SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Presunul som to sem, az to nezasiera vlakno o MAKin 200 P HF AC/DC
Stolcek "infinity cube" - inspiracia
to nie je moj - to je foto z internetu
ja ho mam vyrobeny z trubiek a kolien - ak nezabudnem a budem pri nom, odfotim a dam foto
nieco v tomto style
v 90-tych rokoch snad najkrajsie logo - Silicon Graphics SGI
ihlan napsal(a):
pozri nie len stolik sa da spravit ale aj tie ohybane rury dat na plafooon
ten tvoj stolik som skoro dopadol ako ten slimak uzol s ocami .... strasne...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … luster.jpg
nie je to take strasne, pomoze, ked si to nakreslis, a zacnes rozmyslat, ako budes zvarat a hlavne ako budes brusit/lestit - aby si sa vsade dostal s pasovou bruskou - medzi tie dve trubky je to naprd....
ta kocka ma jednoduchu a zaroven genialnu geometriu - ta symetria je uzasna
je to len 18 kolien, 12 dlhsich a 6 kratsich trubiek - 36 zvarov
tie kratsie su kratsie presne o priemer pouzitej trubky
povaris, vyrovnas, obrusis a vylestis 6 takych figur - vsetky su rovnake - vsade sa dostanes a vsade to vylestis
potom tych 6 figur pospajas - zvary vychadzaju opat na pristupne miesta - daju sa pekne vybrusit a vylestit
povarit je to brnkacka, mrte casu je na tom brusenia a lestenia - ale nie kazdy taky stolik ma
dnes pridam trosku "vyssi level" - pafik a joe66 si urcite este pamataju na pokec o vinyloch
takze idea:
asi ako....
zaciatky - narezat, navrtat, pozvarat figury, vybrusit a vylestit
trubku som sice kupil lestenu, ale pri vrtani to spony strasne dokurvili - musel som to komplet brusit a lestit
ponaucenie - pred vrtanim olepit trubku maliarskou paskou alebo ochrannou foliou
zacina sa skladacka
nozicky - zvarene a vylestene dve klenute dynka + "stopka" z tyce ø6mm
nozicka je potom privarena v diere v trubke - zvar vybruseny a vylesteny - "neviditelny"
https://www.inerez.cz/dno-klenute-en-10 … 14585.html
poskladane, postehovane
este treba dozvarat, vybrusit a vylestit zvary, do dier ponavliekat a "nastrielat" (coldwelding) vylesteny nerezovy drot - nabuduce.............
Editoval rcp (17-06-2021 21:09:34)
Ale muselo tam být pnutí. Jsem dělal takový stolek v robotě a domluvit se s tím byl tedy velký problém a to jsem se se svary zase tak nemazlil. Zítra to možná bliknu.
pocitam s tym, ze ked to na komplet povarim, ze to bude treba niekde trosku porovnat
nemal by to byt nejaky problem - je to trubka ø25x2mm
zatial je to ale ok
Editoval rcp (17-06-2021 21:06:36)
pat napsal(a):
Ale muselo tam být pnutí. Jsem dělal takový stolek v robotě a domluvit se s tím byl tedy velký problém a to jsem se se svary zase tak nemazlil. Zítra to možná bliknu.
tak som to cele povaril, na par miestach trosku ponatahoval a nejake zvary uz aj vybrusil a vylestil
vyzera to OK, geometria fajn, trubky rovnobezne a v zakryte.....
Krásný!
pěkný no
a co to bude? Klec na žirafí mládě či?
No Jasne! Na vas dvoch som cakal....
Ziadna technika, dokonca ani ziadne zviera - cisto iba platne
Bourac> dlhsie si bol ticho..... dovolenka?
Editoval rcp (23-06-2021 00:04:56)
rcp: koukám, že seš hudební gurmán ...
Máš to "very perfect,very perfect" .A krásný přirozený zvuk z long play "platní".Nádherná práce.Gratuluji!
