SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Veselé Vánoce všem !!!
Doufám, že jste všichni měli mnoho vánoční dárky.
Hledám koupit nový mig stroj, protože jsem prodal ten, který jsem měl.
Viděl jsem SPARTUS MasterMIG 200PFC, ale narazil jsem na tento SPARTUS EasyMIG 200 10 kg (možná trochu příliš lehký) a jsem na pochybách, protože první stojí téměř dvakrát tolik, i když první má dobrou analýzu ze strany rellik.
Interiér mistra je působivý, protože je tak malý, že jsem stále neviděl interiér easymig 200 (myslím, že stroj je vyroben společností wtl, která ho prodává pod názvem WTL MIG MAG 220 SYNERGIC.
Má někdo tento stroj easymig 200? Někdo mi o tom může dát informace.
Pamatuji si, že asi před rokem byl powermat 220 kvůli ceně super stroj, ale jeho nedostatky byly ověřeny, i když nám powermat nabídl pouze základní produkty bez spolehlivé značky jako wtl jako výrobce (předpokládám, že je vzhledem k podobnostem s jinými produkty v řadě spartus).
Editoval passarotrovao (25-12-2020 10:02:38)
Jestli chceš fotky toho stroje uvnitř musel bys asi 15min počkat než nahraji na úložiště. Svařuje pěkně a nebal bych se ho...testoval jsem ho a jedinou vítku co mám je malé 10-25 rychlospojky....na ně jsem aleegický v takových mašinách.
Jinak ten překlad translátorem je hroznej...
Editoval Discovera (25-12-2020 12:40:48)
Discovera napsal(a):
....Jinak ten překlad translátorem je hroznej...
No, jsem zvědavej, jak ten translátor přeloží slovo vítka....
passarotrovao: SPARTUS EasyMig 200 Syn https://drive.google.com/drive/u/1/fold … 6iS3vVCgKg
Editoval Discovera (25-12-2020 14:45:54)
Díky za fotky.
Jsou kabely vyrobeny z mědi nebo hliníku?
Discovery prodáváte svařovací materiál?
Editoval passarotrovao (25-12-2020 15:25:49)
Dobré ráno
Malá zkušenost se Spartus easymig200 Měl jsem s ním 10 minut.
Držák role drátu se mi vůbec nelíbil, snad vhodný pro role 1 kg. U 5 kg rolí to saje, role je „uvolněná“. Jak mám postupovat, když chci zrychlit otáčky motoru ???
Přeloženo překladačem Google.
passarotrovao napsal(a):
Jak mám postupovat, když chci zrychlit otáčky motoru ???
Přeloženo překladačem Google.
Přidáš posuv.
Přidáš posuv.
I write in english because on the translator "Přidáš posuv." translate to " You add a feed.".That´s the second time someone has wrote that and i can`t figure out the meaning.
Editoval passarotrovao (14-01-2021 02:14:25)
Spartus easy mig 200 nemá potenciometr rychlosti drátu a posuv drátu je fixován na napětí. Mohu to vylepšit, pokud potřebuji zrychlit nebo zpomalit posuv drátu? Pokud potřebuji svařovat hliník, existuje 100% argonový program? Viděl jsem pouze režim CO2 a mix.
Ahoj, mohu poprosit nějakou recenzi k tomu spartusu? V jiné diskusi byl doporučován easymig 185, který stojí cca 9000,- a tento easymig 200 se dá sehnat za 7400,-. Zajímalo by mne, zda (a proč) připlatit za easymig 185, nebo stačí na takovéto domácí žvýkání i ten easymig200 - neplánuji vařit auta a ani nic designového - jen sem tam opravy kolem baráku - zavařit si sloupek u plotu, navařit nový plech ke grilu apod. Díky za info
Pojďme k technickým údajům
mig 200 vs mig 185
mig 40-200a vs. 40-180a
tig a elektroda 20-160 vs 10-180
U mig 185 máte 2 samostatné plynové ventily.
Na mig 185 máte možnost ručně změnit parametry svařování z mig na mig 200 je omezenější, ale synergický režim funguje velmi dobře.
Podle mého názoru, pokud je to jen zůstat doma a pájet Mig / Mag, je mig 200 nejlepší volbou.
Pokud je pájení více v tig 185 je lepší.
Editoval passarotrovao (29-06-2021 22:44:11)
Děkuji za info. To zní velmi zajímavě. Upřímně ani nevím, zda TIG někdy využiji - primárně plánuji MIG a možná MMA. Z diskuzí co jsem zde na fóru pročítal se mi Spartus jeví jako nejlepší levná svářečka, tak snad to tak bude 😉
A ještě dotaz - nemáte někdo zkušenosti s eshopem weldes.cz? Koukal jsem, že je to polsko.... Ale cena je o cca 1300 levnější než na jediném eshopu u nás a pošta zdarma...
Už jsem koupil materiál Petmat (weldes) a nikdy jsem s nimi neměl žádné problémy. Nikdy jsem ale také nepotřeboval poslat poškozený stroj na opravu.
Jsou to profesionálové a řeší problémy.
Škoda, že nyní nemají ve svých možnostech nákupu ideál.
Editoval passarotrovao (01-07-2021 02:55:46)