SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
videl jsem na aukru EINHELA BT-GW 170 V ZARUCE Z NEJAKE POZUSTALOSTI ZA 5000,-
Tak i když na einhely nadávám, kdyby byly za výhodný penízek, tak bych možná vzal tu 170ku. Teoreticky by mi stačila ta 150ka, ale ta se mi nelíbí vzhledově. Je zajímavé, že ty Bimaxy jsou podle členů fora docela slušné svářečky, ale po bazarech a na aukru vůbec nejsou. Jen nové. Stačil by mi i ten starší typ Bimax 4.195, který není ještě oplastován. A ty svářečky na serveru Eva mají slušnou cenu, ale nevím kde ten obchod je. Jestli v čechách, tak se mi to nevyplatí.
Navíc se dívám, že je to cena i s redukčním ventilem a hadicí. Sharks 120 mi nabízeli v jednom obchodě za 4990,- kč. Bylo to ale bez redukčního ventilu, kladky na ten trubičkový drát 0,9mm a ani kousek drátu. To bych se dostal na nějakých 6000,- kč. To už raději toho Einhela. Dokonce se dívám, že mají dopravu zdarma. Jen škoda, že neprodávají něco pořádného za levný peníz
Editoval varok (01-04-2010 18:25:41)
varok napsal(a):
Navíc se dívám, že je to cena i s redukčním ventilem a hadicí. Sharks 120 mi nabízeli v jednom obchodě za 4990,- kč. Bylo to ale bez redukčního ventilu, kladky na ten trubičkový drát 0,9mm a ani kousek drátu. To bych se dostal na nějakých 6000,- kč. To už raději toho Einhela. Dokonce se dívám, že mají dopravu zdarma. Jen škoda, že neprodávají něco pořádného za levný peníz
je i tu na svar inzertu inzerat na podej einhell BT-GW170 ZA 6000 V CENE JE I REDUKČNÍ VENTIL ZARUKA NA SPALENÍ TRAFA JA 3 ROKY A NA ZBYTEK 1 ROK KAMOŠ KUPOVAL...
Jo, ale je to někde z Prahy a já jsem z opačného konce republiky. Jsem kousek od Ostravy. Kdyby to bylo blíže, asi bych zauvažoval.
varok napsal(a):
Jo, ale je to někde z Prahy a já jsem z opačného konce republiky. Jsem kousek od Ostravy. Kdyby to bylo blíže, asi bych zauvažoval.
posle ji prepravni službou za 400,- jako obchodní balík a křechké kamoš ji ma odneho a je spokojenej doručeno do 2 dnu od obednaní na dobirku. mam od jineho kamoše stejnej typ ale ale ten mel vice vad tak jsem ji přestavel a vytunil fotky jsem sem už daval.
Editoval alll (01-04-2010 21:06:40)
Aha, tak to jsem nevěděl. Je tam napsané, že to může dát i s flaškou, tak mu zkusím napsat maila a uvidím. Zatím děkuji za odkazy.
Nakonec jsem se rozhodl, že koupím přece jenom asi toho Bimaxe. Nevím ale kde ho koupit. V Havířově, Ostravě a okolí jsem ho v obchodech se svářecí technikou nikde neviděl, tak nevím. Prodávají jen samé neznámé, na mě moc drahé a nebo zase moc nekvalitní stroje. Nevíte prosím někdo, kde koupit někde v okolí ostravy svářečku Bimax? Děkuji
Editoval varok (16-04-2010 14:39:19)
V ostravě ho prodává f, Chobola. Je to v Přívoze.
Dobře děkuji. Jsem z Havířova, ale pracuji v Martinově, tak Ostravu už trošku znám, ale né detailně. Kde ta firma zhruba je? Vím kde je v přívoze stavebniny Janík, Libros nebo hospoda Nashvile.
