SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
upalovanie ludí,
no, lituju ty sebevrahy co zvolí tuto metodu, kdyby věděli jak moc to bude bolet - určitě by vybrali jinou metodu
momák napsal(a):
Ten se ho natahal a to byl dřevěněj,natož železnej.To by padl někde někde pod kopcem .Myslím,že už ho nepotřebuje:).
Však taky pod ním padl. Vícekrát. A ten kříž nakonec za něho nesl, za pár peněz, někdo jiný. To ale nevím, jestli to nebyla dodatečná umělecká licence. O tom uměla krásně mluvit moje teta. Uměla celou Křížovou cestu, před každým obrazem coby zastavením Křížové cesty popisovala, co se s ním dělo. Krásný marketing, 2000 let starý a přesto pořád účinný. Kde se na to hrabou komunisti.
Jinak před nějakým časem tady kdosi dal odkaz na českého prodejce invertorů Dnipro. Jsem to průběžně sledoval, dostal chuť přidat ke svému trafu ještě invertor, ale váhal jsem nad cenou, která byla přes u mnou vybraného invertoru , s napětím naprázdno 65 V, přes tři tisíce plus to tehdy vypadalo ještě na dodatečný nákup svařovacích kabelů za další tisícovku. Pak jsem koukal před vánocemi a prodejce invertor zlevnil téměř o tisícovku. https://www.santec-electronic.cz/Dnipro … -d6366.htm
A to už bylo pod mým limitem. Okamžitě jsem objednal plus jak to došlo, jsem zjistil , že svařovací kabely kupovat nemusím.
Přes trochu rozpaky při nákupu a při dodání jsem spokojen. Zkoušel jsem zatím jen připojit k síti a všechny funguje, jak má. Přepínače přepínají, světýlka svítí, ventilátor fouká, pojistky drží.
Radim napsal(a):
Jinak před nějakým časem tady kdosi dal odkaz na českého prodejce invertorů Dnipro. Jsem to průběžně sledoval, dostal chuť přidat ke svému trafu ještě invertor, ale váhal jsem nad cenou, která byla přes u mnou vybraného invertoru , s napětím naprázdno 65 V, přes tři tisíce plus to tehdy vypadalo ještě na dodatečný nákup svařovacích kabelů za další tisícovku. Pak jsem koukal před vánocemi a prodejce invertor zlevnil téměř o tisícovku. https://www.santec-electronic.cz/Dnipro … -d6366.htm
A to už bylo pod mým limitem. Okamžitě jsem objednal plus jak to došlo, jsem zjistil , že svařovací kabely kupovat nemusím.
Přes trochu rozpaky při nákupu a při dodání jsem spokojen. Zkoušel jsem zatím jen připojit k síti a všechny funguje, jak má. Přepínače přepínají, světýlka svítí, ventilátor fouká, pojistky drží.
.... stěrače stírají .....
@Radim: si stezuj na cenu "pres 3 tisice". Podobnou krabicku jsem pred 20 lety vyzvedaval pro jednoho pribuzneho za nejakych 12, pokud me pamet neklame (ne, nebyl to Fronius).
Radime vono to dokáže i svařit traverzu. Uvidíš.
A lidi z oboru který nechodí na Svarfórum čumí a kroutí hlavou
E-Ryc napsal(a):
@Radim: si stezuj na cenu "pres 3 tisice". Podobnou krabicku jsem pred 20 lety vyzvedaval pro jednoho pribuzneho za nejakych 12, pokud me pamet neklame (ne, nebyl to Fronius).
Holt co bylo včera, už není dnes.
Bourač: hm, traverz doma moc nemám. To bych si musel nějakou koupit. Že by taky k vánocům?
Ale budu opravovat vrátka, sloupek k plotu, možná i víc sloupků atd, a dělat nějaké stojany a držáky.... Očekávám, že s invertorem to půjde snadněji než s trafem.
Akorát , to trafo jsem si mohl dovolit položit třeba na židli, protože bylo těžké. S tím invertorem mám problém, položit ho při vaření na něco jako židli se obávám, protože bych ho asi kabely brzo shodil na zem a on by asi chcípl. Asi bych s ním měl vařit tak, že ho budu muset nosit na popruhu. Položený na zemi zas bude nasávat všelijaký prach.
Editoval Radim (23-12-2020 12:09:03)
pafik1605 napsal(a):
To máš stejný, jak u ženských; občas si říkáš, co na ní ten chlap vidí......
vzpoměl jsem si na film Pod jezevčí skálou , Tomáš Holý říká dědovi (hajný Straka) "máma je kouzelná..."
děda "....kouzelnice...." protože jeho syna odtáhla do města....
některý ženský mají techniku kterou běžně neukazujou.... a pak si řekneš "co na ní vidí...."
třeba absence dávicího reflexu?
Radime, doporučuju židli, a aparát lehce přitáhnout svěrkou. Budeš mít plac i na elektrody atd.
bourač napsal(a):
třeba absence dávicího reflexu?
nebo naopak nastává už jen při pomyšlení na to .....
bourač napsal(a):
Radime, doporučuju židli, a aparát lehce přitáhnout svěrkou. Budeš mít plac i na elektrody atd.
Jo, nějak to vymyslím.
Nebo přikurtovat k cihle?
Letos jsem svého LASTON MINI-160HT používal hodně často a zvykl jsem si ho mít na rameni. Tím, že je lehoučký, měl snahu při zatažení za kabely padat, i když jsou kabely třímetrové. Při práci na žebříku jsem ho pověsil na háček, při práci "na zemi" leží na podlaze nebo visí přes rameno. A když visí přes rameno, tak mám regulaci svařovacího proudu přímo u ruky. Faktem je, že má jen 3 kg.
jirkati napsal(a):
Letos jsem svého LASTON MINI-160HT používal hodně často a zvykl jsem si ho mít na rameni. Faktem je, že má jen 3 kg.
já mám 5.9kg a to už je za delší dobu cítit.... použil jsem základ z batohu, dva popruhy na ramena s pevnou základnou, přišil další popruhy na uchycení svářečky a můžu lézt kudy chci
Donutilo mne to protože jsem před 2r. dělal "solární" skleník....vymyslel ho nějaký Bittermann z AV v Třeboni a výška je 2.7m.
Spousta příček protože je osazený komplet 2sklem , T.čko 25.
Nechat to udělat na zakázku tak se nedoplatím ...