SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, vlastním starší invertorek Telwin tecnica 140 rok výroby 94, mám ho chvíli a doteď jsem žádný invertor neměl, nejsem žádný profi svářeč, spíš hobík.
Svařuje hezky, oblouk je oproti předchozí UTA 200 úplně potichý a stabilnější.. dnes jsem vařil pozinkovanou trubku na plotu a dost se to lepilo což chápu zinek je prasečina..
co mě ale překvapilo že po přilepení mi se mi elektroda upálila.. normálně se utavila za nějakou dobu.. je tohle normální ? elektrody bazické 2mm proud cca 50A.. tohle se mi s Utou nikdy nestalo, max se rozpálila.. ale neutavila
Neměl by mít nějaký ten anti stick? Nebo je to u invertorů běžné ? Jde mi o to že jestli je to normální, tak ok musím dávat bacha.. nebo je tam něco pokaženého ?
přece to neupálí elektrodu na 50A ??
upálí, spolupusobí ten Zn. Ale i na čistém železe - když invertor nevypne při zkratu - tak to upálí.
Při častější takové příhodě invertor zemře.
Aha, tak to díky za info, já už jsem se bál že s ním něco je.
Asi záleží jak se vám elektroda přilepí. Antistick funguje jen když zapalujete oblouk, nedaří se a najednou se vám přilepí elektroda. Jestli normálně oblouk zapálíte, ale v průběhu svařování zhasne a elektroda se přilepí, tak to podle mě už antistick nevypne. Ale možná se pletu.
Stránky: 1