Zdenal: Jsem se díval do nabídky firmy Chobola na netu a ty Bimaxe 4.195 neprodávají. Osobně jsem tam ale nebyl, tak nevím.
varok napsal(a):
Zdenal: Jsem se díval do nabídky firmy Chobola na netu a ty Bimaxe 4.195 neprodávají. Osobně jsem tam ale nebyl, tak nevím.
je to už jenom prece starsi typ svařečky bimax urcite se da nekde sehnat kupte odtud dostanete ješte dostanete inventor ke svařečce zdarma http://www.alfin-trading.cz/telwin/akcn … et-mig-mag
Mockráte děkuji za odkaz. Ještě jsem uvažoval, že zkusím svarmetal. Tam mají ale na stránkách jen odkazy na firmy, od kterých svářečky prodávají, ale konkrétní typy nejsou uvedeny. V práci od nich bereme nářádí, máme od nich svářečky a příslušenství k nim. Zdá se mi ale, že mají moc draho. Kdyby tam naše firma neměla slevy, tak ceny hrozné. V tom vašem odkazu je nějaká akce i s invertorem, který zatím nepotřebuji. Stačila by mi samostatná svářečka CO, kterou tam mají za nějakých 9000,- kč, což se mi zdá slušná cena. Sháněl jsem i po netu v bazarech apod. ale nic. Stačila by mi i poškozená, nemá prosím někdo? Náměšť nad oslavou je myslím někde u Olomouce, ne? Tak by to neměl být s dopravou problém.
varok napsal(a):
Mockráte děkuji za odkaz. Ještě jsem uvažoval, že zkusím svarmetal. Tam mají ale na stránkách jen odkazy na firmy, od kterých svářečky prodávají, ale konkrétní typy nejsou uvedeny. V práci od nich bereme nářádí, máme od nich svářečky a příslušenství k nim. Zdá se mi ale, že mají moc draho. Kdyby tam naše firma neměla slevy, tak ceny hrozné. V tom vašem odkazu je nějaká akce i s invertorem, který zatím nepotřebuji. Stačila by mi samostatná svářečka CO, kterou tam mají za nějakých 9000,- kč, což se mi zdá slušná cena. Sháněl jsem i po netu v bazarech apod. ale nic. Stačila by mi i poškozená, nemá prosím někdo? Náměšť nad oslavou je myslím někde u Olomouce, ne? Tak by to neměl být s dopravou problém.
když ten n veb prošmejdíte tak tam narazite na cenu svařečky bez inventoru asi ca za 8000,- zadejte namešt nad oslavou do stryčka google ten vam ukáže kde je. a strší svařečky spise hledejte v inzeratech a na aukru...
Editoval alll (25-04-2010 12:31:38)
Však já jsem se díval na samotné COčko a stojí 8990,- kč, s tím invertorem 10990,- kč. Na aukru jsem se díval, prodávají tam ale jen samé invertory. Když už COčka, tak od GUDE nebo Berlan, vyjímečně od Einhel. Ty ale nechci. Bimaxe, nebo celkově od fy Telwin jsem tam ani jednu neviděl.
varok napsal(a):
Však já jsem se díval na samotné COčko a stojí 8990,- kč, s tím invertorem 10990,- kč. Na aukru jsem se díval, prodávají tam ale jen samé invertory. Když už COčka, tak od GUDE nebo Berlan, vyjímečně od Einhel. Ty ale nechci. Bimaxe, nebo celkově od fy Telwin jsem tam ani jednu neviděl.
