SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tato svářečka umí svařovat MMA i TIG, je na ovládacím paneli kolébkový přepínač u něhož se obávám, že lehce může dojít k přepnutí. Co se stane, když chci svařovat MMA a omylem mám přepnuto na TIG?
Někdy se stane, že při špatných pokusech o zapalení oblouku se ozývá ze svářečky něco jako "syčení", je to u této svařečky normální? Jinak svařuje super. Mám ji nově, tak si chci ujasnit nějaké věci.
Děkuji
Lukášvar napsal(a):
Tato svářečka umí svařovat MMA i TIG, je na ovládacím paneli kolébkový přepínač u něhož se obávám, že lehce může dojít k přepnutí. Co se stane, když chci svařovat MMA a omylem mám přepnuto na TIG?
V režimu TIG je vypnutý Hotstart. Svářečka bude na elektrodu hůře zapalovat, ale jinak se nic neděje. Neublíží jí to.
Lukášvar napsal(a):
Někdy se stane, že při špatných pokusech o zapalení oblouku se ozývá ze svářečky něco jako "syčení", je to u této svařečky normální? Jinak svařuje super. Mám ji nově, tak si chci ujasnit nějaké věci.
Průvodním jevem invertorů je určitý zvukový projev. Některé svářečky syčí, jiné piští, bzučí, pískají apod. Rozdílnost zvuků je dána zejména typem a stavem vinutí trafa a tlumivky uvnitř svářečky. Díky přenášené frekvenci se totiž tyto díly mohou chovat jako jakýsi reproduktor, který tyto zvuky vyzařuje. Často zvuky kolísají během svařování "v rytmu oblouku". Je to normální jev u všech tzv. spínaných zdrojů, kam patří i invertory. Akorát u svářeček není tolik snaha to zatlumit, jako u výrobků spotřební elektroniky.
Super, mockrát děkuji. Ještě bych se Vás chtěl zeptat zda-li by jste mi nemohl dát nějaký tip na internetu popřípadě knihy o svařování MMA. Konkrétně mě zajimají průměry elektrod, typy v závislosti na tl. materiálu. Úhly a postupy při jednotlivých svarech. V neposlední řadě bych si chtěl ještě ujasnit kdy má být + nebo - na elektrodě.
Existuje mnoho knih, staci si zajit do většího knihkupectví. Teď jsem si koupil Obloukové svařování - Václav Minařík a odpovědělo mi to na řadu otázek. Můžu doporučit
semik123 napsal(a):
Existuje mnoho knih, staci si zajit do většího knihkupectví. Teď jsem si koupil Obloukové svařování - Václav Minařík a odpovědělo mi to na řadu otázek. Můžu doporučit
knihy o svařovaní jsou i na aukru.