SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Čau ve spolek .no Discovero,moc jsi mě nepotěšil a zřejmě ani jiné majitele svářeček WF.Když jsem si pro ni loni v prosinci i se synkem zajel,dával mi ji Robert,teď Ti nevím,jestli je to pana Petra bratr,či tatínek....ale to je jedno.Pana Roberta jsem se hodně ptal,co se týká servisu záručního i pozáručního.Bylo mi sděleno,že ze strany Fachovce,je to naprosto bez problémů a co se týče pozáručního,že mají nějakýho týpka za Starého města.
Jak to tedy bude řešit teď s případnými reklamacemi strojů této značky?
Jet TIG II mi zatím jede hezky........když ji zapnu jednou za měsíc .
Záruky běží normálně a servis jej vzít musí...tam jde spíše o to, že to množství vadných z celku prodaných rostlo a ze servisu se klíďo vrátila, že jí nic není a po zapnutí ani prd...jestli ti běží snad ti poběží nadále...problémy se povětšinou ozvou ve velmi krátké době po zakoupení. Pokud ti doposud jede nejspíš ti pojede dál.
To byl tatínek...no radost z toho nemá ani jeden ale prostě se to zhoršovalo a i to jednání nebylo to pravé ořechové...vázla komunikace.
Editoval Discovera (23-08-2021 21:25:03)
Taky se modlim aby moje svarecka vydrzela a kdyz ne, tak at padne jeste v zaruce Svaruji taky jednou za cas, takze se mozne problemy jeste nedostavily , protoze stroj neni tolik vytezovan.
u mna vsetko v pohode, sice tiez teraz zvaram pomenej, ale jediny problem mam na velkej JET TIG II-S - ze nema na pozicie v pamati otocny volic - a teda ked sa pomylim a prekliknem o jedno dalej - tak zase dokola 60 pozicii... inak vsetko v pohode (az na ten hluk). dokupil som si k nej flexi horak (iba jedna tenka hadica) + original pedal - no a teraz je to parada...
kua, chapi, este piste, odkial ste tie funkcne jet tigy kupovali - lebo to vyzera, ze tie kupovane z polska su OK, ale na morave je nejaka zla karma..............
Editoval rcp (24-08-2021 08:30:42)
U jet tigu lze ten hlučný ventilátor nahradit 175kou Sunon celohliníkový. Má téměř shodný průtok vzduchu ale poloviční kravál.
Hlučnější verze
https://www.gme.cz/ventilator-sunon-a2175hbt-t
Tišší verze...tu mám vyzkoušenou
https://www.gme.cz/ventilator-sunon-a2175hbt-tc
Editoval Discovera (24-08-2021 11:24:59)
Tam je tak velký ventilátor? 😨
Varok....tam je ještě větší....u toho 175 musíš z plechu vyrobit redukci....tam je nějaká 200-ka pokud se nepletu. A je to na té svářeče jediná věc která mě vždy neskutečně vytáčela....obdivuji ty majitele, kteří s tím originálem svařují. Já ho musel vyměnit po jediném dnu... to jsem už psychicky nedal. A na TRIu 230DP byl dokonce ještě píštící, takže si dokážeš představit hukot a do toho pískot...ten letěl taky ven.
Aha, donedávna výrobci snad závodili kdo dá mensší ventilátor, alespoň co jsem tak po různu viděl na mašinách kolem sebe a tady taková velká kráva. A nějak zrredukovat otáčky asi těžko když je to na 230V že? Ono někdy dělá hodně i upevnění do skříně, tvar mřížky za ventilátorem apod.
Tak menší průměr ventilátoru při podobném průtoku dává obvykle větší hluk.
Jinak ale ten hluk může být tvořený i nevhodnou montáží, stačí když jsou pohybující lopatky příliš blízko nějakému pevnému neaerodynamickému předmětu a vzduchový proud se tak přerušuje v rytmu otáčení lopatek.
Připadá mi odhadem, že vhodnější než "honění" správného ventilátoru v prodejnách elektroniky by mohl být vhodnější axiální ventilátor určený původně k zabudování do potrubí v prodejnách vzduchotechniky.
