SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dnes jsem zkoušel svařovat ceočke hliník a vubec nejsem nadčený .není to svár jak u ocely a nerezi.nevím jak na to.poradíte?bowden,kladku a průvlak vše jsem vyměnil
ostala uz len zvaracka...
nic v zlom ale klasicke lowend co zvaracky niesu na hlinik velmi vhodne.
S tou alfou by to jít mělo, musí být dobře postavený hořák, je to specifická metoda dost rozdílná oproti oceli, velký posuv drátu, svařuje se směrem vždy proti hubici a dost rychle
SO 545 napsal(a):
ostala uz len zvaracka...
nic v zlom ale klasicke lowend co zvaracky niesu na hlinik velmi vhodne.
Myslím, že nezůstala jen svářečka, ještě by to chtělo vyměnit plyn. Zde je nutné použít nějaký inertní plyn. V našich podmínkách je to argon.
svářečku mám alfa in 164
argon mám taky ale při vaření to dělá takový kuličky jako by to kapalo
svár je na kopec a když ho mírně odbrousím tak jsou tam bubliny
hliníkový drát je 0,8mm
zkoušl jsem kartr s pionýra 5 mm
To není na céóčko, ale na tiga, bude v tom olej, drát alsi, předehřát apod.
Na takové opravy není tento způsob moc vhodný, spíše je nevhodný. Možná by pomohlo ten hliník pořádně očistit a ohřát ho na cca 200°C.
To, že je tam kopec je způsobeno velkou tepelnou vodivostí hliníku. Kolega mne předběhl.
Editoval Petr (08-03-2010 20:09:35)
Omlouvám se
Začínat s hliníkem metodou mig na karteru, to chce odvahu, ale s jistou dávkou štěstí se to teoreticky podařit může
ten krter jsem jenom zkoušel,něco jiného najdu,sem tam jse mi lepí drát na pruvlaku
zítra zkusím svařit něco jiného nějakou pásovinu hliníkovou
Z toho karteru bude asi nejtěžší dostat olej z místa, které se má svařit, možná nejlepší to je tigovým obloukem, pak by se to muselo vybrousit, předehřát a rychle zavařit.