SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 26-02-2010 21:06:25

scanmen
Člen

stykač

Zdravím pánové.
Vyskytl se mi problém se stykačem na WLSP 315.Koupil jsem ji nedavno a běžela výborně.A nyní když jsem se pustil do výroby vrat mne vyšplouchla.Je tam jiný podavač,evidentně nový.Modrí barvy a cívka s drátem černém platovém krytu.Lépe to popsat neumím.Je tam vyveden tříkolík.Dva vodiče jsou napojeny z pojistek na levé straně a třetí na stykači.Dole na cívce kde je označení "B".Na podavači není kontakt na vyřazení stykače při otevřeném krytu jak to bylo u originálu.
Nemáte s tím někdo zkušenost?Je tam stykač V25M a cívka na 42V,jak mohu změřit cívku nebo jaké napětí by se mělo na svorkách naměřit?
Za každou radu předem děkuji.

#2 26-02-2010 21:13:28

killer
Zablokovaný

Re: stykač

A kde je problém? Nějak jsem nepochopil co se stalo nebo nestalo, hledat hned závadu ve stykači není na místě. Tyhle originalni stykače se neporouchaji nebo se mi to ještě nestalo. Maximálně když natáhne oblouk kvůli vadnému triaku na desce ale pokud je tam novej podavač tak tam bude jiná řídící jednotka.

Editoval killer (26-02-2010 21:23:50)

Servis, revize, MIG/MMA/TIG/PLASMA/SPOTTERY - svářeč amatér.
Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

#3 26-02-2010 22:18:42

scanmen
Člen

Problém je v tom,že stykač nesepne.Když to udělám ručně není problém.Posuv drátu běží bez problémů ve všech režimech.Proto hledám nějaký návod nebo radu na postup resp. vylučovací metodu jak se dopátrat podstaty závady.

#4 26-02-2010 22:36:58

alll
Člen
Místo: ...

scanmen napsal(a):

Problém je v tom,že stykač nesepne.Když to udělám ručně není problém.Posuv drátu běží bez problémů ve všech režimech.Proto hledám nějaký návod nebo radu na postup resp. vylučovací metodu jak se dopátrat podstaty závady.

a co tlačítko horaku je v poradku nebo vedeni knemu?

Parkside Pmsg 200 A1/ kukla ESAB origotech.

#5 26-02-2010 23:01:24

scanmen
Člen

Tlačítko na hořáku jsem zkusil jako první,je v pohodě.Dost dobře nechápu to vedení kmenu.Jak ho mohu zkontrolovat?
Dík za nápovědu.

#6 26-02-2010 23:02:53

killer
Zablokovaný

scanmen napsal(a):

Takze kdyz sepnes horak tak posuv jede?

Co muzu poradit : Jel bych teda od stykace po dratech...Civka stykace, pak na pojistky, obcas na tech starejch mrchach byva upadly vodic, pak bych sel prave po tom konektoru, pokud je dodelavanej tak je moznost studenyho spoje, promeril bych propojovak, rozdelal bych podavac a omrknul bych konektory k regulaci protoze se taky obcas stava ze vypadne, ale bude to neco jednoduchyho dyt tam musej byt jen tri kabliky do podavace ne? tak to domeris.... jeste co muzes zkusit je ze oddelas horak a v ty koncovce propojis ty dva vyvody a kdyz sepne stykac tak je zavada v horaku. Snad to bude neco z toho. Zkus se soustredit na studeny spoje, poradne prohlidnout privody k pojistkam...

pokud mas zdroj 42V tak muzes testnout stykac ale v nem to nebude, si myslim

Editoval killer (26-02-2010 23:06:15)

Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

#7 26-02-2010 23:04:15

alll
Člen

killer napsal(a):

scanmen napsal(a):

Takze kdyz sepnes horak tak posuv jede?

Co muzu poradit : Jel bych teda od stykace po dratech...Civka stykace, pak na pojistky, obcas na tech starejch mrchach byva upadly vodic, pak bych sel prave po tom konektoru, pokud je dodelavanej tak je moznost studenyho spoje, promeril bych propojovak, rozdelal bych podavac a omrknul bych konektory k regulaci protoze se taky obcas stava ze vypadne, ale bude to neco jednoduchyho dyt tam musej byt jen tri kabliky do podavace ne? tak to domeris.... jeste co muzes zkusit je ze oddelas horak a v ty koncovce propojis ty dva vyvody a kdyz sepne stykac tak je zavada v horaku. Snad to bude neco z toho

asi tak nejak...

