SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím zdejší odborníky:).Dneska v práci,mi zahaprovala výše uvedená svářečka.Chtěl jsem zapálit oblouk a drát uhořel do průvlaku.Když jsem chtěl svařovat dál,tak už to jakoby prskalo a neprovářelo,taková studená hromádka:).Nastavení posuvu i odboček,subjektivně bez reakce.Z máho zájmu o tuto problematiku,se vás proto ptám,kde bych měl závadu,asi hledat.Měl jsem sundaný plechy,ale okem jsem nic neviděl,nějaký opálený vodič,či spoj. Díky za každou konstruktivní radu.
Tak nějak mi to přišlo,jako by chyběla fáze.Když nám v práci jednou vylítla,tak to tak nějak bylo.Přívodní kabel s vidlicí zkontrolován,zkouška jiné zásuvky též
Nechej elektrikáře změřit přítomnost VŠECH TŘÍ FÁZÍ na vstupní svorkovnici.
Za předpokladu,že fáze jsou O.K.,kam dál?
Může to dělat i stykač co spíná hlavní trafo. Už jsem to kdysi v jedné svářečce viděl.
varok měl kdysi v popisu, že není elektrikář. To si myslím, že asi kecá...:-)
Správná úvaha, je potřeba změřit přítomnost všech tří fází na obou stranách stykače. Na jedné kdy nejede posuv musí být všechny 3. Po aktivaci tlačítka hořáku musí být i na druhé straně.
Ale bacha! Jestli nemáš platnou vyh. č. 50/ 1978 Sb. nech to udělat elektrikáře. Dneska to není sranda, bude tam upadlý drát, nevšimneš si, šasne tě to..... pojišťovna, firma, všichni od toho dají ruce pryč.
Nestojí to za to!
Ten stykač mě taky napadl,no uvidíme.Možná se na to vys..u.Silnoproud,tak nějak chápu....tak nějak:).
Pokud budou všechny 3f a stykač v pořádku tak už jen usměrňovač.
smiki - ale h...o, je potřeba změřit všechny tři vývody sekundáru z hlavního (výkonového) trafa. Za 1. proti "zemi" a za 2. mezi sebou. Tak či tak by měla být hodnota na multimetru +/- stejná. Rozdíl 0,1V - 0,2V si myslím, že by mohl být přijatelný.
momák - ještě mě tak napadlo. Proč si na to firma nezavolá servis přímo od Esabu?
Taky bych to viděl na odpálené diody v usměrňovači...
nešika napsal(a):
momák - ještě mě tak napadlo. Proč si na to firma nezavolá servis přímo od Esabu?
Ale zavolá
Jen mě pro zajímavost zajímá,co vše může být zdrojem této poruchy:)