SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Parádní věcička. To už dávno mělo být v rubrice dobrých nápadů a na čestném místě.
davor napsal(a):
varok napsal(a):
davor: Že by kleště na mačkání falců?
varok, vždyť děláš s autama, tímhle opravdu falcovat nepůjde!
Já mám na falcování autoplechů takové samodomo udělátko:
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 1_falc.jpg
Musíš mať hodne času a prebytočnej energie, keď to robíš takým ručným "zázrakom" Ja som si pred pár rokmi zaobstaral pneumatické falcovacie a dierovacie kliešte Parkside
https://www.lidl-shop.sk/p/parkside-pne … cYQAvD_BwE
a nedám na ne dopustiť. Koľko tie už falcov poohýbali s dier na zváranie autoplechov vydierovali ani nedokážem odhadnúť. A stále fungujú... )
Davor: Takové kleště mám, ale originál. Nemyslel jsem tenhle falc, který dělá schod, aby byly plechy v jedné rovině, ale falc co bývá třeba kolem dokola dveří apod. Prostě přehnutý plech a zmáčknutý.
Juraj.A napsal(a):
Ahojte, ....nakoľko čakám na výmenu bedrového kĺba ..
zdravím tě kolego, tady máš fotku jak vypadá můj kyčelní kloub vyměněný oktobri 2019.
Už jsem nemohl ani chodit, i já jsem na rentgenu viděl že ta kluzná plocha v kloubu už vůbec není.
Doktor mi dal termín asi za 6 měsíců - mají toho strašně moc.
Dělají to v týmu, nevím přesně jak to mají rozdělené operaci dělá primář + dva mladší doktoři.
Za dopoledne nás udělali 4 kusy. Jeden řeže, druhý vrtá, třetí šroubuje.
Maj to v ruce, nechápu jak to dokážou - nebýt doktoři byli by z nich zruční řemeslníci montéři.
V novembri 2019 už jsem boural bilbordy podel dálnice, dlouho domluvená zakázka, majiteli hrozily vysoké pokuty.
Sice jsem měl ještě berle ale už jsem pracoval - no pracoval, mám pár lidí, já jen poroučím.
Vůbec se toho neboj, trochu se poptej lidí u vás co už to mají za sebou - co ten primář. Zda umí. Ten můj tedy ano. Dneska vůbec nevím že mám nějaké kyčle. Můžu klidně na lyže. (kdyby byl čas)
Existují dvě hlavní verze tech implantátů
1. lepená, ta se do 10let uvolní - to dávaj starcům který už stejně brzy zdochnou
2. titan má spešl povrch a uříznutá kost do toho vroste, sroste to napevno a vydrží věky. Jen musíš cca měsíc vydržet a nedělat nic - aby to srostlo.
Mě dal doktor verzi č.2 - i když jsem jen o pár let mladší jak ty.
Držím palce!!
rád bych využil situace a pochválil bobbba za založení vlákna - konečně něco užitečnýho
Editoval bourač (13-12-2020 17:45:55)
Kdyby to zabrali ještě trochu více doleva, tak jsme se o tobě mohli dovědět víc.
FAMATER, Ja nechcem )
mám i jiný fotky, ty si šetřím pro Evitu
To ano. Na lyže klidně můžeš. Akorát, kdyby tě náhodou napadlo jít tancovat, musíš pravidelně střídat strany, do kterých se budeš točit. Aby se ti nevyšroubovala noha.
Hm, blondýnka taky už hodně dlouho nebyla.
bourač napsal(a):
Juraj.A napsal(a):
Ahojte, ....nakoľko čakám na výmenu bedrového kĺba ..
zdravím tě kolego, tady máš fotku jak vypadá můj kyčelní kloub vyměněný oktobri 2019.
Už jsem nemohl ani chodit, i já jsem na rentgenu viděl že ta kluzná plocha v kloubu už vůbec není.
Doktor mi dal termín asi za 6 měsíců - mají toho strašně moc.
