SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
ahoj,dovoluji si oslovit zkušené.Potřebuji občasné svaření kolem baráku a nakonec jsem zvolil KUTIL 149 - snad mi vyhoví a doufám,že bude lepší než nějaký invertor ze supermarketu.Ještě doplním,že jsem nikdy nesvářel,ale z diskuze jsem pochopil,že KUTIL 149 má moderní elektroniku a tak trošku mi v tom sváření pomůže.
Problém je s výběrem kukly,kde v setu se nabízí ADF700S nebo ASK 300 nebo Best Vision.
Já nevím jakou mám vzít.Je jasné aby byla rychlá,jenže na každém webu píšou něco jiného a u výrobce jsem popis nenašel.Dále nevím jestli jde u všech vyměnit baterka.
díky za každou rozumnou radu
Jirka od Prahy
Ahoj, tak ty kutily sám moc neznám ale vypadá to jako kastle gamy takže předpokládám že střeva budou stejná. Svářečka bude vařit pěkně a na začátek asi dobrá volba, ale jak se tu už několikrát řešilo ty součástky zejmána kondenzátory je nutno hlídat, oni se pak nafouknou a stáčí je vyměnit, na svařování se to moc neprojeví. A co se týče těch kukel, no podle ceny bych tomu nevěřil ale když není jiná možnost tak tu ASK 300 ta je známější a třeba alfa ji dává jako bonus k invertorům
díky,ještě počkám na nějaké reakce,ale objednat jí musím začátkem týdne páč akce trvá do 16.4. - tedy v případě,že se zde neobjeví velmi negativní názor jako na supermarketové výrobky.
S těmi kondenzátory jsem to moc nepochopil,tam jsou nějaké speciální že tak rychle vyschnou a nebo jim vadí teplo od invertoru?Já budu svařovat cca 5x ročně vždy max. 5 minut - tedy pokud se budu dobře maskovat před sousedy - nesmí zjistit že mám svářečku jinak bych asi musel vařit víc.
sousedi jsou potvory .... Ty kondíky se časem nafouknou, je to nekvalitní součástka, mají jen určitý počet pracovních hodin a pak prostě odejdou. Já osobně bych do té svářečky nešel a něco bych připlatil třeba za Alfina nebo pegas 160. Jsem revizák a takových svářeček jsem měl rozděláno mraky.
Ono se to zas tak moc neví, ale elektrolytické kondenzátory jsou pro průchod vyššího střídavého proudu v ampérech vyššího kmitočtu absolutně nevhodné. při vyšším kmitočtu se chovají spíš jako odpor než kondenzátor a vevnitř v nich vzniká velké množství tepla. Běžná životnost elektrolytů je stovky tisíc provozních hodin, v takovém režimu ale mohou mít životnost desítky nebo stovky hodin, pokud nebouchnou rovnou při prvním svařování. Pokud to je pro kutila, tak i taková svářečka vydrží roky, ale solidní to není.
Solidní výrobce svářečky potom elektrolyty pro vysoké kmitočty šuntuje - paralelně k nim připojí nějaký plastový či podobný kondenzátor o velikosti jednotek až desítek mikrofaradů, který ten impulzní proud vede přes sebe. A zase to musí být přímo impulzní kondenzátor s malou vlastní indukčností, příslušně konstruovaný pro průchod proudu s vysokým kmitočtem a taky příslušně drahý, ne nějaký obyčejný svitkový, ten by byl tímto proudem taky zničen.
já sázel spíše na to,že kuhtreiber nevyrobí šmejda a že to bude taková jistota oproti supermarketům....
Tak na to zapomen, mozna ze to tady slozi dohromady, ale ta deska bude Cinska v tom lepsim pripade. V tom horsim Polska. Jinak s kuklou si nedelej starosti. Na doma je jakakoli stmivacka lepsi nez obycejna. S tou si nablikas vic (vlastni zkusenost) Ja mam P600 coz bude to same jako ASK. Stala me 1400,- jsem s ni nadmiru spokojen. O baterky se neboj. Nez odejdou tak si na kuklu urcite neco hodis a budes kupovat jinou.
Editoval vkalina (13-04-2010 13:37:22)
díky za info,nedalo mi to a volal jsem výrobci,pokud je to pravda tak již není co řešit a nakupuju....pro mé domácí potřeby 5x/rok věřím že postačí.
Nyní již zbývá se to naučit,takže jdem na to?
Stránky: 1