SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
napíšu ti email, ...nepřítel naslouchá...
Mě by tedy zajímalo ,jak jsi poznal že je to Titan ?
To si ze mě děláš prdel_ nebo co
No já jsem třeba nikdy Titan neviděl tak se ptám ,jak jsi to poznal? Možná že viděl na jen tonepoznám .
No divej se, zaprvé vzhled svárů - svárová housenka, pak barva potrubí a v neposlední řadě když to chytneš do ruky tak vzhledem k tloušťce trubek je to jak pírko. Magnet na tom nedrží takže železo to neni (a ta váha že) nerez vypadá taky jinak (a zas ta váha) a z hliníku se svody výfuku nedělají, je to titan a pěkně to jiskří.
Já mám právě v garáži nějaké trubky ,kdy si dávno je objednali do Tesly a válaly se ve skladě. Nikdo nevěděl co to je jak píšeš magnet nedrží je to takové sříbrné až šedé já pořád myslel že je to dural. Opravdu nevím to víš že jsem se díval a různě pátral ale opravdu nevím je to hodně tvrdé ale zase jak jsem to prubnul Tigem šlo to AC proudem je pravdou že DC jsem nezkoušel.
.... a ked na to sahnes flexou, iskry z toho odlietavaju uplne ine..........
Editoval rcp (29-09-2020 06:36:10)
urcite titan?
v kladne sa toho povalovalo v sklade za prepravku - kym to hodili do srotu > ale boli nerezove....
https://www.beznoska.cz/product/cerviko … typ-poldi/
https://www.beznoska.cz/prehled-vyvoje- … ho-kloubu/
Editoval rcp (26-05-2021 00:24:37)
toto se válelo v jedné firmě která se zabývá výkupem a obchodem se speciálními kovy.
Připadá mi to jako nespalitelné zbytky z krematoria.
I po mně zbyde jeden takový kloub + 4 šroubky z destičkami (horní čelist)
bourač:
Taky mě napadlo, žes někde vyraboval hřbitov
za to že seš na mě tak hodnej, a mám tvou důvěru tak ti jeden kloub věnuji.
Hoď mi do mailu, kde se v Práglu vyskytuješ, a až pojedu okolo stavím se na cigáro.
Tyto klouby jsem včera dotáh, vysypal z kýble v garáži na zem a nemám na ně vůůůbec čas.
Asi o víkendu vezmu flexu a zkusím jiskru. Určitě vypadají jako že prošly ohněm, jen barva.
Povrch netknutý (žádný okuje neba tak něco...)
Nevím jestli v krematoriu přidávaj do metanu kyslík, takže tam bude nějaké 2tis°C ?
Roman - jakou by to mělo házet jiskru?
Vlastně - dyť sem blbec, vezmu to do kovošrotu na spektrometr.
Jinak mě jeden kyčelní kloub už vyměnili. Už můžu skákat, lyžovat atd.
Koukal sem do zdravotní pojišťovny, operace stála cca 120tisKč.
Stejně tam mám předplaceno pár milionů.
iskra by mala byt biela a lahka, ako ked zapalis prskavku
https://www.youtube.com/watch?v=__gEXr2kGxk
ale mal by si to rozoznat aj podla hmotnosti - ak je to titan, bude to hodne lahke - a z hlinika alebo duralu sa to nerobi
Editoval rcp (26-05-2021 22:38:20)
rcp napsal(a):
iskra by mala byt biela, ako ked zapalis prskavku
ale mal by si to rozoznat aj podla hmotnosti - ak je to titan, bude to hodne lahke - a z hlinika alebo duralu sa to nerobi
Přesně!
To zjistíte poměrně přesné podle váhy, jestli je to titan, nebo nerez. Ponořit do odměrnýho válce, změřit objem a vypočítat podle měrné hmotnosti...
Nerez kolem 8g cm3
Titan 4,50g cm3
tak to je o ničem, je to těžký jako prase. Měrný hmotnosti mám v ruce, poslepu poznám měď od železa.
Tak to bude nějaká předpotopní záležitost, ještě nerez.
Tak nic no, zatluču to do zdi, jako věšáky na něco...
preco predpotopna?
myslim, ze Beznoska este stale nieco robi z nerezu
kua, aj tak je to zvlastny pocit, chodit po dielni, kde to pred viac ako 40 rokmi zacali vyrabat ....a nakoniec to vsetko pomaly konci v srote......
