SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
V Lidl.cz ma být od čtvrtka svařovací drát. Zajímavý je hliníkový a nerez. Na příležitostné svaření, 1/4kg bohatě stačí. Zarážející je cena 129Kč za 250g, což je srovnatelné s cenou 2kg špulky. Zda je potřeba plyn nebo se jedná o trubičku bohužel neuvádějí, ale podle toho, že prodávají svářečky na trubičku usuzuji, že plyn není potřeba. Máte s tím nějaké zkušenosti, stojí to za nákup, nebo to jsou vyhozené peníze a je lepší použít MMA příslušné elektrody?
https://www.lidl-shop.cz/p/parkside-hli … p100325769
Editoval Charon (11-09-2021 10:28:08)
Charon - predáva sa zváračka PMSG 200 A1, čo je MMA - MIG/MAG - TIG v jednom a predpokladám, že ten drôt nie je trubičkový a je určený na zváranie s plynom. K samotnej zváračkke je aj jedna rolka Al drôtu priemeru 1mm a je určená na zváranie v ochrannej atmosfére, teda plyn je potrebný.
Juraj.A, podle čeho usuzuješ, že je určený k sváření v ochranný atmosféře? Podle popisu není součástí bomba s plynem a dokonce tryska pro hliníkový drát je předmontovaná.
kopíruji z popisu:
"Dodané příslušenství:
1 držák elektrod MMA
5 svařovacích elektrod MMA (2x 1,6 mm • 2x 2,0 mm • 1x 2,5 mm)
1 hořák MIG na trubičkový drát
200 g ocelového trubičkového drátu
200 g hliníkového drátu, 5 trysek (pro ocelový drát: 0,6 mm • 0,8 mm • 0,9 mm • 1,0 mm / pro hliníkový drát: 1,0 mm – předmontovaný)
1 svářečský štít
1 kombinovaný drátěný kartáč
"
Pokud to není trubičkový drát, tak lituji kupujícího. Většinou je neznalý a věří, že tak jak to koupil to bude fungovat. Podle trysky (hubice) založí hliníkový drát aby zjistil, že mu to je k ničemu.
Charon: To ale nepopisujete svářečku PMSG 200 A1 ne? Ta by měla být normálně pro svařování s plynem. I na youtube je několik recenzí na tuhle svářečku a u drátu ve vašem prvním příspěvku je napsáno, že je drát určen pro tuhle svářečku. A není přece problém kouknout na cívku. Jedině že by člověk kupoval přes e-shop.
Právě že popisuji. Přesněji jsem okopíroval to co mají v e-shopu:
https://www.lidl-shop.cz/p/parkside-mul … p100325639
Nakonec jsem našel manuál k svářečce a máte pravdu, jedná se vlastně o dárek který normální kupující nepoužije. Drát je plný. Tomu též odpovídá to, že jsem ve svářečských potřebách nenašel trubičkový drát na hliník.
To že je drát plný uvádějí až v manuálu, cituji:
"Při použití přiloženého hliníkového plného drátu je nutno použít jako ochranný plyn argon (není součástí dodávky)."
Tak se musí dokoupit redukční ventil a plyn.
Jednou se k sváření hliníku dostanu.
Je výhodnější svařovat MIG hliník než MMA elektrodou? Nebo když už bude plyn tak pořídit TIG pro precizní svařování?
Charon - preto, že tu zváračky mám. Ty ale asi prezentuješ popis k inej zváračke.
Elektroda na hliník hoří rychle, oblouk udrží snad jenom člověk, který to už nějakou dobu trénoval - a tudíž i propálil pár peněz
Charon, pozri si fotky, je tam pripojka na plyn a na svorkach popis gas mig welding a nogas mig welding. Popis maju zas raz naprd
Já jsem to bral třeba podle tohohle: https://www.youtube.com/watch?v=Lz313uFEDPQ
Jednou jsem ji viděl u nás v lídlu a tolik lidí to okukovalo, že jsem nechápal co se děje.
Stránky: 1