SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jestli myslíš letmé uložení, tak za mě je to blbost. Udělal bych zabetonované (chemickoukotvené) podložky, řádně zaizoloval a na ně bych to přidělal. Teď už jsou materiály, který vydržej věčně. I když v tom kačírku se bude držet voda; mělo by to mít spád, aspoň na těch krajích, aby rychle odtekla, když se dostane k tomu ukotvení.
Nešlo by ty stopky kotvit do střechy čelně místo shora? Pak by se na ně mohl dát rošt z jeklů nebo trámů a - podle velikosti střechy - by mohlo být stopek na fólii minimum, ideálně žádná
jees napsal(a):
Nešlo by ty stopky kotvit do střechy čelně místo shora? Pak by se na ně mohl dát rošt z jeklů nebo trámů a - podle velikosti střechy - by mohlo být stopek na fólii minimum, ideálně žádná
Nešlo. Terasa 3x3m, střecha je větší bohužel.
To je škoda, shora bych na to já neměl odvahu, resp. nemám odvahu něco dělat ani na své střeše
Než začneš, tak se zkus podívat, jak provádějí profíci prostupy na plochých střechách. A protože musí dávat záruku, tak to dělají docela parádně. Viděl jsem jak na ploché lité střeše dělali nosnou trubku pro anténní stožár. Na tu trubku dokonce navlékli plastovou trubku do venkovního prostředí a k ní lepili, resp. přivařovali pásky ze střešní fólie. Bylo to odůvodněno jako prostor pro dilatace. Asi 60 cm nad kačírkem pak udělali na nosné trubce stříšku přes tu plastovku. Úplně stejně pak dělali prostup pro komín ke kondenzačnímu kotli.
Takhle se dělají s těmi stříškami všechny prostupy střechou. Ono když je třeba odsávací potrubí , odspodu v 12 nebo 20 metrů vysoké hale, tak ta dilatace toho potrubí je už slušná. Pokud je těsnicí materiál střechy připojený k trubce natvrdo a nakrátko, tak k roztrhání, pokud to nemá kde jinde uhnout, časem asi stačí i 10 - 20 centimetrů materiálu s jinou tepelnou roztažností.
tak vono u zábradlí, stožárů, a různých potrubí a podobných konstrukcí víc než o dilataci jde o pohyby a chvění způsobené větrem.
Krycí materiály musí být trvale pružné i za silných mrazů. To nějaká obyč IPA určitě nesplňuje.
Pánové díky za rady. Nějak to vyřeším.