Editoval rcp (26-05-2021 22:51:51)
Vždyť tam přímo píší: "byla vyvíjena ve dvou provedeních. Jedna z variant byl odlitek z chromkobaltmolybdenové slitiny" a "Současně byla vyvinuta endoprotéza z osvědčené korozivzdorné oceli Poldi AKV Ultra 2" tj. ČSN 17 350 = 1.4435 = X2CrNiMo18 14 3 = 316 L.
O titanu ani zmínka.
bourač napsal(a):
za to že seš na mě tak hodnej, a mám tvou důvěru tak ti jeden kloub věnuji.
Hoď mi do mailu, kde se v Práglu vyskytuješ, a až pojedu okolo stavím se na cigáro.
......
Jinak mě jeden kyčelní kloub už vyměnili. Už můžu skákat, lyžovat atd.
Koukal sem do zdravotní pojišťovny, operace stála cca 120tisKč.
Stejně tam mám předplaceno pár milionů.
Žena je akorát po výměně kloubu, prej má vydržet 30 let. takže asi titanovej. Bydlím na Jižňáku u D1, kdybys mi přivezl jeden a já jí ho ukázal, že mám náhradní, kdyby potřebovala vyměnit, asi by mě zabila. Ještě je na rehabilitacích, chodit pořádně neumí
O nerez nemám zájem, na testování mám kus titanovýho plechu a na opracování nic moc. I Cubitron s tím má problém. Jestli jsou ty tvoje nerezový, tak jediný, co mě napadá, je uřezat ty koule a udělat z nich třeba vrchlíky na sloupky zábradlí
pafik> Pripadne privarit ostrou stranou k niecomu a mas vesiak na kabaty.....
a manzelke ukaz bouracovu fotku tych hrdzavych > "..... a toto ti tam dali......."
j.bill> to bola prva genereacia, dnes uz to je niekde uplne inde
ked si pozries pdf-ka na ich stranke, tak pouzivaju rozne materialy - aj titan a zliatiny titanu
ale stale robia aj nieco z nerezu - mali sme rovnakeho dodavatela pridavneho materialu
Editoval rcp (27-05-2021 11:58:27)
bourač napsal(a):
tak to je o ničem, je to těžký jako prase. Měrný hmotnosti mám v ruce, poslepu poznám měď od železa.
Tak to bude nějaká předpotopní záležitost, ještě nerez.
Tak nic no, zatluču to do zdi, jako věšáky na něco...
Náhodou na tvarování plechů a klempířinu jak dělaný.Věděl bych co s tím
máš tady dva kusy Ládesi uskladněný, až se to bude hodit sou tvoje.
Dnes sem nevydržel a inspirován panem mistrem Frankem sem vzal kalibrovanou odměrnou nádobu + váhu a dělal pokus s hmotností a jiskrou.
Mám přístup k spektrometru ale nikoliv online.
Titan to není, je to těžký ale větší klouby musí být duté! protože mají měr.hm. 3,75! Menší rozměrově jsou mnohem těžší než ty velké ale mají 7,0.
Tak nevím a flexou (jiskra) to ukazuje záhadný koktejl legur.
Uvidím co spektrometr.
pafiku na sloupkách mám velký koule z ložisek.
bourač napsal(a):
máš tady dva kusy Ládesi uskladněný, až se to bude hodit sou tvoje.
Dnes sem nevydržel a inspirován panem mistrem Frankem sem vzal kalibrovanou odměrnou nádobu + váhu a dělal pokus s hmotností a jiskrou.
Mám přístup k spektrometru ale nikoliv online.
Titan to není, je to těžký ale větší klouby musí být duté! protože mají měr.hm. 3,75! Menší rozměrově jsou mnohem těžší než ty velké ale mají 7,0.
Tak nevím a flexou (jiskra) to ukazuje záhadný koktejl legur.
Uvidím co spektrometr.
pafiku na sloupkách mám velký koule z ložisek.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … cn3338.jpg
Tedy Bouračí, ke všemu čemu ty se nedostaneš, to žasnu. Ale vidím, že jsem moc nepomohl. Podle měr. hmotnosti to neodpovídá ničemu... Mohlo by to být dutý, ale to by asi bylo pracný na výrobu... To by chtělo RTG fotku... Nicméně spectrometr by to měl zjistit přesně.
Ani nevíš, jak bych tě tady potřeboval v Eméérice... Sháním šrotové trubky na sloupky k plotu a co jsem v důchodu, tak se nechytám... Tady se každej snaží vydělat i na chudákovi důchodci.... No, nic, Zdravím.
Bourac> tie velke gule budu dute - bude to zvarene z dvoch poloviciek
Ak mas este chut "objavovat", zober vrtak a navrtaj do tej gule dierku...