co takhle poradnou mašinu od kurebeitr ta je tam za 12 litru dokoupíte hořak flašku kuklu a mužete svařovat. zase berlan neni tak špatny jeden muj znamy ji ma a je sni spokojenej byl u mne na navšteve podivat se na muj přestaveny einhell skoušel sním svařovat a rikal ,že vaří o 100% lepe bodejd když prestavba nejaky 3500,- stala.. ted nedavno jsem jednomu uzivateli svarfora delal kalkulaci na predelavku einhell BT-GW 170 bez me prace na tom stroji material na prestavbu stal asi 2800,-. jinak na aukru je stary dobry einhell SGA 145 cena je nekde na 3500,- zatim to je jinak kapotovany bimax schema s bimaxem maji stejne momentalne beží aukce tak je jen na vas co koupite nebo je tam nove otevrena aukce nemecky lorch za 1,- + flaška plynu vetší cočko je pry vadne o tom bych pouvažoval byt vami. ja jsem se vydal jinou cestou mam rozestavene cočko na 3 F trafo + prepinač mam zapojen po hromadě ted pošetrim koupim kastli,podavač ridici jednotku PK 024 tlumivku mam delanou a usmernovač jsem koupil za 500,- novej na aukru na 250A asi tak. a nebo koupit odnekud svařečku pod označenim tigmig to je asi neco v licenci thelvinu mel jse ji doma na nejakou kontrolu a našel jsem v jejim nitru na trafu a tlumivce logo telvin trafo je vinute hlinikem jako u telvinu asi dily telvinu zase jinak okapotovanem stroji asi tak...
Editoval alll (30-04-2010 23:24:11)
No, já nejsem profík přes svářečky. Kdysy jsem dost často svařoval CO svářečkou v práci. Teď už moc ne, jen občas. V práci máme ale profi svářečky právě z výše jmenovaného Svarmetalu. Svářečky jsou 3ks Fronius variostar 2500 a jedna variostar 3100. V bývalé firmě, kde jsem pracoval předtím, jsme měli svářečky od kemppi. Tím jsem vyvařil nádherně célé fáčko, které jsem měl kdysy. Vše to jsou ale 3 fázové stroje. Já mám ale garáž v pronájmu a je tam přívod elektriky jen 230V. Navíc si myslím že na auta něco menšího stačí. Elektro mám jako koníčka, jsem vyučen zámečník a domácí kutil, takže si opravit poškozenou, nebo upravit nějakou mašinku by asi nebyl problém. Kdyby se mi naskytla příležitost mít svářečku za pár drobných jako vy, tak bych to bral všemi deseti. Svářečky Einhel řady SGA prý byly v podstatě to samé jako Telwin, nebo je Telwin dokonce vyráběl, nevím. Teď to jsou ale samé sračky. Jeden chlápek ji měl, tu BT GW 150 a za pár měsíců jidával pryč. Na ty Bimaxe a celkově Telwin svářečky čtu docela pochvalu, že tojsou slušné stroje. Vedle mě má garáž jeden chlápek a má svářečku z Globusu za 5900,- kč. Prý mu to stačí na auta a jemné prácičky.
varok napsal(a):
No, já nejsem profík přes svářečky. Kdysy jsem dost často svařoval CO svářečkou v práci. Teď už moc ne, jen občas. V práci máme ale profi svářečky právě z výše jmenovaného Svarmetalu. Svářečky jsou 3ks Fronius variostar 2500 a jedna variostar 3100. V bývalé firmě, kde jsem pracoval předtím, jsme měli svářečky od kemppi. Tím jsem vyvařil nádherně célé fáčko, které jsem měl kdysy. Vše to jsou ale 3 fázové stroje. Já mám ale garáž v pronájmu a je tam přívod elektriky jen 230V. Navíc si myslím že na auta něco menšího stačí. Elektro mám jako koníčka, jsem vyučen zámečník a domácí kutil, takže si opravit poškozenou, nebo upravit nějakou mašinku by asi nebyl problém. Kdyby se mi naskytla příležitost mít svářečku za pár drobných jako vy, tak bych to bral všemi deseti. Svářečky Einhel řady SGA prý byly v podstatě to samé jako Telwin, nebo je Telwin dokonce vyráběl, nevím. Teď to jsou ale samé sračky. Jeden chlápek ji měl, tu BT GW 150 a za pár měsíců jidával pryč. Na ty Bimaxe a celkově Telwin svářečky čtu docela pochvalu, že tojsou slušné stroje. Vedle mě má garáž jeden chlápek a má svářečku z Globusu za 5900,- kč. Prý mu to stačí na auta a jemné prácičky.
kupte na aukru tuhle to bude prastary telvin pod logem einhell:http://www.aukro.cz/item1010034933_svarecka_co2_einhell.html tento stroj bude mit cely pajšl telvin tuto si kupte lechce opravite nejake nedostatky co má a bude vam dobre fungovat.