Dělají to v týmu, nevím přesně jak to mají rozdělené operaci dělá primář + dva mladší doktoři.
Za dopoledne nás udělali 4 kusy. Jeden řeže, druhý vrtá, třetí šroubuje.
Maj to v ruce, nechápu jak to dokážou - nebýt doktoři byli by z nich zruční řemeslníci montéři.
V novembri 2019 už jsem boural bilbordy podel dálnice, dlouho domluvená zakázka, majiteli hrozily vysoké pokuty.
Sice jsem měl ještě berle ale už jsem pracoval - no pracoval, mám pár lidí, já jen poroučím.
Vůbec se toho neboj, trochu se poptej lidí u vás co už to mají za sebou - co ten primář. Zda umí. Ten můj tedy ano. Dneska vůbec nevím že mám nějaké kyčle. Můžu klidně na lyže. (kdyby byl čas)
Existují dvě hlavní verze tech implantátů
1. lepená, ta se do 10let uvolní - to dávaj starcům který už stejně brzy zdochnou
2. titan má spešl povrch a uříznutá kost do toho vroste, sroste to napevno a vydrží věky. Jen musíš cca měsíc vydržet a nedělat nic - aby to srostlo.
Mě dal doktor verzi č.2 - i když jsem jen o pár let mladší jak ty.
Držím palce!!
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … _titan.png
rád bych využil situace a pochválil bobbba za založení vlákna - konečně něco užitečnýho
Vďaka za podrobné vysvetlenie. Teóriu mám naštudovanú a s primárom perfektne odkonzultovanú. Dávali by mi titanovú náhradu a robili by mi to v Rakúsku, kde mi konkrétne tento primár robil obidve kolená a nemôžem povedať ani len jediného zlého slova. Ale bedrový kĺb... po rozhovore asi s dvadsiatimi ľuďmi mi dvadsať ľudí povedalo, že ak by vedeli, ako sa im po operácii zmení život, tak by neváhali ani minútu. Lenže je to to ale. Jeden bol po operácii doma štyri mesiace, pokiaľ sa zaradil do pracovného procesu, druhý pol roka a bol aj prípad, kedy to trvalo 15 !!!!! mesiacov. Ten čas je jeden argument, ktorý hovorí proti a ten druhý, to je môj strach. Možno ani nie strach, ale skôr nejaký blok v mojej mysli. Proste som to videl, ako sa to robí a nedokážem sa stotožniť s tým, že nie automechanik a klampiar narába s vŕtačkou, sekáčom, kladivom, ale lekár. Ten blok musím nejako potlačiť, prekonať a potom sa na to nechám asi nahovoriť. Skôr určite nie. Strach je sviňa...
Mám několik býv. spolužáků, někteří mají nová kolena, někteří kyčle. Ale všichni se shodli na tom, že na rehabilitaci jsou kolena mnohem horší. Takže "hlavu vzhůru" to nejhorší máš už za sebou.
kazdy mame svoje hobby, za mna cestna cyklistika, ale vo februari idu von tak keby niekto chcel na výložky..
Editoval AndyS (14-12-2020 15:33:37)
Když jsem si zlomil kličku naposledy, říkali mi na chirurgii, že pro moderního člověka je to nepotřebná kost a že se předpokládá, že do budoucna už u lidí vymizí. Pokud tedy bude lidstvo existovat dost dlouho
Kurna, borisko otvoril aj napriek korone zjazdovky a vy mu tu tymi rtg snimkami robite dobru antikampan......
Správný vlákno na foukání bolístek
Borisko s lesenim okolo seba moze byt rad ,ze sa mu pri tej jazde ten ORGAN na desat krat nezlomil pri tej buracke alebo,ze mu ho ta Miska neamputovala lebo to by boli ine snimky
Rellik napsal(a):
sem si teda taky nadělil... AKU flexu
jakou značku Relliku? Já toto, v pátek objednal (e-shop Hornbach) teď dorazila. 2290Kč.
