SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chlapi, nezměnilo se nějak hodnocení kukel? Koukám na Optrel/3M, což by měla být špička, a z těch zobrazenejch má jediná hodnocení 1/1/1/1. Zbytek 1/1/1/2. Přitom ceny jak kráva.
https://www.svarecky-elektrody.cz/svaro … 36=160,161
Cechuldo: Někdy prodejci uvádějí rozměr celé kazety, ale displej je trošku menší, protože je tam pás soláru.
Pafik1605: Změnilo se v tom, že si každý píše co chce. Některé značkové kukly za plácnu 10000,- kč mají 1/1/1/2 a číňan za 1000,- kč má 1/1/1/1? K smíchu, ne?
varok napsal(a):
Cechuldo: Někdy prodejci uvádějí rozměr celé kazety, ale displej je trošku menší, protože je tam pás soláru.
Objednal som toho "Predátora", keď príde uvidím.
Já jsem to změřil metrem přímo na kukle. S predátorem jsem měl trochu problém ho napasovat na mou nekonfekční hlavu. Podařilo se.
nekonfekční hlava? Parohy?
pafik1605 napsal(a):
Chlapi, nezměnilo se nějak hodnocení kukel? Koukám na Optrel/3M, což by měla být špička, a z těch zobrazenejch má jediná hodnocení 1/1/1/1. Zbytek 1/1/1/2. Přitom ceny jak kráva.
https://www.svarecky-elektrody.cz/svaro … 36=160,161
Já mám ten Electric Viking (mají ho tam taky) a není špatný, taky udávají 1/1/1/1.
Bourači, to snad ne, ale velikost a tvar.
Famater napsal(a):
Bourači, to snad ne, ale velikost a tvar.
Šimek-Grossman? "Výborně chlapče, čtvereček zformujeme již daleké lépe"
koukám kolego že máš neustále dobrou náladu
Doufám že znáš rozdíl mezi šťastným a nešťastným paroháčem.
Od gymplu se řídím heslem "sranda musí bejt, i kdyby fotra věšeli"
Šťastný paroháč je šťastný - protože to ještě neví. Nešťastný už to ví.
bourač napsal(a):
Šťastný paroháč je šťastný - protože to ještě neví. Nešťastný už to ví.
Na druhou stranu, doktor Plzák říkával: Chlapi, neberte si ošklivou ženu. Budete na to sami
Varoku sranda je, že v Predator kukle je kazeta od Tecmena (výrobce kazet pro Kowax) a když jsem jí rozdělal zjistil jsem, že to je upgradovaná 820ka kowax... rozdíl je v čidlech a samotné cloně...ta ma jiné číslo než 820 ARC+. Svařuji teď výhradně Predatorkou s křížem z Kowaxky (ty jediné stojí za H2O). Takže tady označení kukly 1/1/1/1 sedí jak hrnec na řiťku. Pouze barva na plastu to není.
Editoval Discovera (06-02-2021 08:08:44)
Discovera ten kříž mě vadí na predatorce také. Je měkčí. Jak jsem to napsal, podařilo se mě to na mou šíšu trochu poladit. Co se týká kazety, tak nemám problém ani při TIG 5A.
Discovera: Teď si mě trošku zamotal. v práci mám kuklu Kowax 820. Dříve klasiku, ale odešla, tak mi koupili novou a už verzi ARC. Na obou kazetách je Tecmen, tak jsem myslel, že kuklu vyrábí fa Kowax, ale kazety berou od fy Tecmen. A že je ten Predator výborná kukla ti neberu. Třeba v práci mám tu Kowax 820 ARC s fukarem na větší svařování a ta je super. Na heftování mám Kowax 73. Do garáže jsem si koupil toho Bohlera Guardian, která je levnější než Kowax 820, nebo asi i než 730 a dovolím si tvrdit, že je minimálně tak dobrá jako ty Kowaxky. Doporučil mi ji místní Jarda, teď nevím který, myslím JardaK, je jich tady více a moc mu děkuji za dobrý typ. Navíc je váhově lehčí, takže z ní po chvíli nebolí za krkem. Vidět jde přes ní luxusně jak v neztmaveném stavu tak po zatemnění. Kříž je taky docela pohodlný. Původně jsem uvažoval o kukle https://www.svartop.cz/svlarreclu-techn … in-silver/ ale když jsem se dozvěděl že to vyrábí magnum, tak jsem se raději poohlížel jiným směrem.
