SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj všem, měl bych dotaz na zkušenější ohledně bodovky KM12C.
Svářím tím černý plech 2x 0,6 mm, ale nechává mi to vždy kousek mědi ze svářecích hrotů - kde hledat problém? Případně mi prosím můžete doporučit, jaký materiál by na hroty měl být? Výrobce svářeček už myslím nefunguje. Děkuji všem.
PROBLÉM MŮŽE BÝT V PODSTATĚ VE TŘECH VĚCECH. MATERIÁL HROTŮ, JEHO ZPRACOVÁNÍ, NASTAVENÍ PARAMETRŮ. HROTY BY MĚLY BÝT Z TVRZENÉ CHROMZIRKONIOVÉ MĚDI, KOVANÉ, PARAMETRY CO NEJNIŽŠÍ ABY TO JEŠTĚ DRŽELO A BODOVAT MUSÍ BODOVKA TEHDY, AŽ JE MATERIÁL POŘÁDNĚ SEVŘEN MEZI HROTY. TO JE VŠE.
ZDENÁL napsal(a):
PROBLÉM MŮŽE BÝT V PODSTATĚ VE TŘECH VĚCECH. MATERIÁL HROTŮ, JEHO ZPRACOVÁNÍ, NASTAVENÍ PARAMETRŮ. HROTY BY MĚLY BÝT Z TVRZENÉ CHROMZIRKONIOVÉ MĚDI, KOVANÉ, PARAMETRY CO NEJNIŽŠÍ ABY TO JEŠTĚ DRŽELO A BODOVAT MUSÍ BODOVKA TEHDY, AŽ JE MATERIÁL POŘÁDNĚ SEVŘEN MEZI HROTY. TO JE VŠE.
Díky za rychlou reakci. Zapomněl jsem napsat, že nastavení je na nejnižší možné, jinak by to asi propalovalo. Zkusím koupit nové hroty, tyhle už několik let fungují ... Ještě jednou děkuji!