SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím. Zabývá se někdo nebo nezná tady někdo někoho kdo se zabývá opravami svářeček?Konkrétně jde o Migatronic Sigma 500. Brno a okolí, dik😉
jj známe, kousek za Brnem směr východ
Tak jsem cvičně napsal do vyhledávače "opravy svářeček migatronic brno" a vyběhla na mně nabídka nejméně 10 servisů svářeček. Které už byly vyzkoušeny?
jirkati napsal(a):
Tak jsem cvičně napsal do vyhledávače "opravy svářeček migatronic brno" a vyběhla na mně nabídka nejméně 10 servisů svářeček. Které už byly vyzkoušeny?
Jednodušší je napsat sem. Vždycky se najde nějakej ... dobrák, kterej odpoví.
Nevím jaký vyhledávač jste použil vy, ale já jsem rozhodně 10 servisů nenašel...Pokud vás můj dotaz obtěžuje, tak ho prosím zkuste ignorovat...Šlo mi spíš o osobní zkušenost...
Však to z toho trčí , jde ti o reklamu .
Mě jde o reklamu? Nechápu...
RZkovo: kamaráde, tady jsi špatně. Sice se to tu jmenuje forum, ale skutečně se tu odehrává pouze urážení a zesměšňování lidí, jako jsi ty nebo já, nebo mraky dalších, co sem už právě z tohoto důvodu nechodí, nebo byli dokonce zabanováni z důvodu jiných názorů. To vše za absolutního nezájmu moderátora JIRKATI, který tu dlouhodobě toleruje vulgárnost a posměšky svých nohsledů. A zrovna se tu sešli ti tři hlavní. Jirkati, který vyhledává vyhledává, ale stejně ti nic nenapíše, BOBOBO, který uráží a zesměšňuje úplně každého v každém příspěvku, anebo, jako tady, se ocitl v nějakém svém pomateném bludu se stihomamem, že jsi určitě nějaký tajný agent svářecího servisu, a konečně zoufalec BOURAČ, co dokonce není ani svářeč, ale přisere se úplně do každého vlákna a tam vždy vykvákne nějakou úplně trapnou a dětsky hloupoučkou hovadinu, to nevadí, že tomu nerozumí, ale on si myslí, že mu jdou body za každý jeho blábol. To potvrdil ostatně i tady tím svým "příspěvkem", o kterém si on jediný myslí, že je vtipný. Nám ostatním nezbývá než ho litovat. A tobě doporučuji, abys šel radši jinam, někam, kde jsou slušní diskutující a moderátor je tam od slova moderovat.
No máš pravdu, že teď fakt nevím na čem jsem. Zadám podle mě úplně normální dotaz a pan DJ Bobo asi opravdu trpí paranoiou o tom, že snad opravuju svářečky já. Kdybych si chtěl dělat reklamu na opravy svářeček tak to asi dělám jinak ne? Takže pro ty trochu "pomalejší" účastníky ještě jednou- mám problém se svářečkou, kterej potřebuju vyřešit.Nic jinýho v tom nehledejte. Pokud neznáte odpověď na mou otázku, zdržte se komentářů...
tak sem si dal do vyhledavače (dospělého vyhledavače Google) Opravy svářeček Brno.
Vono používat k hledání na netu vyhledavač jako je "Seznam" a podobný nesmysly není optimální. Takové najdou prd.
I Google ti klidně nabídne na několika předních místech zaplacenou (reklama) věc kterou člověk nehledá.
No a protože jsem imbecil a nechápu psaný text vyhledávám pomocí obrázků.
Tam najdu to co hledám mnohem pohodlněji než luštit nějaký webový adresy.
https://www.google.com/search?q=opravy+ … mp;bih=757
stajlesi nebo jak se teď jmenuješ - přidej si tento můj příspěvek do deníčku ať se máš čím ukájet.
pro služebně mladší přispěvovatele:
stajles je nemocný člověk který odsud byl adminem již nejméně 3 vyhozen a zabánován.
Vydrží jen pár měsíců a opět se registruje pod jiným nickem.
Je to zkušený opravář svářeček ale nikdy nic neporadí.
Je zde vyhlášený tím, že jen napadá a pokouší se urážet ostatní přispívající.
Proč to dělá by asi nejlépe vysvětlil psychiatr.