Radim: To o montáži jsem psal. Z vlastní zkušenosti vím že kolikrát i ta mřížka za ventilátorem někdy dokáže změnit zvuk k horšímu. A právě čím větší průměr ventilátoru, tím může mít nižší otáčky.
V hobby svářečkách právě většinou vídám malé ventilátory odhadem do 120mm.
Ahojte, po prečítaní posledných príspevkov od Discovera ku aktuálnej kvalite WF strojov som zostal trochu rozčarovaný ale nový prírastok do dielne (Jet tig mini) už bol od 18.8 na ceste od Fachovca (Poznan ). Z Poznan-e cestovala cez Waršavu-Viedeň-Bratislavu a 23.8. dorazila do Žiliny.
Od objednávky po doručenie 6 dní.
Po prečítaní príspevkov som hneď povybalení rozobral zásuvku (strach a hrôza stále pretrváva: vodiče bez dutiniek, škróby nedotiahnuté resp. niektoré cez izoláciu-N a PE😬, celé zle ale bol som nato pripravený)
Ako prvú skúsenosť s Tigom som zvolil profil 40x20x2mm čo sa mi povaľoval v dielni
Ruky roztrasené, podávať drôt, posun elektrody a nenamočiť ju dá celkom zabrať
Keďže 8L fľaša so 100Bar Argónu čo som mal v dielni sa rýchlo míňala išiel som si po 50L, tá poskytuje už viac priestoru na učenie sa
Tak som poskúšal aj na hliníkovej tabuli spraviť húseničky (dierky tam boli navŕtané ešte keď slúžila ako spodok zosilňovača)
Pôvodne som ju chcel aj otvoriť ale zo spodnej strany sú ochranné nálepky.
Teraz zostáva len dúfať že mini aj čosi vydrží.
Editoval sttefo86 (04-09-2021 11:09:09)
No jelikož podle ukázek svárů, to umíš, tak vydrží... Ono je horší něco zkoušet když nevím jak a co a neco jiného dělat když víš jak a co... Já mám JET TIG už asi 3+ roky a naprostá paráda...
Ahoj,ty housenky máš moc hezký!:)Moc hliník nevařím a když,tak to radši nefotím.Budu mít jet tiga II rok,zatím jede,ale třesu se....
V naraditechnik uz niesu na predaj.
Si slovak tak mas 2 moznosti ides za niekym co vozi Fachowca na ezvar.sk/sollik alebo priamo Fachowiec.pl
a objednas si cely set s koncovkou pedalom a zaplatis a pockas a pride ti to aj bez poruchy
Editoval ihlan (04-09-2021 10:57:31)
No dobre len keď to je taký kšeft prečo to už nepredávajú 😁. Písal som im.
worm 6667 - ked presvihnes poziciu, vypni a zapni stroj. Ides od poslednej ulozenej pozicie.. Takze uloz poziciu c. 1 a od nej po zapnuti pozicie zacinas..
Taggerxxx - ksefty koncia ked zacinaju reklamacie... taky je zivot.. :-)
Editoval vyrobca (18-02-2023 10:46:23)
Je to tak, mali veľa reklamácií tak ich prestali dodávať odporučili mi ideál expert TIG tak idem si o tej masinke prečítať. V podstate to čo písal discovera sa naplnilo
Z ezvaru som objednával pedál, predajcovi došiel pedál s neosadeným raz použitým konektorom 😀, k mojej spokojnosti mi ho poslal za bezkonkurenčnú cenu. Je nejaký rozdiel pri zapojení konektora s prepojkou alebo bez vo funkčnosti? Zatiaľ som ho zapojil bez prepojky. Ďakujem
Ja som objednával z polska a nema problém zváračka po roku. Za danu cenu nemám ziadne negatívum. Nieje to kvalitou nemecký stroj ale za desatinovu cenu je vyborna, mne stačí na všetko. Zvaral som už s kadečím a je to nadpriemer. Dodnes nechapem ako to za danú cenu vedia vyrobiť.
Editoval roboba (18-09-2021 12:14:32)