SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nějak se tu nic neděje, tak sem dám předváděčku jednoho Lincolna. Není to v češtině, ale rozumět tomu je .
https://www.youtube.com/watch?v=F2l7q9sUmX0
Není to sice zrovna hobby svářečka, ale pokud to někdo myslí se svařováním vážně, byť amatérským, tak rozhodně stojí za úvahu.
Stroj je to pěknej o tom žádná, ale kdo si to za tu cenu koupí na doma?
Jo to je na domácí bastlení ideál. Jako že já praštěnej jsem a za stroje už jsem utratil balík, ale domácí svářečka za 80 papírů, to bych musel spadnout z višně.
To spíše do nějaké menší dílničky pro živnostníky atd.
No teď si to koupí jen šílenec v tuto dobu (myšleno jako živnostník.....leda že by měl zakázek dost a jistý přísun).
Když si nebudu všímat toho zvláštního podavače, tak LCD verzi bych bral...pěkná.
Jo, LCD verze pěkná, ale chybí tomu ACDC Tig :-D Zvláštní podavač se mi líbí hodně.
Jak to vlastně je s tímhle Lincolnem? Předpokládám že jde o ten originální americký Lincoln Electric, ale všechny kusy co jsem tady v Evropě zahlíd byly z Polska - že by tam bylo jediné zastoupení pro střední/východní Evropu nebo tak něco?
Editoval brutal (24-02-2021 19:17:46)
Lincoln má zastoupení pro Evropu v Anglii (možná to díky brexitu stěhuje, nevím), a v Polsku vyrábí pro celou Evropu v bývalé fabrice na svářečky, kterou koupil, kompletně vyčistil a vybavil nově. Modely pro Evropu jsou jiný, než modely pro US. Podle videí na trubce bych usoudil, že amíci jsou větší blbci, než evropani, tak se jim musí všechno víc předžvejkat a pokud možno je nepouštět do žádnejch zásadních nastavení
Discovera: Ten "zvláštní podavač" je čistokrevná čtyřkladka, na rozdíl od těch "semičtyřkladek", které se obvykle montují. Ty semi maj kladky dole a nahoře hladkej kroužek, Lincoln má opravdu 4 kladky s drážkama. Prodávaj se v sadě. Ale zato jsem se ještě nesetkal s tím, že by něco nepodaly na 4m hořáku. AC/DC TIG mám v provedení od EWM, takže mi u Lincolnu nechybí .
dede: nesmíš jí kupovat za 80 papírů. Je potřeba si říct o speciální cenu a DPH nechat zaplatit kamaráda. Pak je cena snesitelná
Navíc amíci mají myslím el. síť jen 110V a jiné zástrčky.
pafik1605 Teba mať tak za kamaráta... Si myslíš, že ten "kamarát" čo zaplatí za Teba to DPH nemusí najprv na to DPH vo firme zarobiť?
S DPH je to tak, že ten na koho je svářečka napsaná, zaplatí DPH, ale stát mu DPH vrátí. Sváčečku má ale v evidenci, odepisuje ji. Tím postupně získá cenu svářečky , pokud má co danit. Problém je, když se mu něco přihodí a bude muset skončit. Pak odvede DPH ze zbytkové ceny. Když bude muset skončit brzo po koupi, tak zaplatí skoro celé DPH ze svého.
Juraj.A napsal(a):
pafik1605 Teba mať tak za kamaráta... Si myslíš, že ten "kamarát" čo zaplatí za Teba to DPH nemusí najprv na to DPH vo firme zarobiť?
Famater to popsal přesně. Jen je potřeba ohlídat odpisy. Stroje v téhle ceně se daj odepsat nadvakrát.
Úplně přesně ne. Spěchal jsem tak jsem to zjednodušil. Neuvedl jsem tam ještě to, že pokud v době kdy končí není svářečka ještě odepsaná, tak zůstatková hodnota jde do příjmu a musí z toho zaplatit nejen daň z příjmu, ale i sociální a zdravotní. A to odepsání nadvakrát je sice dobré, ale musí na to být zdanitelný příjem. Zkrátka v tom číhá několik pastí.
Famater napsal(a):
Úplně přesně ne. Spěchal jsem tak jsem to zjednodušil. Neuvedl jsem tam ještě to, že pokud v době kdy končí není svářečka ještě odepsaná, tak zůstatková hodnota jde do příjmu a musí z toho zaplatit nejen daň z příjmu, ale i sociální a zdravotní. A to odepsání nadvakrát je sice dobré, ale musí na to být zdanitelný příjem. Zkrátka v tom číhá několik pastí.
Tos to vylepšil; tak jax to napsal, tak to vypadá, že svářečka je pracovník, za kterého se odvádí sociální a zdravotní a po dosloužení dostane důchod
A jak to myslíš se zdanitelným příjmem, to taky netuším. Tím myslíš, že aby si jí dotyčný mohl koupit a posléze odepsat, tak že si na ní musí nejdřív vydělat? To je snad jasný, ne? Tolik inteligence maj snad všichni sem přispívající, aby tohle pochopili...
Já nejsem spisovatel a ve snaze zkrátit se občas dopouštím nepřesnosti. Takže vysvětlení: Protože, když skončíš se živností třeba po úrazu, nebo onemocnění, po kterém nebudeš moci pokračovat v živnosti, nestihneš tu fingovaně kvůli DPH na sebe koupenou svářečku odepsat, třeba jsi neměl z čeho, protože jsi neměl dostatečný zdanitelný příjem musíš zůstatkovou hodnotu svářečky uvést do příjmu. Ten příjem se zdaňuje. Pokud jseš OSVČ, tak také odvedeš sociální a zdravotní pojištění. Tedy ne, že svářečka je pracovník, ale proto, že OSVČ platí z rozdílu mezi příjmy a náklady. Dále(to nesouvisí se svářečkou) je ještě hrozný průšvih, který si mnoho živnostníků neuvědomuje a kvůli kterému si u nás dost lidí "hodilo mašli" je to, že pohledávky při ukončení činnosti se stanou příjmem a je nutno je zdanit. Takže kdo toto nevěděl a skončil, a najednou zjistil, že musí zaplatit několik set tisíc a nemá na to, nenašel vhodnější řešení než tu mašli.
Už se v tom radši nehrab, protože to pořád zamotáváš. Ten první příspěvek byl dostačující a nejlepší
Nezamotávám. Jen uvádím další souvislosti. Není možné, při rozhodování jestli někomu pomohu nevzít v úvahu i ostatní aspekty tohoto rozhodnutí. Zejména v této době, když se neví co bude dál.
Tak já plátce DPH jsem, ale to bych stejně musel spadnout z jabloně a svařit všechno co vidím, abych do ní vrazil prachy...