Editoval bourač (25-04-2021 00:28:19)
Tak seznam našel v tomto případě to stejný co google - svarecky.com což je myslím v Pohořelicích,Krejčík v Ostopovicích,kterej nevím jestli by to zvládl a H&M což je autorizák v Brně,kterej v tom odkazu vlastně ani není... Zbytek je od Brna daleko...Jak jsem psal, jde mi spíš o osobní zkušenost...
tak co se zkusit zeptat v zastoupení Migatronic? https://www.migatronic.com/cz
To je právě to H&M jak jsem psal. Ale to je ta poslední možnost. Kdo jezdí s 14 let starým autem do autorizovaného servisu?😁
Mohu se zeptat co té mašince schází ? Na jejich podpoře jsem dohledal typy Sigma Select 300,400 a 550.Žádnou Sigmu 500 podpora nemá.Co je to tedy za mašinu-je to trafo s odbočkama nebo moderní elektronická pulzní ?Zkus dát fotku.
Je to r.v. 2007. Sigma select je myslím nástupce modelu sigma. Je to stroj s pulsem a double pulsem...Stává se to, že se prostě z ničeho nic zapeče drát ve špičce jakoby vynechal podavač. Stává se to dost často. Mám podezření na motor podavače, ale může to být třeba v elektronice...
A jsi si jistej, že to není rukama? Nebo novým drátem? Čína občas, jak jsem se tu dočetl, dělá psí kusy. I když se jmenuje třeba .... nějak honosně....
No tak myslím si, že úplná jitrnica teda zase nejsu 😁 Veškeré spotřební věci v hořáku jsou nové+nové kladky podavače. Ten drát mě taky napadl no...Nevím jestli je to honosná značka,spíš teda ne😁Ale je to Kowax 308Lsi 😀
Určitě zkontrolovat cestu mezi cívkou a špičkou.V jakém objemu ta Sigma svařuje,jakým drátem(poměděný/čistý),jak často měníte špičky,z jakého materiálu?Co kladky jakého typu, jak jsou staré nejsou příliš přitažené(deformují a odírají drát a až se vytvoří nárůstek tak jak se urve je tam prodleva) nebo naopak volné.co odhoření(tj.optimální pracovní bod) máte nastavené správně?
Většina těchto "drobností" se na svařovacím procesu neprojeví ihned,ale po čase a jen chvilkově(s nízkou frekvencí "závad").může to být víc drobných faktorů dohromady a když se posčítají a potkají je na světě kiks
Neberte to jako dotaz na který byste měl odpovídat udáváním konkrétních hodnot-sigmu neznám,viděl jsem ji jen párkrát u kamaráda,ale spíš jako směrovku k navedení na možné příčiny nespokojenosti.
Jak jsem psal- veškeré díly v hořáku nové včetně kladek. Svářečku jsem kupoval vyloženě jen na nerez. Zakázka kvůli které jsem ji kupoval ale nakonec neklapla. Takže jede pouze s nerez drátem a to velmi výjimečně. Teď jsem s ní třeba celej rok nedělal...Ale možná pro ni teď budu mít práci, takže na sebe možná konečně vydělá 😁 Nastavený je to dobře, dohoření atd je v cajku, ale prostě se to zapeče třeba uprostřed svaru jako by ten podavač fakt vynechal...Špičky zirkon...
Co jedna obráceně otočená kladka? Nebo šmejd z výroby?
Když se takhle něco vymění a je toho hodně, tak se to pak blbě specifikuje. Dal bych, pokud to jde, všechno starý zpátky a začal postupně nahrazovat novejma. Sice to stojí čas, ale oprava typu "týden jsme to pozorovali, nic jsme nenašli, dlužíte nám dva tisíce" mi přijde méně výhodná.
no než jsem příspěvek dopsal váš s informacemi přibyl.Tohle mi dělal i Fronik když jsem jako ochranu použil směs na černý(82/18),ale většinou hned na startu.Prsk a drát,taky 308 d0,8 od Kowaxu upálenej u průvlaku a když už se chytil,v případě že jsem vařil na couvačku jako obalenou, byl svár ošklivej jakoby přehřátej,už jsem si říkal jaký to jsem kopyto.Se zapůjčenou 92/8 směsí ten problém zmizel.Za celý den se to nestalo ani jednou a sváry celkem slušný
Editoval Ládes (25-04-2021 15:32:37)
Směs 92/8 je na černý materiál. Já mám plyn 98/2 . A svary jsou krásný,ale prostě se to zapeče...Plynem to není...
Ježiš krpa, nevzpoměl jsem si jaký má M12 množstevní přepis,vzpoměl jsem si jen přes 90%ar a 8 a 2.Co bowden teflon?