SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím mám svářečka MM 351. Potřeboval bych naní novou hadici ale svářečku jsem nikde nenašel a nejsem si jistý jakou koupit za každou radu budu rád předem díky
Novou hadici koupíš v kdejakých zahrádkářských potřebách... Stačí vědět průměr...
a dnes v neděli lze hadici zakoupit v OBI, tento obchodník sice prodává jen samý šmejd ale měl jsem potřebu hadice 1", měl jsem sice 150metrů té zelené s opletením ale délka nestačila.
V OBI měli tento rozměr v modré barvě. Vzal jsem klubo 50metrů. Potřeboval jsem to na vodu s tlakem opravdových 20Bar. Ta zelená se brzy začala nafukovat a loupat jednotlivé vrstvy.
Ta modrá to kupodivu vydržela bez následků a maká dodnes. A byla i levnější. OBI má vůbec prazvláštní cenovou politiku. To co nejde moc na odbyt má nízké ceny, vysokoobrátkové zboží nabízí za nesmysl.
Honza7 napsal(a):
ale svářečku jsem nikde nenašel
Skus do googlu zadat - název výrobce svářečky (pokud si ho pamatuješ), index MM 351 a pdf. S troškou štěstí ti naběhne manuál tvé svářečky a tam se to dozvíš.
Na mé svářečce má ten dzindzik na plyn ve svářečce průměr 8,5 mm a na budíkách 7 mm. Z toho se dá odhadnout, že ti stačí koupit řekněme po metru a půl opletené hadice s vnitřními průměry 7mm 8mm a 9mm. Jednu z nich použiješ. Stojí to pár drobných a mají to v metráži. S těmi co ti zbudou můžeš svým dětem předvést jak troubí slon, pokud jsou malé. A pokud jsou velké jak je s ní mužeš bušit aby z nich nevyrostli sklerotici jako jsi ty, není-liž pravda.
Bourači, máte pravdu, ale představte si, že ač jsou v OBI hrozně drazí, tak je u nás železářství kde jsou ještě dražší. Ve slušném obchodě něco koupíte za třeba 100,- kč. V OBI za to chtějí 150,- kč a v tom železářství 175,- kč. Takže nemusíte bÿt smutný.
varok napsal(a):
Ve slušném obchodě něco koupíte za třeba 100,- kč. V OBI za to chtějí 150,- kč a v tom železářství 175,- kč.
A minimálně ti poslední dva nadávají na e-shopy (kde se to vyplatí i s poštovným)....
Vždycky ne. Co poslední dobou předvádí Č. Pošta je hnus fialový. Jestli chce tazatel kousek hadičky, kterou někde sežene v okolí za 50,- kč a za dopravu dá 120,- kč?
bourač napsal(a):
a dnes v neděli lze hadici zakoupit v OBI, tento obchodník sice prodává jen samý šmejd ale měl jsem potřebu hadice 1", měl jsem sice 150metrů té zelené s opletením ale délka nestačila.
V OBI měli tento rozměr v modré barvě. Vzal jsem klubo 50metrů. Potřeboval jsem to na vodu s tlakem opravdových 20Bar. Ta zelená se brzy začala nafukovat a loupat jednotlivé vrstvy.
Ta modrá to kupodivu vydržela bez následků a maká dodnes. A byla i levnější. OBI má vůbec prazvláštní cenovou politiku. To co nejde moc na odbyt má nízké ceny, vysokoobrátkové zboží nabízí za nesmysl.
Ty běžné zelené s opletením mají běžně maximální tlak jen 5 - 10 barů. A taky vyrábí je kdekdo, takže je podstatný i výrobce.
Díky za odpovědi nemyslel jsem hadičku na plyn ale svařovací hadici. Google jsem zkoušel ale o svářečce jsem nic nenašel proto zkouším zde
Svařovací hadici, to jako třeba hořák s pevným připojením, jako má třeba Telmig?
Tuto svářečku zde pravděpodobně nikdo nezná a nemá. Chce to napsat její parametry, zda má hořák na pevno, eurokoncovku, případně koncovku ZEZ. Také zda pouští plyn elektro ventilem, nebo má mechanický ventil v rukojeti hořáku. To vše má vliv na jeho výběr. Pak teprve můžeš očekávat seriozní odpověd.
Honza7 - hledáte nesprávně. To, co asi myslíte, je hořák MIG/MAG, někde psáno jako Hořáková sada. Prakticky se jednotlivé typy liší způsobem připojení ke svářečce a systémem ovládání spouštění ochranného plynu. Vše závisí na dané svářečce a na možnostech a znalostech uživatele.
Dobrým základem pro otázku na téma svářečky, je uvést výrobce a připojit fotografii. Ale bohužel je fakt, že ne vždy a každému se to povede.
Editoval Welda (15-12-2020 22:18:46)
fotky se mi nepodařilo přidat tak aspoň takhle https://honzatvr.rajce.idnes.cz/svarecka/
Ten hořák vypadá že je normální Binzel nějaké vyšší řady.
Ano, myslel jsem vyšší řadu jako třeba MB24 a výše. A ty EVO už jsou pogumované, to vím.
A proč se má ten "slušný" hořák měnit? Pokud špatně podává, bude asi v háji bowden. Jinak na hořáku není moc co by se mohlo pokazit. Pokud teda nebudu řešit dočasné díly jako je "průvlak" neboli u většiny svářečů "špička"... Nový hořák je víceméně jekýkoliv s eurokoncovkou od cca 1200 po 12000... Záleží na požadavku zatížení a délce...
Bowden i hořák jsou v pohodě ale když vařím tak se mi hořák lepí k materiálu takže si myslím že je někde něco prodřené, hořák jsem rozebral ale na nic jsem nepřišel tak mi přišlo lepší vyměnit celý komplet. Kdokoly by mi poradil budu rád a díky za odpovědi a rady
Stačí vyměnit jen hubici, popř takovou tu bílou keramiku co je za průvlakem když sundáte hubici.
Hubice je uvnitř čistá to mě napadlo jako první je pravda že ta keramika má asi své nejlepší za s sebou. Jak vybrat keramiku? Možná se ptám blbě ale v tohle nejsem moc sběhlý
Takže teoreticky stačí vyměnit toto? https://www.svarecky-elektrody.cz/rozde … ly/d-12743
Ano, ale jen teoreticky. Vyšroubujete průvlak. A pak odšroubujete tenhle keramický kus. Není to tak drahé, tak zkuste dát nový a novou hubici.
Průvlak, neboli špičku není třeba odšroubovat, tak keramika půjde sundat i tak... No a když už bude sundaná, je dobré zkontrolovat jestli díl, na kterém je ta keramika je dobře odizolovaný od zbytku hořáku. - Je tam jakoby těsnění (izolace)....
https://mullerweldings.com/wp-content/u … zel-01.jpg - úplně spodní hořák - ta "zelená" čárka"...