SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
prosím o radu- renovuji starou šavli a po obroušené jsem našel na nekterých místech důlkovou korozi, po odvrtání na čistý kov jsem chtěl zavařit (vyplnit kovem dírky po korozi).
1) při svařování na čistý kov jsem zjistil že Tig mi bliká(mění se intenzita vyzař.světla) tak jednou za 2, 3 vteřiny blikne, takže svařování je s tím velmi nepříjemné, chtěl bych se zeptat zda to není např. tou starou slitinou železa cca.140let že to dělá takové hlouposti???
(...a navíc póry ve svar.kovu)
2) nebylo by lepší renovovat COčkem kvůli vnesenému teplu do svaru???
Děkuji za Vaše odpovědi.
Vzhledem k tomu ze jsi ji zmrvil je to ted uz uplne jedno.
mira393 napsal(a):
Zdravím,
prosím o radu- renovuji starou šavli a po obroušené jsem našel na nekterých místech důlkovou korozi, po odvrtání na čistý kov jsem chtěl zavařit (vyplnit kovem dírky po korozi).
1) při svařování na čistý kov jsem zjistil že Tig mi bliká(mění se intenzita vyzař.světla) tak jednou za 2, 3 vteřiny blikne, takže svařování je s tím velmi nepříjemné, chtěl bych se zeptat zda to není např. tou starou slitinou železa cca.140let že to dělá takové hlouposti???
(...a navíc póry ve svar.kovu)
2) nebylo by lepší renovovat COčkem kvůli vnesenému teplu do svaru???
Děkuji za Vaše odpovědi.
myslím že po vybroušení a vyleštění bude stejně znát odlišnost přidaného materiálu, nebudeš mít důlky ale fleky. Lepší moc neleštit a použít některý z kotoučů tzv. netkané textilie, výborně odstraňují rýhy protože jsou poměrně tvrdé.
Za dobrou cenu je prodává abraziv.cz , 3M je hodně drahé
To COčko bude určitě lepší, ale mít pevnou ruku a taky dobrou mašinku abys tam neměl kopice mat.
Editoval joE (26-12-2020 11:29:17)
zmrvená není, přídavný materiál po přebroušení a přeleštění nejde poznat, vidím že jsem hned dostal tu radu proč mi bliká ten plamen u Tigu....
Špatně nastavené parametry na kazetě, dochází baterka, odchází kazeta, .....
mira393 napsal(a):
zmrvená není, přídavný materiál po přebroušení a přeleštění nejde poznat, vidím že jsem hned dostal tu radu proč mi bliká ten plamen u Tigu....
:-) moje profese jsou vstřikovací formy a jasně že i leštěné takže vím dobře o čem mluvím. Měl si tedy štěstí na materiál nebo víš dobře co děláš
dej sem fotky stavu před - s odvrtanými důlky, pak dej foto výsledné práce. Kecy sou na nic.
JOE ještě jsi neviděl výsledek ,sám víš že na formu a nebo něco podobného by jsi s CO nikdy nešel. mikro pulz TIG a nebo laser. Tim pulzem neprohřeješ vubec nic.
pat napsal(a):
JOE ještě jsi neviděl výsledek ,sám víš že na formu a nebo něco podobného by jsi s CO nikdy nešel. mikro pulz TIG a nebo laser. Tim pulzem neprohřeješ vubec nic.
to by ses divil když jsme navařovali ostré hrany forem někdy v r.1985...COčkem. Ale je fakt že občas se štěstím, jasně že nejhorší byly rohy ze 3ploch. Ale to nebylo příliš často už proto že nebyl dostupný tvrdý drát, mně se líbí že s COčkem tam vneseš málo tepla, často ten návar na nástroj.oceli překvapivě dost drží, neodloupne.
Dnes je všechno snazší
Aha tak honě štěstí v další práci , já si to jen nedodokáži představit. Hold někdo jde na formu ceočkem a někdo laserem. Hoď někdy fotku takové opravy opravdu mě to zajíma.
pat napsal(a):
Aha tak honě štěstí v další práci , já si to jen nedodokáži představit. Hold někdo jde na formu ceočkem a někdo laserem. Hoď někdy fotku takové opravy opravdu mě to zajíma.
tenkrát tady nic jiného nebylo a některý díly velký,šíleně pracný...nebudu si vymýšlet. Jasně že dneska vaříme laserem běžně.
Zajímavý ale je že jedna zdejší firma která dělá tlakový ALU odlitky nechtěla hodně dlouho o navařování vůbec slyšet, ani laserem.
Používali na tvarový vložky 19554 a za nějaký čas se návar odloupnul, prostě ty teploty a tlaky jsou vysoký....
Nevím jaký mat.používají dnes ale už vaří běžně
Je to dvojka přužinový drát
co to je? Něco do tkalcovskýho stavu? Tohle jedině Tigem, roztavit ten plocháč pak přidat pružinu. Jiným způsobem to uletí...
A ten plocháč fixovanej, přiměřeně prohnutej až do vychladnutí...
Jeden dva sváry bych si troufnul elektrodou, v tomhle objemu nikdy, určitě bych domrdal některej z posledních svárů.
pate čí to je práce? Tvoje?
Ahoj bourači na tom prvním obrázku je takový malý vějířek je to součast autosvětla. Musí se to nějak upnout a zajede to do vakuovačky na pokovení a pak zase na jiných přípravcích to jede na lakováni. Já dostanu na stůl ten vějířek a je moje práce něco navrhnout udělat vzorky než budu vyrábět třeba 100 pozic. Jinak jak je to prohnuté to šlo krásně vyrovnat ve svěráku. Také se dělají přípravky na paraboly.
Jinak elektrodou to nejde musí to být nepřepálené a čistota je důležitá tak žádná kulička. Třeba ta pružinka je s dvojky drátu a musí být nezeslabená jinak brzo upadne a opravuješ pořád dokola.