SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry den chcel by som sa opytat, ci mi niekdo nevie poradit, aku triedu nerezu na opravu splynovacieho kotla , ktomu dobru elektrodu , či sa da zvariť s vonkajšim plašťom obyčajnym plechom popripade elektrodu nato dakujem.
Editoval tovy (18-02-2018 18:23:32)
Jestli vam tece, tak je po nem, pokud se v nem topi mokrym drevem a nebo se dusi. Ja jsem takhle uz prisel o jeden Atmos 25G. Pokusil jsem se to zavarit a za mesic to teklo jinde. Dehet z mokryho dreva je strasne agresivni a z kotloveho telesa v mistech kde dechtuje se stane houba. Zelezo zporovati a neda se to opravit. Pokud to jenom nekde prasklo, klidne to muzete heftnout treba EB121, ten svar prezije kotel v pohode. Pokud chcete, aby Vam kotel na drevoplyn vydrzel co nejdyl, bez akumulacnich nadrzi se neobejdete. Taky uz jsem na to prisel.
Všetko o oprave (prestavbe kotla na nerezový) som uviedul tu:
http://www.sferos.webgarden.cz/oprava-kotla-verner
Akumulační nádrž ? Já mám kotel na dřevo už 7 let bez nádrže tak kde soudruzi z NDR udělali chybu ?????
No ja ho mel taky 7 let, tenkrat mi ho i blbe zapojili, bez termoventilu, mel jsem mizernej komin, topil mokrym drevem, dusil ho na 50°C no zkratka ublizoval jsem mu, jak jen jsem mohl. Dneska to mam vsechno predelany a drevo suchy. Rocne propalim jen 9000,- a to mi drevo vozej z pily, topim krajinkama balik za 500,- Nechci se vytahovat, ale pochlubit se musim http://193.179.133.10/Teplomer/
Taky se přidám,
taky mám Atmose za ním Ladomat a 2x750l aku nádrže. A je to naprostá bomba. Fakt je že takhle topím teprv třetí sezonu, takže životnost kotle zatím nemůžu posuzovat.
Ja to vidim uz na popelu. Predtim jsem ho vynasel jednou az 2x za tejden, a dneska tak jednou za mesic. Co neshori vyleti kominem. Komfort topeni je srovnatelnej s plynem. Ale to uz jsem odbocil od prvotniho dotazu