SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
mám doma céóčko Einhel SGA 145 turbo, šedé barvy, rok výroby 1999.Takže podle toho co jsem se zde zhruba dočetl, mohlo by jít ještě o poctivé hobby céóčko.
Chtěl bych se zkušených svářečů zeptat,zda - li je tento výrobek na né moc častou karosařinu dostatečný a jak by šla tato svářečka vylepšit,nebo co by doporučili na ní předělat aby sloužila k mé plné spokojenosti.
Děkuju,Pavel
pouzijte hledani zde na foru je tu spoustu navodu jak stroj upravit stačí jen prohledat kompletni forum a najdete spoustu navodu jak vaš stroj....
Na SGA 145 už se toho moc vymyslet nedá. Je pravda, že šedé a ještě předtím červené provedení jsou docela držáky. Na autokarosařinu naprosto v pohodě a to nejen na hobby užití. Dodnes je vídám i na profesionálních pracovištích.
Jestli je v pořádku, tak bych na ni nic dál nevymýšlel. Pouze pokud by byl v háji třeba hořák (hlavně ten ventilek na plyn uvnitř), tak bych zvážil montáž elektromagnetického ventilu plynu, viz zde. Pokud by byly problémy se zamrzáním CO2, je možné doplnit předehřev, viz zde. Ale to je asi tak všechno, co na fungující mašině dělat. Ovšem je možná i totální přestavba, inspirace zde,, nebo jiné příspěvky zde na fóru.
Ale ze všeho nejdůležitější je správná péče o stroj. Kvalitní a čistý bovden (doporučuji vyměnit původní plastový za kovový), vyfoukaný prach a piliny zevnitř svářečky, hladký chod podavače bez drhnutí (dají se dokonce koupit i ozubená kolečka do převodovky jako sada na výměnu), neopálená koncovka hořáku (hubice, šroubení průvlaku, oblouk, průvlak), dotažené silové spoje uvnitř svářečky, vedení plynu bez netěsností. Po letech provozu bych preventivně vyměnil relé spínající přívod do trafa. Bude mít možná už opálené kontakty.
Moc děkuji za radu i odkazy.
S tím céóčkem občas vařím různou plechařinu, i různé slabší jekly se s tím dají obstojně povařit.Svářečku mám asi 8 let s teprve druhou cívkou drátu 0.8mm.Tím že je tato svářečka jen na 220V, tak musí být svařovaný materiál bezvadně očištěný a obroušený na železo, jinak to to dělá pěknou paseku - prská a vyhazuje hlavní jistič v dílně.
Dobrý den. Byl bych velmi vděčný adminovi, kdyby mi mohl poradit kde se dají sehnat ozubená kolečka do převodovky podavače na einhel 145 turbo /rok výroby asi 94-95 červená barva/.poslední kolo v převodovce/ na kladce/ přišlo po letech používání o pár zubů. Píšete, že se nechají koupit. Moc děkuji za brzkou radu. Hauzer
hauzer napsal(a):
Dobrý den. Byl bych velmi vděčný adminovi, kdyby mi mohl poradit kde se dají sehnat ozubená kolečka do převodovky podavače na einhel 145 turbo /rok výroby asi 94-95 červená barva/.poslední kolo v převodovce/ na kladce/ přišlo po letech používání o pár zubů. Píšete, že se nechají koupit. Moc děkuji za brzkou radu. Hauzer
tady seženete..http://www.alfin-trading.cz/produkty/podavace-dratu/1
hauzer napsal(a):