SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ale bourači tak proč by byl na průtokoměru také redukčák. Podívej se na to ještě jednou. Připojení na lahev není vidět, je skryto za redukčním ventilem. Co se týká red. ventilů pro dýchání, to bývá tak, že bývá dvoustupňové. První stupeň je v principu stejný jako ten na obrázcích. Ten redukuje na cca 8-10Bar. Pak následuje ten dýchací, který redukuje na malý podtlak při nádechu. Proto nemá z vnější strany pružinu, ale jen tlak okolí. U starých kyslíkových hasičských přístrojů (ta velká plechová oblá bedna na zádech) byla jen malá kyslíková lahev na které byl red. ventil a kalibrovaná tryska, která dodávala jen tolik kyslíku, který spotřebovala osoba co ho měla na zádech. Ten přístroj byl s uzavřeným okruhem. Vzduch výdechu prošel přes filtr s natronovým vápnem, který ho zbavil CO2 a přišel do vaku, kde byl doplněný spotřabovaný kyslík. Protože nebyl přívod kyslíku řízený podle fyzické zátěže hasiče, byla tam ještě "sprcha", pomocí která bylo možné obsak kyslíku ručně zvýšit. Podobný princip je u dnešních potápěčských přístrojů "rebreader" které jsou také s uzavřeným okruhem, ale složení a množství plynu ve vaku je řízeno počítačem a optimalizováno podle hloubky.
Zase jsem se rozkecal. Každémi, kdo to dočte až do konce přeji hlavně ve zdraví přežít tuhle bláznivou dobu. A v odpoutání se od reality prožít sťastně přicházející svátky.
jakýpak svátky práce nepočká.
S tím mým dojmem vycházím z existence fabrických rozvodů kde argon jde z velkých tanků s tlakem cca 20 Bar na jednotlivá pracoviště a teprve tam se jemně ladí pro každý aparát extra. Takové rozvody jsem již několikrát likvidoval.
Ne je to opravdu lahvový red. S rozvodovými redukčáky se setkávám v nemocnici zatím ale ne jako pacient. Zaplať ten nejvyšší za to.
OK věřím ti a omlovám se za zasr.ání tématu. Příčina tedy bude jak napsal vyrobca.
Mě na tom štve, že ten Andreas "čuší". Určitě by nás zajímalo, jak dopadl.
že Andreas čuší je dobře, až to prdne tak se budou v Kalifornii divit.