Ještě jednou zopakuji pro upřesnění. Firma KOWAX nic nevyrábí. Je to jen obchodní název. V podstatě se jedná o totožnou firmu - Svarmetal Skotnice. Vůbec nechápu, jak si někdo může myslet že se ve Skotnicích něco vyrábí. Všechno si vozí z Číny.
ZDENÁL: špatně jsem to nspsal.... už je tu někde napsané, že Kowax není výrobce a jen mi při psaní vypadlo slůvko "pro Kowax" ale jasně jsem napsal vyrobce Tecmen. Každopádně v první generaci kowax 820 je nepoužitelný kříž...hrozný aušuš tlačí neskutečně do zátylku. V druhé generaci ARC+ už je kříž perfektní s velkým gumovým zadním štelovacím jolečkem a gumopěnovou výplní aby netlačila zezadu. Stojí kolem 550kč a stojí zato si ho dát na Predatorku.
A ano Svarmetal má nově značku svářeček Pantermax.... když ty jejich Genimigy a Genitigy nikdo nechce, jak jsou to ovládáním neskutecné zmetky.
Editoval Discovera (06-02-2021 08:21:47)
ZDENÁL: To jsem už dávno pochopil, ale myslel jsem spíše že to není pod značkou Kowax.
dovolím si doplnit pana Zdenála - ve věci toho dovozu. Chvíli to sice trvá, ale ceny nad kterými zůstane rozum stát.
Fakt se vyplatí vyprdnout se na řemeslo a živit se prodejem.
Myslím si že je více takových firem, které dováží čínu a pod svojí značkou to za dvojnásobek prodávají v ČR.
Roberte - dvojnásobek? Správný český eshopový hokynář by kvůli dvojnásobku ani nevylezl z postele.
Běž na https://www.alibabagroup.com/en/global/home
zadej tam nějaké zboží o kterém dobře víš za kolik se prodává v ČR.
Pokud máš dospělý prohlížeč tak se ti to samo přeloží do srozumitelného jazyka.
Naposled jsem marně v česku sháněl elektrody do plasmy, existuje několik kategorií pokud jde o kvalitu.
Tu nejhorší kvalitu (jinou ani nenabízí) prodávají češi za 60 - 100Kč/ks.
Číňan chce 5 - slovy pět korun. Nabízí samozřejmě i elektrody se zirkonem, slitinou zirkon/hafnium, čisté hafnium.
Nejvyšší třídu kvality za 20 (dvacet) korun kus.
Příkladů by se našlo spousty.
Aha, tak dokonce i více jak dvojnásobek? Tak samozřejmě záleží jestli to je to samé kvalitou. Ale možné to je. Kolikrát jsem tady něco koukal v e-shopech a u číňanů na ali nebo wish ceny opravdu někde jinde.
Fakt dobry a veliky filtr (skoro 100x100) se dnes da koupit v Cine uz za petistovku. Napr. TX800H. Kdo ma hluboko do kapsy, tak si muze kuklu sestavit ze standartniho skeletu, krize a takoveho filtru a ma velmi slusnou soudobou kuklu do 800-900Kc.
Editoval Dawe (07-02-2021 09:00:53)
Dawe napsal(a):
Fakt dobry a veliky filtr (skoro 100x100) se dnes da koupit v Cine uz za petistovku. Napr. TX800H. Kdo ma hluboko do kapsy, tak si muze kuklu sestavit ze standartniho skeletu, krize a takoveho filtru a ma velmi slusnou soudobou kuklu do 800-900Kc.
Asi pojdem touto cestou, objednal som minulý týždeň tu predatorku, prišla sms aj mail že objednavku eviduju ale doposial nič neprišlo, ticho. Tak som im napisal že nech zrušia objednavku. Nechapem v dnešnej dobe ked sa niekomu taži napisat par slov, že nič nedodaju lebo e-shop maju pre zabavu!
Zaujimave že o tri hodiny prišla sms že to posielaju, fakt tieto internetove obchod stoja za prd nič na sklade. Potom že to tak dlho trvá ako by to išli z Číny.
Editoval cechuldo (09-02-2021 15:27:57)