SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 13-03-2010 14:32:34

Birko
Člen

KUHTREIBER KIT 225

Zdravim všechny borce co to tady navštevují žadam o radu pořídil jsem si KUHTREIBER KIT 225 Economik - použití především na plechařinu je osazen kladkou 0,8-1 stahnul sem si navod ale mam problemy s nastavenim. Nevim jaky ma byt pracovní tlak na lahvy Co2 a co se tyče posuvu a proudu tak semto skoušel podle tabulky ale bud to jen prska nebo propaluje -  jestli někdo dokaže poradit předem dekuji.

#2 13-03-2010 14:46:16

kodl1
Člen
Místo: Brno

Re: KUHTREIBER KIT 225

Na láhvi nebude tlak, ale průtok v L/Hod. nastavuje se na tlouštku drátu Ø 0,6 = 6 l/h a Ø 0,8 = 8 l/h, proud nastavíš podle síly materiálu co budeš svařovat a pak doladíš posuv tak aby pěkně hořel oblouk, třeba tak že vezmeš zbytek materiálu, svařuješ a točíš knoflíkem posuvu dokud to nevyladíš...
když prská zkus přidat drát, když propaluje tak ubrat proud..

Editoval kodl1 (13-03-2010 14:47:02)

Einhell MultiMig 200, stmívačka GL1000A

#3 13-03-2010 17:56:10

varok
Člen
Místo: Havířov

Když jsem pracoval v bývalé firmě, tak tam to svářeči taky dělali. Ve firmě kde pracuji teď občas taky. Já to občas taky dělám, ale už moc nesvařuji, jen někdy. Za druhé nejsem profi svářeč, ale jen samouk. Pomůcka je to ale dobrá. Nastaví se proud odhadem k tlouštce materiálu. Posuv se nastaví třeba podle tabulek, nebo odhadem k proudu. Pak se na kousek plechu zapálí oblouk a kolečkem posuvu drátu se přidává nebo ubírá podle hoření oblouku. Oblouk musí hořet rovnoměrně, ale u jednofázových svářeček to není jako u třífázových.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#4 13-03-2010 19:54:41

1b
Člen

Tabulky jsou jen orientační a moc nesouhlasí s nastavením, zkusil bych nastavit, jak píše kodl1, ale na přepínač 1 to moc nejde, doporučil bych tak 3-4 a na materiálu doladit posuv

#5 13-03-2010 20:03:28

alll
Člen
Místo: ...

varok napsal(a):

Když jsem pracoval v bývalé firmě, tak tam to svářeči taky dělali. Ve firmě kde pracuji teď občas taky. Já to občas taky dělám, ale už moc nesvařuji, jen někdy. Za druhé nejsem profi svářeč, ale jen samouk. Pomůcka je to ale dobrá. Nastaví se proud odhadem k tlouštce materiálu. Posuv se nastaví třeba podle tabulek, nebo odhadem k proudu. Pak se na kousek plechu zapálí oblouk a kolečkem posuvu drátu se přidává nebo ubírá podle hoření oblouku. Oblouk musí hořet rovnoměrně, ale u jednofázových svářeček to není jako u třífázových.

3F stroje jsou lepší, ale pokud ma 1F stroj dobrou ridíci jednotku jako omni 165/migo 165 tak je to slušne řečeno poloprofi stroj ktery ma vyborne svařecí vlastnosti podobne tem 3F strojum ja jsem si dal z omni 165 ridíci jednotku  do sveho einhela BT-GW 170 abyl jsem taky prekvapen jak po uprave tato svařečka svařuje bezvadne uz je tam dany i usměrnovač z omni 165 chlazeni ventilatorem je taktež predelano  pořadnym ventilatorem zatim jse mi ji prehřat nepovedlo je sice v dilne chladno kolem 12 stupnu C. tak uvidím co bude delat v lete.

Parkside Pmsg 200 A1/ kukla ESAB origotech.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla