SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Hledám levnou verzi superflexních kabelů ck. Ví někdo o levném způsobu výměny „normálního“ tig kabelu za flexibilní?
Zde je rukojeť ck velmi drahá, protože používám tig půltucetkrát za měsíc jen na cvičení.
Editoval passarotrovao (04-08-2021 23:13:45)
Každá sranda něco stojí.
Koukni na tenhle aliexpress obchod: https://www.aliexpress.com/store/202830 to co prodavaji je podle me CK kopie (nevim nakolik kompatibilni, ale vizualne ano).
Jeden horak (9) jsem od nich objednal, vcera dorazil, takze jsem zatim nevyzkousel. Hadicokabel je rozhodne ohebnejsi nez to, co bylo u svarecky s 26 horakem. Ale samozrejme to nema spinac, to musis vyresit zvlast.
EDIT: samotna hadice tam nekde taky byla.
Editoval E-Ryc (05-08-2021 09:38:26)
Levný způsob je: Koupit koax. superflex a namontovat ho místo stávajícího. Ale pozor: Superflex na plynem chlazený hořák. Na vodníka bývá slabší. a pohlídat na jaký hořák je dimenzován. Myslím, že na 9 a 17 je stejný. Také pozor na závity bývají různé. Já jsem musel udělat na jednom přechodové dvojniply.
Měl jsem v úmyslu koupit kabel s plynovou hadicí. Vyměnil jsem kabel dodávaný se strojem Tig, protože je příliš tuhý. Přímo z Číny, již není žádoucí, protože existuje DPH, clo atd. Z „čínského“ skladu v Evropě tyto problémy nevznikají. Myslím, že kabely CK jsou hyper-inflované.
Editoval passarotrovao (05-08-2021 13:19:19)
Kdyz jsem se pred casem dival, nejblizsi eshop s CK vecmi pro koncove zakazniky byl v UK. Coz dneska z hlediska papirovani znamena ten samy opich jako Cina. Jen to mozna prijde rychleji.
Stránky: 1