Stojan pekny ale na moj vkus dosch ,,chladny,, . A popravde by som sa aj bal par kuskov platni mat takto vystavenych . V tomto pripade ostavam verny ked klasike vinylu a gramofonom tak aj drevenej policke s vacsou istotou ,ze ich nebudem zbierat z podlahy pri neakej nehode . Ale to je len moj nazor a vkus
....no, tak ja som ho este trochu ochladil - dymovym sklom - aby sa tie platne po nom lepsie klzali
mne sa toto paci viac, ako drevena policka - rychlejsie najdes, rychlejsie vyberies, ....
osobne mam radsej chlad, ako teplo - ale kedze treba zivit "statnych darmozracov" a kazdy mesiac platit odvody, musim aj ja takto trpiet na slnku
makaci predo mnou mi to tiez neulahcili - vybetonovali ten murik, ako skokansky mostik
kazdy jeden stlpik som musel zarezavat "do snurky"
Editoval rcp (02-08-2021 23:15:32)
Kdyby jsi měl ty kulatinky nahoře na konzolkách posunovací popř. šroubovací, tak sis to mohl nastavit. Ale nikdo nepočítá s tak "přesným" betonováním zídky, že?
Ale to by si nastavil akurat vysku madla, aby neplavalo"hore-dole"
Vyvrtane diery v slpikoch pre "vypln" (tie tenke trubicky pod madlom), by si uz ale "neprestavil" a vysledok by bol strasny - vypln by kopirovala ten skokansky mostik a nie madlo.
Toto mi prislo najjednoduchsie - vyrobit stlpiky s pridavkom, ukotvit prvy a posledny a potom ostatne stlpiky zospodu skratit, aby boli do snurky - potom sedeli aj vyvrtane diery pre vypln, ktora pekne kopiruje madlo.
Editoval rcp (02-08-2021 23:52:32)
Pekné kufríky.
Ja by som to zábradlie dal na tú druhú stranu.
Pěkné, pěkné. Hezká inspirace; škoda, že už mám všechno hotové ....
pafik1605 napsal(a):
Pěkné, pěkné. Hezká inspirace; škoda, že už mám všechno hotové ....
... a manzelka nic? nie je uz to prve, s cim si zacal, zase "stare", "osuchane", "nemoderne" a "treba" zacat od zaciatku? pripadne "susedia maju tiez nove......"
Editoval rcp (03-08-2021 08:55:59)
Nepochopil jsem. Asi i hodně záleží jak je velký ten úskok té betonové zídky, z fotky to není až tak moc poznat. Jestli to je více jak 100mm, to už je moc a to mé řešení by bylo opravdu jak pěst na oko, nebo jak se to říká. Máš pravdu
Líbí se mi to tvoje řešení s láhví plynu. Podobně jsme to dělali když jsem ještě dělal u plynařů. Uvažoval jsem že bych si něco podobného udělal i v garáži, tedy láhev bokem a na vozíčku vozit jen svářečku.
varok> sice odbocujeme, ale k vozicku...
na dielni je rozhodne lepsie mat zvaracku aj flasu na voziku - premiestnujes to cele ako 1 celok, nemota sa ti popod nohy este aj hadica s plynom
na montaz (pripad na fotke), je to lepsie oddelene - tazku flasu nemusis stale prenasat, prenasas len zvaracku - aj nakladka/vykladka z/do auta je jednoduchsia
a teraz este zmrdam sam seba za zly priklad > flasa na fotke mala byt aspon priviazana........
Editoval rcp (03-08-2021 09:24:09)
OT
> flasa na fotke mala byt aspon priviazana
Tak me napadlo, muzes ji nechat polozenou? Podle barvy predpokladam, ze je to argon (zadna kapalna slozka), tam by to nicemu nemelo vadit. Dik
mozes, ale tak si zase vies odtrhnut/rozbit redukcny ventil, ak nedavas pozor
Editoval rcp (03-08-2021 09:39:20)
Ok, děkuji. A k tomu tvému bludišti. Je to nádherné, vypadá to jako z jednoho kusu.