SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
koupil jsem CO svářečku OMI 245D a mám několik dotazů ohledně vlastností a jejich nastavení:
- jaké je optimální nastavení předfuku a dofuku? při nastatování mě překvapila velká citlivost trimrů - při minimální vytočení z nulové polohy je hodnota předfuku (resp. dofuku) hned cca 1s - je to běžná vlastnost?
- nastavení dohoření jsem snad vyladil - trimr opět velmi citlivý, ale podařilo se mě jej nastavit tak, aby se drát právě nepřilepoval
- další otázka je ohledně displeje - docela mě překvapilo, že po zapnutí se na displejích zobrazí náhodné nesmyslné znaky - je to vada nebo vlastnost? případně jaké máte zkušenosti u podobných strojů?
- no a poslední otázka se týká nastavení proudu pro svařování tenkých plechů - zkoušel jsem svařovat 0,8mm plech, ale docela to propaluje - přepínač napětí mám na 1. stupeň, posuv nejnižší možný tak, aby to pěkně vařilo a neprskalo, ale proud mě přijde pořád vysoký - A metr ukazuje kolem 50A, drát mám 0,8mm a plyn používám čisté CO2, 8l/min. Myslíte, že by pomohlo použití drátu 0,6mm, případně jakým opatřením proud snížit?
Děkuji Honza
koupil jste celkem silny stroj na tenke plechy to moc neni spiš by slušela omni 205 nebo omni 165 a 3F stroj omni 204spiše ty posledne jmenovane budou mit 30 A na plechy aby je nepropalovaly ten stroj co mate je vybornej, ale spiše na zamečnickou vyrobu než na karosařinu.... sice v popisu ma ten stroj proudovy rozsach 30až 220A ale asi budete muset použít budto cisty argon nebo korgon argon +co2 18% stim by mel jit snad plech zavarit čiste co2 ma dosti silny zavar do zakladniho materialu stim argonem nebo corgonem bude zavar menší a ebo je chyba ve stroji spiše na transformatoru spatne navinuta odbočka, ale to muže byt jen spekulace...
Editoval alll (08-03-2010 22:00:06)
Koukám, že zase někdo testuje mašinu do extrému, akorát mě zarazilo, že ne na max, ale na min
Plech 0,8 mm ceočkem asi nepůjde moc dobře i s drátem 0,6mm, navíc by se stejně hned zkroutil, pro bodování ok
Trimry u omicronu takto fungují a doladit se to dá, displej bude taky ok
Dobre ste si kúpili. Tie ampére záležia i od vzdialenosti horáku od materialu. Ďalej - menej A. Blízko - vela A . Posuv drôtu treba nastaviť najnižší pre súvislé horenie. Plech 0,8 mm sa sa zvaruje krátkymi stehmi alebo len bodmi s co2 plynom. Pre súvislejšie zvarovanie tenkých plechov je treba zmes 92% argon 8% co2 a je lepšia 0,6 drôt. /drôt treba tiež kvalitný Esab a podobné značky minule som kúpil niečo bez mena 0,8 mm nestojí za nič len tak na jekle /. Nacvičiť pevnú ruku a ampére budú dole. Tu na fore je vysoká škola zvárania len to teba prečítať ale jeto internet treba vynechať niektoré hlúposti. Treba sa spýtať ak to nejde, rád poradíme.
Děkuji za rady
to alll -> odpovědi, že je to silny jsem se bál, jdu asi z extrému do extrému - potřebuju to na tenky plechy i na 5 a vice mm, při výběru jsem právě vycházel z toho údaje 30 - 220 A , doteď jsem používal telwin bimax 4.195 a tam jsem vykon několikrát postrádal + spousta dalších nedostatků
to 1b -> testoval jsem samozřejmě oba extrémy , akorat ten maxnimalní jsem nedotestoval, protože jistič řekl ne (vyměníme), u těch trimrů jsem se právě obával jestli není něco špatně - bude to tedy chtít jestě více trpělivosti
to petce -> s tou vzdáleností jsem taky zkoušel laborovat, ale námam na to asi ješte dost cviku a málo pevnou ruku
argon a jeho směsi se někde dají sehnat za rozumnou cenu bez pronájmu láhve? teď mám jen to CO2 a plním v požární výzbrojně.
jedine se zeptat nekde ve svarovaci technice zada nemohou sehnat flašky z argonem u nas v Hranicich na Mor. to jde firem pro hasiče je tu v okoli dost asi 4 kde se da rozumny hasičak sehnat ventil musim koupit na netu a nechat si ho tam natočit že pry neni problem.. zevize taky.. jinak asi koupim dalsi hasičáky a koupim na plyn ve velke flašce na na 2dny cena nebude takova hrozna a plyn si doma pres přepouštak s manometrem prepustit do hasicaku podle navadu co se vyskytuje zde...
Editoval alll (09-03-2010 06:28:36)
Netráp sa s argonom ak ho nemáš používaj co2, 0,8 plechy i tak nejdú zvárať v kuse, lebo sa dokrútia a rovnanie je strašne pomalá práca a bez atogenu ani nehovorím. A ešte o tej sile zváračky - môj sused profi autoklampiar /firma/ používa WLSP 315-P / ta pri 60% ide na 315 A a váži okolo 250 kg/ a nedá na ňu dopustiť tiež používa 0,8 drôt a plyn CO2, chce to len tréning a prečítať pozorne MIG/MAG svářečky a svařování, najdeš tam odpovede asi na všetky bežné i vzácne problémy. Ja osobne používam KIT 305, plyn CO2 a drôt 0,6mm, na tie tenké plechy.
Stránky: 1