SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Když mi po mnoha letech "odešel" přepínač v tomhle svařovacím dědečkovi z r. 1990 navštívil jsem s manuálem, ve kterém je samozřejmě i schema, specializovaný elektroobchod. Sdělení odborného prodavače, že takto staré součástky se již neprodávají mně poněkud nadzvedlo. Pohledal jsem na internetu a navštívil jeden větší e-shop, který má i prodej v místě. A světe div se, paní v kanceláři koukla na přepínač, který jsem držel v ruce a naprosto suverénně vysypala současné označení tohoto přepínače - dřívější Přepínač BACO VS 16 A4 se teď totiž jmenuje Spínač VS 16 1103 A4 a stojí cca 300 Kč. Za hodinku mašinka svařovala. Pak věřte "odborníkům".
Přeji dobrý den, to je super, tohle schéma jsem potřeboval, konečně jsem díky tomu dal dohromady svého "dědečka". Dostal jsem ho v žalostném stavu a potřeboval jsem zjisit zapojení, hlavně přepínače. Stařeček běhá super a super sváří, pro moji " domácí " potřebu to stačí, je sice trošku těžší, ale svou prási odvede. Děkuji za schéma a děluji za svarforum. Kolečko Tom.
Kdyby někdo potřeboval výkonové přepínače (t.j. 6A a více), tak tady maj hezkej výběr a dokonce sestavěj přepínač podle zákazníka.
https://www.obzor.cz/eshop/vackove-spinace
Už před časem jsem zde na tuto firmu upozorňoval. Jsou ochotní, rychlí a spolehliví. Sestaví spínač podle spínacího diagramu nebo u jejich starších výrobků stačí opsat kód ze zadní strany spínače. Když jsem naposledy něco objednával, tak podle kódu byl spínač během týdne hotov a doručen. Cena velice rozumná.
To je pěkné že se i v dnešní době najdou firmy které dělají radost zákazníkům, jsou poctiví a dokáží poradit. Bohužel je takových asi už málo a většina je pravý opak. Tedy s člověkem chtějí co nejvíce vydrbat, samozřejmě za neslušné peníze.