Jsem se díval na aukru, ale našel jsem jen takovou v dost hrozném stavu. Alespoň podle fotek tak soudím. Zeptám se tedy přes týden v tom Svarmetalu, nebo zavolám do té firmy, kde jste mi dal odkaz a dám vědět. Nebráním se i jiným typům telwinu. Tenhle mi však vychází jako jeden z rozumných poměrů cena výkon. Láhev už mám zařízenou, ale to asi budu muset koupit nové kladky podavače, že? Všude píší u těch levnějších svářeček, že mají připraveno pro ten FLUX systém, tedy trubičkový drát 0,9mm.
varok napsal(a):
Jsem se díval na aukru, ale našel jsem jen takovou v dost hrozném stavu. Alespoň podle fotek tak soudím. Zeptám se tedy přes týden v tom Svarmetalu, nebo zavolám do té firmy, kde jste mi dal odkaz a dám vědět. Nebráním se i jiným typům telwinu. Tenhle mi však vychází jako jeden z rozumných poměrů cena výkon. Láhev už mám zařízenou, ale to asi budu muset koupit nové kladky podavače, že? Všude píší u těch levnějších svářeček, že mají připraveno pro ten FLUX systém, tedy trubičkový drát 0,9mm.
vetšinou ano, jen u toho einhela co mam tam byla kladka s hladkou drážkou po přestavbe co jsem nani provedl jsem celkove spokojen vaří bezvadne koupil jsem si konečne trubičkovej drat tak i ten vyskouším sice jen neco malo přes pul kila a le to mi stačí. kladky seženete na predeslem internet obchode co jsem vam dal odkaz stama si soused kupoval hladke kladky..
Koukni na:
www.svareciagregaty.cz
MartinW: Děkuji za odkaz. Ty Iskravary jsou zde na foru docela chválené. Asi to jsou dobré a spolehlivé stroje. Mě se ale vzhledově moc nelíbí. Mě jde také ve velké míře o vzhled. Jediný se mi líbí typ 230(ten bleděmodrý). Tolik peněz ale zase nemám, jinak bych zauvažoval.
varok napsal(a):
MartinW: Děkuji za odkaz. Ty Iskravary jsou zde na foru docela chválené. Asi to jsou dobré a spolehlivé stroje. Mě se ale vzhledově moc nelíbí. Mě jde také ve velké míře o vzhled. Jediný se mi líbí typ 230(ten bleděmodrý). Tolik peněz ale zase nemám, jinak bych zauvažoval.
Pokud budete pořad kvuli nedostatku peněz přebirat tak si budto nic nekoupite nebo přeberete abude vas to dost mrzet!!! jednoduche řešeni tak si na ni vemte pujčku a něco do 10 000 si koupite mužete používat a pak budete splacet po par stovkach mesične...
Když už padla řeč na Iskravar....
Taky jsme netušil co koupit...nakonec jsem se rozhodnul pro Iskravar MIG 170.....i s plnou a otestovanou 6kg bombou, ventilem + 5kg cívkou (0,6)....to vše za necelých 10 000,- .....rozhodovalo především to, že zastoupení mají v Jablonci (zde taky provádějí servis) a já jsem z vedlejšího města...stavil jsem se tedy pro ni osobně, dostal základní instrukce (mimochodem velice solidní a férové jednání) co a jak a ještě ten den se pokoušel vytvořit něco na způsob sváru
Už jí mám něco kolem tří neděl a zatím žádný problém, šlape jak má, drát leze jak má, oblouk chytá jak má...dokonce už dělám housenky jak "frajírek libovej"... (asi ne úplně dobré přirovnání)
Abych ale byl fér, tak bych rád upozornil, že jsem prozatím těžký amatér a učím se, takže možná všechna chvála nebude úplně objektivní...ale z mého pohledu musím říct, že jsem rád, že jsem se tak rozhodnul....samozřejmě čas ukáže...