SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, zase jsem se k necemu primotal- oprava barove zidlicky z pochromovane trubky... jak na to? Mig / MMA / (Tig neumim ale je k dispozici)? Do urcitych mist je problem dostat brusku takze se to bude pect s povrchovym materialem...
Misto "lehkych" slecen na tom posedavaj plnotucny kolegove... Nejdulezitejsi je pevnost. Dik Michal
na elektrodu je to moc tenky material,tigom nevies tak ostava mig/mag ale chcelo by to pred zvaranim samotnym obrusit to pochromovanie
Frank napsal(a):
Ten chrom brousit nemusíte... těch pár micrometrů Cr nijak výsledný svár neovlivní.
Dobře pochromované něco na vzhled je měď-nikl-chrom. A není to pár mikronů. Pár mikronů je tvrdochrom, kterej se dává na holé železo, ale to není pro okrasu, ten je matný a je tam kvůli tvrdosti povrchu.
Nikl a chrom jsou legovací přísady, ty by se snad obrousit nemusely, ale co s mědí, to netuším.
pafik1605 napsal(a):
Frank napsal(a):
Ten chrom brousit nemusíte... těch pár micrometrů Cr nijak výsledný svár neovlivní.
Dobře pochromované něco na vzhled je měď-nikl-chrom. A není to pár mikronů. Pár mikronů je tvrdochrom, kterej se dává na holé železo, ale to není pro okrasu, ten je matný a je tam kvůli tvrdosti povrchu.
Nikl a chrom jsou legovací přísady, ty by se snad obrousit nemusely, ale co s mědí, to netuším.
Co s mědí? Vůbec nic... To množství kovů z té nepatrné vrstvičky, nemá ani desetinu mm v tom nejlepším případě a v případě svaření zlomené nohy barové stoličky to prakticky nemá vliv na pevnost svárů. Pro nejlepší výsledek bych to klidně svařil i nerez drátem TIGem a neřešil bych obrušování pochromovaného povrchu... není to nukleární elektrárna.
Diky, vzal jsem to Mig... A Frank ma pravdu : neni to atomka...
Michall - "Diky, vzal jsem to Mig... A Frank ma pravdu : neni to atomka..." Vzal jsem to MIG, nebo svařil jsem to MIG? To první vyjádření nesvědčí zrovna o tvůrčím vztahu k vlastní práci. Přece každý svařujeme vždycky jak nejlépe to jde. A potom si své práce vážíme, můžeme se s ní i pochválit. Nebo to už dneska neplatí?
Jirkati - ano svaril jsem to COckem....moje vysledky jsou " unykaty"... Ale chvalit se nechystam protoze to nevypada k chvaleni. .Přece každý svařujeme vždycky jak nejlépe to jde - toho se ale drzim.
Michall napsal(a):
Jirkati - ano svaril jsem to COckem....moje vysledky jsou " unykaty"... Ale chvalit se nechystam protoze to nevypada k chvaleni. .Přece každý svařujeme vždycky jak nejlépe to jde - toho se ale drzim.
Nevypadá to ke chválení? Z toho si nic nedělej. Já jsem vždy na otázky uchazečů o svářečský kurz, jak udělat nejlépe vzhledově vypadající svár, odpovídal - bruskou, přátelé, bruskou...