SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pafik1605 napsal(a):
Tak to budeš muset udělat hóóódně těch kostek, než se ti to zautomatizuje
A měsíc nebudeš vařit a budeš zase začínat, tentokrát naštěstí jen z poloviny, už to půjde rychlejc
Mimochodem, ta kostka je na naučení držení hořáku a přidávání drátu dost blbej příklad. Tohle bys měl dělat na plechu natupo, nebo úplně jen na plechu housenku, bez spojování materiálu.
No tak muzu zatim jet klasicky furt jen ty housenky na tom plechu a nic vice, dokud to nebudu mit uz lehce v ruce
Dawe napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
...do kouťáku přidávám, ale snažím se vždycky couvnout...
Kdyz v tomhle pripade u tenkeho Al couvas, tak drzis porad stejny proud, nebo trochu uberes nez se zas vratis?
Jsi mě zmátnul. Nebo spíš já tebe, nedobře jsem to asi popsal.
Udělám zrcátko na začátku, trochu uberu proud, přidám drát, popojedu, pravděpodobně opět trochu uberu proud, protože se svařenec už stačil ohřát na nějakou stabilní teplotu, no a když mám moc tlustej drát, tak trochu couvnu, přidám na kraj lázně, popojedu o kus, couvnu o kousek, přidám drát, popojedu o kus, couvnu o kousek, přidám drát, .... Až do úplného zblbnutí (nebo zavaření)
Během vaření kontroluju lázeň a pokud by se svar rozšiřoval nebo i něco horšího, tak uberu tak, aby se to srovnalo. Nebo přidám na rychlosti; it depends, jak říkáme my germanisté .
pafik1605> diky. It's clear now jak rikame my slovani
pafik1605 napsal(a):
Tak to budeš muset udělat hóóódně těch kostek, než se ti to zautomatizuje .....
ja na tie kocky robim bobky (1,2,3,4,5,6) - az to vyzera aspon trosku uzitocne
pripadne sa da vyrezat drazka na mince....
celkom pekny ulet je zvarit fotbalovu loptu z 5 a 6 - uholnikov - uz mam aj napalene vypalky (20ks 6-uholnikov a 12ks 5-uholnikov ), ale nejak nemam cas
Editoval rcp (06-11-2020 17:58:48)
To bych si taky svařil ale nemám kde si to nechat vypálit nebo vystřihnout.
rcp napsal(a):
....ja na tie kocky robim bobky (1,2,3,4,5,6) - az to vyzera aspon trosku uzitocne
celkom pekny ulet je zvarit fotbalovu loptu z 5 a 6 - uholnikov - uz mam aj napalene vypalky (20ks 6-uholnikov a 12ks 5-uholnikov ), ale nejak nemam cas ..
Bobky umím taky, ani k tomu nepotřebuju drahou svářečku
Ta lopta je moc pěkná, ještě s náběhama barvy na švech. Krásně to dokreslí. Kdybys je odstranil, nebylo by to ono. Ale práce tak na den, co?
ta lopta nie je moja! - tio je foto z internetu
ja mam zatial len pliesky na dielni v krabici
asi ta zmiatol ten fronius na podstavci......
Aha. Tak se snaž, aby to vypadalo aspoň stejně, ne-li líp, až to uděláš