SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Nazdar, koupil jsem si novou kuklu Proteco P810E RED. Mám to jen na doma na občasné vaření, tak jsem si myslel, že bude v pohodě, ale dneska jsem s tím zkoušel vařit s TIGEM - nastavil jsem si maximální citlovost a 13 zatmavení.
Problém ale je, že ne vždy po zapálení oblouku stihne kukla ihned zatmavit, ale zatmaví až po nějaké chvilce, nicméně moje oči to samozřejmě pocítí a na chvilku jsem slepý, což je dost nepříjěmné
Nevíte v čem je problém? Špatná kukla? Prostředí? Nebo špatný baterka v kukle? Na to že je nová tak nevím no..
Tahle kukla má dvě výměnné baterie, je možné vyzkoušet i jejich výměnu. Pro metodu TIG je nejvhodnější zatmavení 9 až 10, je možné si nastavit i zpožděné zatmění i rozetmění. Takže možností kombinací je poměrně dost. A když bude kukla po všech pokusech špatně reagovat, tak v záruce reklamovat.
Různé kombinace jsem zkoušel, tak jedině jestli pomůže výměna baterek..Nečekal jsem od kukly nic jiného než její základní funkci - zatmavení při svařování a to zatím teda moc neplní...
Po cca dvoch rokoch používania mi táto kukla začala tiež takto strečkovať. Pred 3-mi týždňami som tie CR2540 vymenil a kukla funguje jak nová. Nastavenie opozdeného stmavnutia som som nikdy neobjavil, a tak som preštudoval manuál a fakt takéto nastavenie neexistuje. Čo som ale objavil pri slabých baterkách, svietila tam červená led a pod ňou nápis Low bat. Svietila síce slabo, ale teraz neviem, či sa rozsvietila po stlačení tlačidla "Test" alebo už predtým.
Editoval senior (11-04-2021 07:55:15)
Ešte skús tú prilbu vonku na dennom svetle - už som to tu písal, môj zázrak z lidla spoľahlivo funguje len pri správnom osvetlení v okolí, napr. vonku za denného svetla funguje spoľahlivo, vo vnútri pri svetle halogénovej lampy mi každý druhý zvar nabliká do očí. Ale skúsim aj ja tú baterku, to by dávalo zmysel, že halogen nedáva dosť energie pre solárny panel.
Editoval jean (11-04-2021 08:01:43)
jirkati napsal(a):
... Pro metodu TIG je nejvhodnější zatmavení 9 až 10, je možné si nastavit i zpožděné zatmění i rozetmění.....
K čemu se používá "zpožděné zatmění"?
Tak nové kukly se můžou válet po skladech i roky a jsou zabalené v krabici, takže i kdyby je dobíjel solár, tak nemá jak. Sice jsem nekde cetl že se kukly mají skladovat ve tmě, ale...
Navíc Proteco nebude asi patřit mezi špičku mezi kuklami.
Co když je potřeba na rychlé ztmavení velký proudový náraz z baterie, který už slabší baterka nestihne dávat? Potom by to měla vylepšit buď nová dostatečně silná baterie nebo, pokud to jde, přibastlení elektrolytického kondenzátoru vhodné velikosti k baterce. LCD displeje jsou totiž svou formou podobné kondenzátorům, které odebírají nejvíc proudu tehdy, pokud se obraz na nich mění.
Rychklost ztmavení by tamy mohlo zvýšit nastavení nižší intenzity ztmavení.
j.bill napsal(a):
jirkati napsal(a):
... Pro metodu TIG je nejvhodnější zatmavení 9 až 10, je možné si nastavit i zpožděné zatmění i rozetmění.....
K čemu se používá "zpožděné zatmění"?
To nevies? Taku zakladnu vec!
Predsa pre to, aby zvarac este rychlo pred samotnym zvaracim aktom porovnal skutocne nastavene parametre s udajmi vo WPS, a skontroloval, ci ma v momente zvarania este platny zvaracsky certifikat.
Na to nase domace zvaranie sa ta funkcia moc nepouziva, ale profici to pouzivaju stale.... preto pouzivaju aj kukly proteco, lebo speedglas a optrel podobnou funkciou nedisponuju....
Editoval rcp (11-04-2021 10:03:10)
senior napsal(a):
Svietila síce slabo, ale teraz neviem,
když sem svářel plynovody za Uralem tak tam byly silné mrazy. Baterka vlivem nízké teploty stmívala pomalu.
Vyřešil sem to dotováním baterky další plochou baterkou v náprsní kapse monterek. Propojeno kroucenou šňůrou od telefonu.
Odkoukáno tady od přispěvovatele bobobo. Rychlost stmívání se zvýšila o cca 30%.
JJ, se snižováním teploty rychlost LCD displeje taky výrazně klesá. Ale u svářečské kukly, kde se předpokládá i práce venku za nižších venkovních teplot, by to snad mělo být za těch běžných pracovních venkovních teplot dostatečné.
bourač napsal(a):
když sem svářel plynovody za Uralem .........
........tak boli kukly na parny pohon..........
Nebo si vzít klasickou nestmívací.
Přesně tak, když někam jedu na práci, tak vždycky s sebou vozím i klasickou nestmívací. Pro jistotu, když se něco pokazí se samostmívačkou. Bylo by nemilé kvůli kukle odjet od rozdělané práce.
A jak je to teda s tím skladováním? Na světle nebo v krabici ve tmě ?
Ja mam tedy Speedglas a nikdy mě nenapadlo brát dvě kukly na montáž. Dík za radu . Tak že dvě brusky dvě svářečky dvě kukly ale teď mě napadá kdo bude řídit druhé auto?
Od takej lacnej kukly by som ani nečakal že pri TIGu bude dokonale fungovať, jednoducho za 35€ nemôžeš chcieť mať parametre ako u kukly za 300€
Niečo môžu urobiť tie baterky, ale stále to bude kukla za 35€.
Mne pri lacných sa najčastejšie stávalo že pri malých prúdoch a povedzme zatienení oblúka voči senzoru na kukle ako človek hýbal horákom sa kukla rozsvietila, jednoducho neboli až tak citlivé
Pat: Nepřehánějte. 2 svářečky asi nikdo brát nebude, nebo ano? 2 brusky a 2 kukly zaberou tolik místa?
No a to druhé auto je v pořádku
Varok na fusku od domu musis brat aj 2zvaracky aj druhu obycajnu kuklu a aj baterky nahradne do speedglasky aj viac brusiek aby si zbytocne neprehadzoval kotuc a aj viac predlzovaciek a aj svetiel ked sa zotmie aby si dokoncil robotu a plno inych kramov pretoze svet praje PRIPRAVENYM
no a nepřipravený (rozbilo se na stavbě nebo zapomněl naložit)
- má doma 10x flexu 230, 6 invertorů, 8 kukel samostmívaček atd. 15 prodlužovaček atd.
je výhodnější to na místě koupit než se vracet.
Omlouvám se, že to píši do tohoto vlákna, nenašel jsem jiné. Včera jsem testoval kuklu PANOR A a musím konstatovat, že jsem zatím lepší neviděl. Perfektní průhled v rozetmělém stavu, bezvadně funguje na tig, již od pěti amper, perfektně sedí na hlavě atd. Mám doma SPIGLASKU 9000 a ten panor je o několik tříd lepší.
ZDENÁL: Zkuste někdy prosím vás Böhler Guardian 52 nebo 60. Poradil mi ji tady myslím JardaK a luxus.
Stránky: 1