#8 26-02-2010 23:11:28

scanmen
Člen

Dík moc killere.
Hned ráno na to půjdu znova.Je stanovené jaké hodnoty bych měl naměřit na konektorech cívky?

#9 26-02-2010 23:18:42

killer
Zablokovaný

mrknu na schema, nevim jak je to spinany

Hmm, nenasel jsem to, ale stykac bych asi neresil, to by byla velka nahoda, kdyby to bylo jim. Me napadla takova saskarna ale otestovat by se to dalo, ze bys proklemoval stykac primo z napajeciho trafa, ale radsi to zatim nech big_smile

Editoval killer (26-02-2010 23:30:41)

#10 27-02-2010 09:05:31

1b
Člen

To vypadá na klasickou přestavbu, jednou se mi stalo, že byl přelomenej drát na cívce stykače, zkusil bych to změřit, jestli po sepnutí spínače je na cívce 42v ac

#11 27-02-2010 09:35:21

killer
Zablokovaný

To se mi ještě nestalo ale je to taky možnost

#12 27-02-2010 11:33:54

scanmen
Člen

Ted jsem u toho zase strávil celé dopoledne.A nic.Zkontroloval jsem všechny kontakty-ok.Na svorkovnici v podavači jsem nikde nenašel nulu.Na konektoru na cívce jsem naměril 11v.A když jsem na druhý přiložil 44v tak nic.Jsem již zoufalý nevím kde dále hledat.Nemá někdo jednoduché dchíma jak by tto mělo fungovat?

#13 27-02-2010 11:45:46

alll
Člen

pripojte na kontakyty stykače  kde je napajena civka ktera stykač sepme nejake 24 V trafo tarafo zapnete do zasuvky a zjistite jestli stykač sepne nebo ne tim si oveříte fongci stykače..

#14 27-02-2010 14:07:04

killer
Zablokovaný

Na ovádacím trafu je napětí? Změřte svorkovnici, na vstupu je 400,230 a 0 pokud se nemylim, pokud je zde napětí tak je to OK, pak změřte napětí na výstupu a oměřte 0 proti ostatním vývodům, měla by ta svorkovnice být označená. Pokud je i tady vše v pořádku tak vypojte konektor z podavače a změřte kolíky, mělo by tam být 0,24V.... Máte možnost někde připojit ten stykač na solo napětí kolem 48 V?

Uz jsem nasel schema

http://www.svarinfo.cz/wlsp/wlsp_315_sch.pdf

Editoval killer (27-02-2010 14:30:32)

#15 27-02-2010 14:29:42

scanmen
Člen

Stykač jsem vyzkoušel, ok.Sundal jsem i vrchní desku abych se pořádně dostal na trafo.Vše jsem proměřil, jen na výstupu na trafu, kde má být oproti nule čtyřicet osm je něco málo přes třicet. Na dalším je požadovaných 48.
Myslím si tedy, že by nebyl problém použít tento kontakt, ale nejsem si jist, zda-li ho přivést do podavače a nebo na cívku stykače.A kam zapojit nulu.Je zde zbytečně mnoho vodičů.Tak ty nepoužívané bych nejraději vypustil.Jinak dík moc za radu.

#16 27-02-2010 14:36:12

killer
Zablokovaný

chceš návod? počkat teď tak koukám není ten stykač skutečně na 24 V?

Editoval killer (27-02-2010 14:38:51)

#17 27-02-2010 14:37:05

1b
Člen

A jsou tam starý původní desky nebo nová v podavači?

#18 27-02-2010 14:39:27

killer
Zablokovaný

to bude podavač i s regulací

Poslal jsem ti na mail ten návod na zapojení posuvné jednotky a rozhodně se ještě mrkni na ten stykač, je divný, že by tam zůstal starej na 42V když tam zřejmě má být na 24 V.

Editoval killer (27-02-2010 14:46:00)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla