SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, prosím o radu u stroje Esab origomig c 340. Svářečka cca půl roku v provozu doposud bez problémů.
O co jde:
Po zapálení oblouku se drát neodtavuje pravidelně, respektive nějakou dobu ano, pak drát začne jakoby odskakovat od materiálu a přestane se tvořit lázeň. Děje se to jen při HIGH nastavení tlumivky a při všech možných parametrech. Když přepnu tlumivku na LOW tak bez problémů svařuje. Tento problém nastal ze dne na den, žádné změny přídavného drátu nebo čehokoliv.
Kontakty v mašině, spoje, ukostření, kabely, el. v dílně všechno ok.
Nevíte o co jde, nebo neměl jste někdo podobný problém ?
Díky.
Je v záruce? Tak reklamovat!
Ahoj,s touto svářečkou dělám už 4 roky.Co se týče tlumivky,tak ti stejně asi neporadím.Jen na vyšší tlumení,jsem se s tím nikdy nedohodl.Pokud ti to fungovalo a nic jsi neměnil,tak servis,nebo uplatnit záruku,jak píše Honza 007.
Já bych sundal kryt a kouknul jestli není uvnitř něco nápadně očouzeného, nějaký povolený spoj apod. Pozor, před tím odpojte mašinu ze zásuvky!!! Nejsem elektrikář, ale jestli nebude povolený právě spoj od tlumivky na výstup. Jednou jsem opravoval na Fronius Variostar 2500 nebo 3100, už nevím přesně ulomené očko na tlumivce.
Jestli je to ještě v záruce, tak bych žádný kryt nesundával.
Tak samozřejmě jestli je ta možnoost to v záruce reklamovat, tak to je na 1. místě.
Díky za komenty pánové. Mašinu jsem reklamoval - problém byl v elektronice.