strojirenstvi.cz/index.php.
presne rovnaky problem som riesil roky dozadu a vyberal som medzi MB4 a VF45FN pri optimum platis len za znacku,akurat kukam ze ta 45ka isla hore ak si dobre pametam tak stala 1700/1800 ale tak vsetko slo hore
obe su si velmi podobne jedine co sa na nich da pokazit je koliecko v prevodovke ked sa poriadne nezaradi rychlost a ta nezapadne naplno tak sa vylame ozubenie
Dobrá volba oba stroje; já mám menší (klon BF20) a dělám s tím všechno, plast, Al, Fe. Trvá to, ale dá se.
Skusim este pocitat nieco do konca tyzdna a potom by som objednal, asi teda tu MB4..
co tak MH25SV? oplati sa investovat o 2600€ viac za posuvy, zaskrabane vedenia, meranie ?
To je na tobě. Má všechno, co budeš muset stejně na MB4 dodělat. Motorové posuvy, DRO, možná i další.
Zaškrabání může být udělané fričkou, jako to dělá čínan, to bych nebral tak moc vážně. Pokud na ní chceš běhat jen cnc, tak OK. Pokud i vrtat, nemá výsuvnou pinolu, a to by byl vážnej nedostatek.
Editoval pafik1605 (13-10-2021 08:51:06)
objednal som nakoniec MB4, dakujem za rady