Mám od Worxe utahovačku a ocasku. Obě makaj už dost dlouho a nemůžu si stěžovat.
Mám dvě baterky 2,5A a 4A. Utahovačku utýrat nedokážu, pilu ano.
Při práci nonstop celou směnu vybiju 4A, nasadím 2,5A ale ta klekne dřív než se ta 4A stihne nabít.
To byl ale extrem, (hodně trubek Js 60) řezalo se k tomu ještě dvěma 230V. Bosch + Parxide.
Veselé vánoce.
Editoval bourač (14-12-2020 19:15:51)
Oplati sa aku flexa do dielne? Myslel som ze to je skor do terenu ale sused to kupil na stavbu, chvilku s tym vrkal a potom dosiel s predlzovakom ci sa moze napichnut na šťavu.. Tak vam neviem..
bourač: Parkside z Lídlu - řada performance - bezůhlikový motor (černá). V létě jsem s ní dělal přes víkend u bratránka a naprostá paráda... Luxusně vyvážená, výdrž velmi slušná (řezal jsem s ní 34 a 60ø trubky) na stavbě plotu. Nedokážu říct kolik řezů to zvládlo na jednu baterku, ale měnil jsem za den asi jen 3x... A to bylo řezání celkem dost, hlavně těch 34... A to hlavně pod úhlem, takže tam ten průměr ještě narostl... Proto jsem si ji i objednal...
Bourač: Má Hornbach na e-shopu nějaké výhody, nebo ho máte jen daleko?
Rellik: tak snad budete mít větší kliku, taky jsem ji koupil a šla hned pryč.
Vibrovala tak, že se neustále povoloval kotouč.
AndyS napsal(a):
Oplati sa aku flexa do dielne? Myslel som ze to je skor do terenu ale sused to kupil na stavbu, chvilku s tym vrkal a potom dosiel s predlzovakom ci sa moze napichnut na šťavu.. Tak vam neviem..
To je jako aku vrtačka. Když to nemáš, ani ti to nepřijde, zvlášť v dílně, kde je zásuvek dost. Dokonce sem zodpovědně koupil Skil energy line šroubovák, hezká šikovná věc do dílny...
Jenže pak koupíš pořádnou aku vrtačku a protože je po ruce a nechce se ti motat kabel, sahneš po aku. Napřed na malý věci, pak tam narveš co se do sklíčidla vejde. A s bruskou je to to samý.
Je to návykový. Dokud jsem ji neměl, bylo mi to šumák a myslel sem, že je to snobský. Napřed jsem ji bral jen na nějakej vinglík, teď řežu a brousím co zvládne. Je to proti přírodě, když mám na zdi deset zásuvek, ale člověk je od přírody tvor líný...
Mě se prozatím zdají ty akuflexy slabé. Jen na takové šmrdlání. A to jsem zkoušel značkové, ne nějaké levné sr...y.
AndyS napsal(a):
kazdy mame svoje hobby, za mna cestna cyklistika, ale vo februari idu von tak keby niekto chcel na výložky..
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … t_po_1.jpg
Náhodou je to docela kvalitní materiál. Třeba z toho ještě něco pěkného uděláš, ale musíš doktory požádat ať ti to odloží.
To já když ze mne v neděli vypadl kamínek (to byla chuťovka, málem prostřelil mísu a rozbil zrcadlo, hledali jsme ho po čtyřech), pak jsme si ho prohlíželi a povídám manželce: ,,stále čekám kdy ze mne vypadne něco co by šlo vybrousit a zasadit třeba do prstenu pro tebe a pořád nic. Tak zase nic.,, To bylo komentářů. A to ještě holka netuší, že prsten pro ni je už připraven, v dárkovém balení a žádný šutr netřeba.
varok su dve moznosti preco ti to neslo,bud si mal fakt daky shit alebo je to rukami,dnesne akuflexy maju prikon cez 2000w ak ti toto nestaci tak sa bez dat vysetrit
Editoval pavol.sk (14-12-2020 23:13:45)