SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pořídil jsem si tuto svářečku pro mé domácí, amatérské kutění.
Rozhodující byla prvořadě cena v poměru k výkonu. Je to nový, nepoužitý stroj. Bohužel jsem se nikde v manuálu, a posléze ani na netu nedočetl nějaké kloudné podrobnější informace. A tak se tímto obracím na Vaše forum. Má li někdo nějaké zkušenosti se spolehlivostí, či kvalitou tohoto stroje, prosím, vyjádřete se. Zatím co jsem nalezl, mnělo by to mít proud 60 - 200 A. A to je tak asi vše. Dost jsem se obával té spodní hranice. Předpokládal jsem, že tenký plech bude asi problém. Ale mé testy ukázaly víc a dá se říci, že až si na to zvyknu, bude mi to zřejmě vyhovovat. Na 400V je to docela silný stroj a dokáže provařit i pořádný profil. V mých podmínkách nepředpokládám větší tloušťku materiálu jak 8 mm, a zdá se, že to zvládne. Tenčí plech už je ale podle předpokladu trochu problém, kterého jsem se obával. I při minimálním nastavení nelze provést plynulý svár. Hodí se pouze na body. Naštěstí se tento problém patřičně eliminuje přepnutím na 240V. V tomto režimu je pro stejný kus plechu potřeba zvolit nastavení na stupeň 2-3. Dokáže dokonce chytit plynulý oblouk i na neočištěném, rezavém materiálu. Zde však nijak netvrdím, jaká byla kvalita sváru.
Z toho pro mně plyne, že sílu to asi bude mít, otázkou je, jak dlouho.
Používám CO2 z Polska, drát 0,8 15 KG, podavač je s planžetou a zubatým kolečkem. Hořák ... no kdoví... Spoušť je citlivá, délka 3 M. Jen ta hadice je dost tvrdá, neforemná.
Editoval Vlaďaz (19-03-2010 09:46:18)
Vlaďaz napsal(a):
Pořídil jsem si tuto svářečku pro mé domácí, amatérské kutění.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 010059.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 010057.jpg
Rozhodující byla prvořadě cena v poměru k výkonu. Je to nový, nepoužitý stroj. Bohužel jsem se nikde v manuálu, a posléze ani na netu nedočetl nějaké kloudné podrobnější informace. A tak se tímto obracím na Vaše forum. Má li někdo nějaké zkušenosti se spolehlivostí, či kvalitou tohoto stroje, prosím, vyjádřete se. Zatím co jsem nalezl, mnělo by to mít proud 60 - 200 A. A to je tak asi vše. Dost jsem se obával té spodní hranice. Předpokládal jsem, že tenký plech bude asi problém. Ale mé testy ukázaly víc a dá se říci, že až si na to zvyknu, bude mi to zřejmě vyhovovat. Na 400V je to docela silný stroj a dokáže provařit i pořádný profil. V mých podmínkách nepředpokládám větší tloušťku materiálu jak 8 mm, a zdá se, že to zvládne. Tenčí plech už je ale podle předpokladu trochu problém, kterého jsem se obával. I při minimálním nastavení nelze provést plynulý svár. Hodí se pouze na body. Naštěstí se tento problém patřičně eliminuje přepnutím na 240V. V tomto režimu je pro stejný kus plechu potřeba zvolit nastavení na stupeň 2-3. Dokáže dokonce chytit plynulý oblouk i na neočištěném, rezavém materiálu. Zde však nijak netvrdím, jaká byla kvalita sváru.
Z toho pro mně plyne, že sílu to asi bude mít, otázkou je, jak dlouho.
Používám CO2 z Polska, drát 0,8 15 KG, podavač je s planžetou a zubatým kolečkem. Hořák ... no kdoví... Spoušť je citlivá, délka 3 M. Jen ta hadice je dost tvrdá, neforemná.
tento stroj znam z polskeho aukra pod jinym označením da se do nej sehnat i hladka kladka na drat 0.6-0.8 vypyda celkem vybyvene, pokud není motor napajen ze svařovacího napetí tak posuv pojede plynule. pozdeji vam se dam odkaz na kde najdete parametry jake tento stroj ma.
Editoval alll (19-03-2010 11:29:35)
Mne to pripadá ako KENDE (Čína) .
Čo k tomu dodať , šmejd za rozumnu cenu....
m.evil napsal(a):
Mne to pripadá ako KENDE (Čína) .
Čo k tomu dodať , šmejd za rozumnu cenu....
ano kende to bude. tohle je stejnej stroj akorat ma na napsano ze ma 230A jinak jeto čína jak vyšitáhttp://www.allegro.pl/item960793464_migomat_spawarka_230a_230_380v_bon100zl.html
Editoval alll (19-03-2010 18:20:20)
Ahoj, tak zase po čase něo k mému stroji. Celkem jsme si na sebe se strojem zvykli. Ale jak už to bývá, po skončení záruky nastal problém. Při provozu na 220V se mi nahřívá drát u podavače a následně se skrčí před vstupem do bowdenu. Někdy to tam i jiskří. Provoz na 400V je bezchybný. Neví někdo, kde by mohl být problém?
Někde je chyba v izolaci. V žádném případě nemůže být drát ani bowden spojený s kostrou stroje. To znamená ani cívka či podavač. Ale ani zemnící vodič nesmí mít spojení s kostrou svářečky. Takže měřit a najít zkrat.
Špatná špička na hořáku. není kontakt v měděné špičce, zkuste dát novou.