SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny, nevím zda tady tento dotaz již padl. Pokud ano, tak se omlouvám. Mohl by mě prosím někdo polopate vysvětlit, na co je dobrý Puls u MMA? Myslím tím, kdy je vhodné jej použít a kdy radši ne. Přiznám se, že jsem to zatím moc nepochopil.
Předem děkuji za odpověď.
Já používám puls na tenký materiál a asi by to bylo dobré i na větší mezery
Děkuji za odpověď. Třeba na tenkostěnné jekly? Ať se to tak nepropaluje?
Tak u toho bych chtěl být ,jak budete pusně vařit elektrodou. Jinak to TP 1500 mám a je to myšleno když vařiš TIG naškrabem tak to pulzuje pozvedneš jehlu a dokonce to má nějaký takový doběh, Jsem se tomu nikdy nevěnoval ale párkrát jsem s tim vařil.
No, Killeroz na YouTube to předvedl nádherné, jak se vaří Puls s elektrodou, stačí se podívat. Mě šlo o to, na co je to nejlepší pouzit
Puls bych použil nad hlavou, stoupačku, velké mezery a tenké plechy. Neměl jsem možnost to vyzkoušet, ale tak si to představuji. Pate jedná se o TP150. TP1500 mám a ten to neumí.
Famater: Děkuji moc za odpověď. 👍
tak to bych se hodně rád podíval opravdu jsem to nikdy neviděl. Díval jsem se na Killeros a nic jsem nenašel
Jinak já mám TP 1500 tig .je trochu jiný než TP 1500
Zadej si na YouTube Fronius TransPocket 150 a mě vyjelo první video Killeroz. Tam to přímo ukazuje, jak to funguje.
Jenže na tom videu ukazuje, že to funguje. Ale proč to je neřekl nic. Já vím Pate, že máš Tig. Na mém je jen škrtačka, nikdy jsem to nepoužil.
Famater na tom TP tig je také jen škrtačka . Ted se nebavíme o MW to je jina kapitola
Vladimír Vlcek napsal(a):
Mě šlo o to, na co je to nejlepší pouzit
Prakticky-když jsem najaře vařil panty ke kuně, byl jsem smutnej, jak mi to teklo. Teď na zimu jsem dělal zadní branku novým švajsem opovrhovaného výrobce ze země požíračů žab a hle, puls na elektrodě 2 Hz a ani jsem to nebrousil, protože se mi líbil ten industriální vzhled.
Toliko k praktickému využití pulsu pro baráčníka, na vaření nad hlavou nemám ruce ani buňky, to je pro profíky. :-)
Pate, nové 150 a 180 mají puls i na MMA a ten bude fungovat stejně, jako puls jinde. Puls na MMA má i EWM, ti mají i nastavení křivky, kmitočtu a pulsní proud, Fronius má jen kmitočet a zbytek nastavuje - zdá se - stroj sám. Zase ale má tlumivku, tu EWM nemá
Použil bych to stejně jak píše Famater, resp. máme to i v plánu, jen ještě řešíme jaký stroj/značka to bude
Juráš napsal(a):
Vladimír Vlcek napsal(a):
Mě šlo o to, na co je to nejlepší pouzit
Prakticky-když jsem najaře vařil panty ke kuně, byl jsem smutnej, jak mi to teklo. Teď na zimu jsem dělal zadní branku novým švajsem opovrhovaného výrobce ze země požíračů žab a hle, puls na elektrodě 2 Hz a ani jsem to nebrousil, protože se mi líbil ten industriální vzhled.
Toliko k praktickému využití pulsu pro baráčníka, na vaření nad hlavou nemám ruce ani buňky, to je pro profíky. :-)
Můžeš být prosím konkrétnější, ohledně opovrhovaneho výrobce ze země poziracu žab 🤣🤣 co to máš za masinku
Děkuji
Můžu, Protig 201. :-)
Juráš napsal(a):
Můžu, Protig 201. :-)
Děkuji 👍
Přiznám se, že jsem o této značce nikdy neslyšel. Z tvého komentáře ale usuzuji, že je ta značka ostatními asi opovrhovana... 🤣🤣 Jak si s tím spokojený prosím tě?
Juráš napsal(a):
... Protig 201. :-)
AC/DC? To už je na baráčníka vyšší level.
Dostáváme se ale úplně Off Topic, což není úplně dobře, protože je to vlákno o Froníkovi.
Budu tedy stručný, abych nezaplácal vlákno a kdyžtak prosím, nechť to admin vymete.
S MMA spokojenost, velmi dobrý zápal, puls jak už jsem říkal potěšil.
TIG zatím jen pár zkoušek, není čas, až napadne sníh, zalezu do dílny. První dojmy jsou zkreslené tím, že k AC jsem se dostal jen s Kemppi a ESABem a takový dělo to není, což jsem ale předpokládal. Víc napíšu až se s tou mašinkou nějak sžiju.
Až bude čas, tak ji i odkrytuju a podívám se, z čeho je vyrobená. Pak napíšu víc.
To Davor: Jj, obojetná, on je to možná taky překrytovaný číňan, ještě nevím, ale zase kdo si nikdy nekupil "zbytečnou" hračku :-)
Stránky: 1