SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň,
Vyrobil som si kovovú bránu na dom a zváral som ju elektródou a mám tam rôzne tvary výplne a nedostupné miesta, že sa to nedá vyčistiť od trusky... Chcel som dať bránu pozinkovať, ale obávam sa tej trusky, čo tam zostane, nemám skúsenosti so zinkovaním..., Tak rozmýšľam, že to očistím najviac ako sa dá, odmastím a natriem nejakou polyuretánovou farbou, alebo zostatky tej trusky nebudú problém?
Ďakujem
Daj si to opieskovat, ked ti struska po case odpadne sama, to miesto nebudes mat chranene a zacne to tam hrdzaviet. Vydrzi to ale nebude to pekne. Neviem odkial si, ale tu v BA a okoli su dobri tito: https://pieskovaci.sk/kontakt/
na toto jsem mal jednu předchozí bytnou (Věra, moc hodná holka už zemřela) dal jsem jí ostrou tvrdou jehlu - cosi jako rýsovací jehlu + malé kladívko a Věrka jela a jela dokud nebyly sváry dokonale čisté.
Struska některých elektrod fakt drží, občas jí najdu na některých demolovaných konstrukcích, drží to spoustu let.
Něco takového jako s tou jehlou mě napadlo taky.
Jinak jestli tam máš nepřístupná místa, tak ty by asi stejně v žárovém zinkování dělaly problém. A uzavřené dutiny.Taky určitým způsobem svařený, v žárovém zinku by se to mohlo i pokroutit. Obecně se konstrukce na žárové zinkování dělají už od začátku přizpůsobené na žárové zinkování, jedině pak tak taková konstrukce při žárovém zinkování nedělá problémy. Ale mohl ses trefit.
Možnosti pro kvalitní povrchovku vidím takové:
Odstranity ty okuje plus případné jiné další silnější vrstvy bordelu. Potom
1: Vrata dát opískovat pod nátěr a hned, než to pískování zrezne to opatřit kvalitní barvou či vrstvami více barev vyzkoušených na otryskaném povrchu.
2: Vrata v lince opatřit kataforézním základem a potom barvou. Technolog kataforézy musí říct, co tram za nečistoty mohou být a které do linky nemohou, třeba silikonové oleje určitě do linky nemohou. Dutiny musí být odvrtané. Následná barva třeba prášek, tento systém tady v MS kraji třeba používá jedna firma na zemědělské stroje.
3: Přece jen konzultovat s technologem žárového zinkování nebo mu ty vrata rovnou dovézt ukázat. Pokud se to povede, tak tam dát ten žárový zinek.
Ďakujem za vaše postrehy. Čo sa stane s tou truskou,keď sa pozinkuje?Časom odpadne aj s tým zinkom a bude to hrdzavieť?Nechcem sa vyhovárať,ale je to tak,ako píše bourač,tá truska v niektorých miestach drží naozaj poriadne.
Další úvahy by mohla usměrnit váha (přístroj k zjišťování hmotnosti) a násobení ;-) Teda, pokud tím zinkováním nebylo myšlené zinkování galvanické. Pro zajímavost, jak se dostane elektroda na místo, že se k němu potom nedá dostat?
Mimochodem, není uvedený typ použitých elektrod. Kyselá struska umí ve vlhku věci... Struska je dost špatně smáčivá, takže pokud to není opravdu malý kousek, zůstane zinkuprostá.
Editoval chobotek (13-05-2021 00:08:44)